Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.8.2014

Naksuttelua ja peilailuja

Lenkkitokoa

Ruutille seurausta, myös pitempää ja yksinkertaista. Peruutuksella aloittaen ja muitakin sivuaskelia. Tolpan kierrosta seisomaan pysähdystä. Pitkällä matkalla taas luoksetulona tarvitsee kaksi laukka-askelta pysähdykseen. Jäävänä istu kahdelle zetan sivulle. Kaukot pitkällä matkalla seiso ja istu. Se on jotain kisa jähmeyttä, kun yksin treenatessa joku 20m ei ole yhtään vaikea.

Gavalle tehtiin maahanmenoja nurtsilla. Osa alkoi olemaan aika siistejä! Oli intoa ja pystyin välillä heittää käden vaan suoraan maahan ja välillä pyysin pompun mukaan. Palkkasin jos takapuoli unohtui ylös. Kyllä nää menee eteenpäin, kun muistan vaan treenata. Ja nurtsille kivempi syöksyä.
Sivulle ja seuraus reippaassa kävelyssä aina jes hyvästä kohdasta.
Istu, paikka tänne ja tänne. Palkkasin kerran istumisesta. Sitten yksi epäonnistunut paikallaan pysyminen, kun käännyin n. 3m päässä niin tuli luokse. Sanoin ups ja tehtiin uusiksi. Nyt odotti lupaa tulla luokse. Istumisessakin voisi tehdä käänteistä houkuttelua mitä tein Kertulle pentuna, siitä oli kauan sitten Caniksessa artikkeli. Toinen käsi houkuttelee nousemaan, ja toinen palkkaa jos pysyy. Jos ei pysy niin namikäsi katoaa ja uudestaan istumaan. Sen jälkeen sen houkuttelun voi siirtää leluun. Toinenkin artikkeli on ollut, että palloa näytetään nenän edessä, jos nousee, pallo piiloon. Tarkoitus, että kestää pallon nenän edessä ja luvalla (kii) saa ottaa pallon. Että koira odottaa hyvässä vireessä. Toisaalta tuohon vireeseen voi vaikuttaa myös virittelyllä ja eri käskysanalla luoksetulo vs paikallaolo.
Eteentulo on alkanut sujua pikku kotitreeneillä. Nyt tulee heti ekalla kertaa seisomassakin tehden lähelle, jos kädet apuna. Oon testannut siten ihan luoksetuloon. Siihen käskysana oon ajatellu tänne, jos pk:ta varten tulisi eteen (kuten Ruutikin nuorena) luoksetulot ja noudot.Pyhitin illasta vähän aikaa koirien aktivoinnille.

Kapulan pito, Ruuti ja Gava vuorotteli. Ruutille haastetta ja sen piti tehdä kaukosiirtoja kapula suussa. Alkuun pelkkä maahanmeno ja meinasi unohtaa kapulan. Kun hoksasi, sujui kaukotkin kapula suussa.
Gava sai ottaa kapulaa suuhun istuen. Hienosti pysyi suussa parin sekuntin ajan! Ruutilla ei onnistunut ees vanhempana noin, jos olisin vain naksutellut. Seuraavaksi ajattelin, jos saisin ollenkaan naksuteltua kapula suussa istuutumista. Sanoin avuksi käskyn tai nostin käden. Välillä meinasi innostua liikaa ja pureskella, siitä huomautus, kapula pois eikä palkkaa. Mutta saatiin myös joku istumaan meno kapulasuussa!

Elefanttitemppu, Ruuti ja Gava: Ruuti muisti hyvin. Olin vastapäätä ja namikäsi vatsalla. Kääntyy aina mun suunnan mukaan. Hyvin pysyi ja osasi myös väistää kaappia ja pitää jalkoja lähempänä toisiaan (seistä lytyssä). Gavalle alkuun tassujen tarjoamista päälle. Sivulletulon suunta on parempi ja teinkin niin, että seison vieressä ja on tulossa kokoajan sivulle. Toinen suunta käsiavulla taas sivulla ollen. Paristi käveli ylikin ja kerran löytyi 2on2off asento hetkellisesti, toki siitäkin naksuttelin.

Tassut ristiin, Ruuti. Kosketusalustalla ja katsoin alkuun kumpaa tassua haluaa alustalle laittaa, vasenta. Sitten niin, että pidin namikädellä toista tassua (oikeaa) paikallaan kädellä ja toin kosketusalustan sen tassun lähelle ja sitten päälle. Lopussa myös vähän ristiin. Ruuti meinasi mennä aika äkkiä lonkalleen juuri toiseen suuntaan, josta taas vaikeampi nostaa jalkoja.

Nenäkosketus, Gava: ajattelin alkuun opettaa tassut ristiin -temppua. Tehtiin Gavan kanssa kerran aikaa sitten naksutellen pringless-kannen kosketusta nenäkosketuksena. Laitoin alustan maahan ja nenää siihen heti tarjosi. Temppukin muuttui. Naksuttelin kosketuksia ja laitoin namin vähän sivuun, että piti korjata alustalle. Siihen tiheyteen ettei ehdi vilkaista ylös.

2on-2off, Gava: Laatikolla, heti kun tarjosi oikein naksaus ja laitoin pringless- kannen maahan. Tajusi heti koskea siihen. Naksuttelin, kun koski ja laitoin namin viereen. Muutaman kerran ja sitten vapautus "tule" ja kauempaa nami. Parit toistot. Haluaisin toisin kuin Ruutilla puomilla, että saisi focuksen eteen. Jos ei ihan nokkimista, niin ainakin päätä alas myöhemmin puomilla. Tai voi helpottaa harjoitusta alustalla ja saada koiran oikeeseen suuntaan. Jos ei toimi niin jättää pois. Alkuun haluan kuitenkin, että osaa tehdä laatikko 2on2offin ilmankin alustaa.

Seuraus, Gava: Naksuttelin vielä loppuun seurauspaikkaa. Sitten mietin, ettei opi että mun pää on aina vähän alas kääntyneenä ja keksin peilin. Gava alkuun hämmästyi, kuka koira se sieltä katsoo. Sitten sen jälkeen keskittyi katsekontaktiin ja unohti peilin. Tehtiin vain 1-2 askeleen seuruuta perusasennosta ja ihan erikseen sitten, että kävelin (ja käännyin) ja naksuttelin kun oli seuruupaikassa tai melkein.

Gava sai uuden banaanilaatikon, tää on hyvä toinen laatikko, kun sen sisällä oli toinenkin laatikko. Sen aukkoja on suurennettu ja tänään tasapainoiltiinkin päällä. Laatikkokin kesti notkumatta tuollaisen pikku fifin. ;)

Ajelin Ruutilta trimmerillä karvat ihan lyhyeksi kyynerpäistä. Saa helpommin rasvaa laitettua ja näkeekin jotain.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!