Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

23.8.2014

Valikoivalla kuulolla varustettu bc

Hetkellisen masennuksen vuodatusta:
Extempore tällä viikolla varattiin koepaikka Ojankoon HSKH:n seuranmestiksiin. Ei olla nyt niin super ahkerasti treenattu, mutta kyllä ollaan kuitenkin ainakin treenit viikossa saatu vedettyä. Tai laskin niin viidet treenit 3 viikon sisään ja jotain pientä tehty, jos Gavakin saanut treenata. Ei tosin sisältänyt kuin kuun alussa 3 liikettä kisamaisesti ja parissa treenissä siirtymiä, kuitenkaan niistä palkkaamatta. Kisakirjasta on jo kolmas aukeama käytössä.

Keli oli aika täydellinen tokoiluun. Eniten jännitin paikallaoloja, koska Ruuti voisi alkaa rapsuttelemaan ihottumia ja nollata liikkeen. Oli paljon tuttuja kokeessa niin, en onneksi osannut sitten kovasti jännittääkään muuta.
Iltalenkillä yritin mielikuvaharjoittelun avulla käydä läpi liikkeet ja käskyt ainakin puolet niistä, kunnes kyllästyin. En tosin käy läpi, että mitä kaikkea voi liikkeessä tapahtua ja mikä olisi ideaali suoritus. Varsinkaan, kun tiesi mikä tulee olemaan lopputulos. En oikein tiedä mitä itse ajattelen kehässä. Keskityn liikkeen jälkeen kehuihin, pitämään koiran lähellä ja liikkeessä antamaan oikeat käskyt. Huonon liikkeen jälkeen pitää koittaa petrata ja miten Ruuti tekeekään ei sen vire siitä ihmeemmin sitten muutu seuraavaa kehää ajatellen. Kehässä en katso numeroita, jos ei tuomari nyt sitä edessä näytä, pyrin siirtymään seuraavaan paikkaan oma-aloitteisesti. En huomaa mitään yleisössä tapahtuvaa.

Tultiin ajoissa paikalle ja ehdin heitellä sivussa Ruutille palloa ja vähän seuraamista. Sitten Ruuti hetkeksi autoon.

Kehä 1
Paikalla istuminen 10: Kehäänsiirtymässä vähän kurittomuutta. Ruuti oli ryhdissä jäettäessä, mutta sivulla ollessani nuuski vähän naapureihin päin.
Paikalla makuu 9,5: Mun mielestä hyvin maahan ja sivulle. Oiskohan pientä levottomuutta tai nuuskinut makuussa? Sivullekäskyyn valpastui 2 edeltävästä koirasta. Nyt se teki nopeammatkin vaihdot kuin treeneissä.

Käytin Ruutia vähän kävelemässä ja palkaksi leikittiin pallolla. En muista käytinkö autossa välissä.

Kehä 2
Tunnari 8,5: Ravilla kapuloille. Huomasi oman, tarkasti viereisen ja toi oman. Laukkasi puolet matkasta ja metriä kahta ennen sivulletuloa hidasti raviin. Tajusin, että oli jo lähdössä vähän vinossa sivulla. :0
Kaukot 0: En osannut ollenkaan kuvitella tai muistanut kesäkuun kokeesta missä saatiin myös 0. Tuplakäskyllä maahan. Liike alkoi seisomisella. Tuplakäsky seisoa, ei totellut. Sitten istumisen totteli. Lisää tuplakäskyjä ja ihan pari asiaa totteli. Vielä tuplakäskyllä sivulle.
Treeneissä oon treenannut tekniikkaa, joka sujuu tosi hyvin, ehkä oon tehnyt vain 5-10m etäisyydestä. Ei ole siis mitään hyötyä, jos opettaa tekniikkaa mutta jos ei tottele kaukaa. Tässä myös tuuli ehkä häiriönä. Nyt pitkältä matkalta ja muistaa palkata myös ekasta siirrosta. Pitäisi päästä kisamaisiin treeneihin, joissa saada kiinni tosta kusetuksesta. Selvästi yksi nyt Ruutin keksimiä pelkistään kisoissa näkyvistä ongelmista. Treeneissä voisin myös sanoa käskyt aika hiljaa. Ärsyttävää aiemmin kaukoissa liikkui, mutta teki kuitenkin hyvin. Vähän samoja ongelmia oli Rasmuksen kanssa täydellistä lähestyen tai sitten ei suostu tehdä. Ai niin Korrien koulutuksessahan Ruuti teki kisamatkalta tosi hienot kaukot kisamaisessa! Pirulainen!

Estehyppy 8,5: Sisältäen pienen inahduksen. Onnistuin taas heittämään kapulan vinoon. Meni kuitenkin reippaasti laukalla ja ei ällötellyt.

Ruutu 0: virittelyssä kävellessä kohti ruutua rynnisti metrin eteen ja äkkiä käskin "sivu!". Merkki oli hieno ja suht nopeakin. Lähti ruutuun aika lenkillä ja päätyi etukulmaan. Ja haukkui mennessä, possu. Jos olisin käskenyt siitä maihin, olis ollut ulkona. Huusin ruutuun ja en tainnut tajuta näyttää käsimerkkiä. Lähti ihan väärään suuntaan ulos ruudusta. Oli jo kaukana ruudusta niin kutsuin luokse. Ihme pelleilyä ruutu oli vaaleanpunaisin merkein ja keskellä kenttää tosi helposti löydettävissä! Ihan kuin Ruuti olis lähtenyt vain jonkun hajun takia seikkailemaan muualle. Tuloksien varjossa meillä on ruudustakin pisteitä tai sitten ei (viimeksi 10, sitä edellisissä 2x0, 6, 10, 6).  Ruutin entinen lemppariliike ja tosi varmakin.

Palkka kehän jälkeen. Gava välissä käymään kahteen otteeseen katsomossa. Ekalla kertaa ei moikattu ketään vaan katsekontaktitreeniä tarjoamisen kautta. Sitten toisella kertaa moikkasi lapparia ja tuttuja. Pikkusen treeniä sivulle ja seuraa sekä leikkimistä. Lopuksi rauhoittui myös hyvin. Seurasi tarkasti mm. kahden koiran ruudun. Onneksi ne ruudut olikin tosin hienoja! ;) Gava pääsi myös alussa moikkaamaan Marialla asuttuun aikaan nähtyä ihmiskaveria.

Ennen vikaa kehää leikittiin kehän ulkopuolella. Ja jätin selvästi palkan näköesteen taakse. Viimeksi jätin vain taskun. Ei vaikutusta. Lelu oli myös eri mitä nyt viimeksi on ollut toinen pallo. Oiskohan sillä sitten eroa. Kehään mentiin kuitenkin treenin vuoksi. Vaikka usein käykin mielessä, mitä järkeä on enään mennä kehään..

Kehä 3
zeta 0: s, i, m. Ihan hyvä siirtymä kehään. Ruuti ei suostunut ottaa kontaktia vaikka käskin. Seurasi väljästi ja melkein haahuillen. Jäi seisomaan. Jäi seisomaan. Jäi seisomaan. Ei mitään korvia, tosin lähti aina mukaan seuraavaan väliin. Ekaa kertaa ei tottele mennä maahankaan! Harmi, kun kehässä ei voi antaa palautetta. Tähänkin tarvii kisamaisen treenin päästä huomauttamaan!

seuraus 7: Tässä tajusin, että pitää kävellä tosi ripeästi. Ja onneksi vähän Ruutia herättämään se alkoi juoksulla käännöksin. Osan täyskäännöksistä tein vasempaan, osan oikeaan. Sen mukaan kumpi oli tilanteeseen nähden helpompi. Yritin myös rytmittää käännökset. Yhdessä pysähdyksessä Ruuti jäi seisomaan ja vaati käskyn istua. Peruuttaa osaa tosi hienosti, mutta ei viitsinyt. Ei ollut kyllä 7 arvoista. Jos on lahna niin teki kuten nyt ihan äänettä. Sentään ei jäänyt kertaakaan jälkeen haahuilemaan. Kaikki muut kokeet Ruuti on taas yllättänyt seuraamalla yllättävän hyvin.

luoksetulo 7: En oo ihan varma menikö heti yhdellä käskyllä maahan. Stopit oli ihan hyvät. Mutta mun syvyysnäkö surkea ja maahanmenosta huomasi, että oli ainakin 2m merkistä. Itse treenatava, varmasti vähensi pisteitä tostakin, vaikka suulliset käskyt.

ohjattu 8,5: Merkki ihan ok, laukalla taakse. Saatiin vasen. Haki laajalla kaarella sen. Takakautta piti poimia ja oikean kautta kiertäen vaikka toista kautta olis ollut lyhyempi matka nostaa kapula. Laukalla toi. Ihan hiljaakin! Tai sitten olin kuuro. Mun mielestä tosi siisti nouto, mutta noin huonot pisteet..

Yhteensä: 174,5p ei tulosta. Ei ollut tosin eka kerta meille niin ei yllätä.


Annoin aamulla ruuan kuten yleensäkin normaalisti. Että se vähän rauhottaisi ja ei tulisi ainakaan ruuan takia vinkumista. Pitää kyllä pohtia, että pitääkö alkaa muuttaa tapoja ja ei antaa ruokaa.

Kisamaisia treenejä on nyt vähennetty. Joko se näkyi tai sitten Ruuti oli vaan niin laiska nyt. Puolet kisamaista oli kyllä aika toimiva ja eroa näkyi. Tosin treenejäkin oli ehkä silloin enemmän. Mutta ehkä Ruutin kanssa pitää vaan pitää treenitkin niin lähellä kisavaatimuksia. Huippujenkin neuvoista pitää suodattaa mikä toimii itselle.

Ruuti on myös ollut tärkeyslistalla ehkä toinen. Sen kanssa on ehkä vähän löystynyt kurissa. Pitäis ottaa taas tiukka asenne sen kanssa.

Jotkut jaksaa ihmetellä miksi jaksan vielä kisata, kun tietää minkälaista vääntäminen on. Treeneissä on kuitenkin yleensä kivaa ja tulee treenattua, kun tietää kisojen lähestyvän. Lisäksi oon niin itsepäinen, että haluisin ne vikat ykköset vaikka Ruuti oliskin vanhus, kun ne tulee. Olin jo luovuttamasa tän koiran kanssa voittajassa kisatessa, päästiin sieltäkin kovan työn jälkeen. Ruuti on tosi taitava teknisesti, mutta ongelma onkin että miten se näyttäisi sen kisoissa.
Huomenna nollataan rally-tokossa nyt mulla ei ole konkari Rasmusta harjoittelukoirana (usein Rasmuksen vuoro on ollut ekana) vaan pitää kisata vaan Ruutin kanssa. :(

Kiitos kavereille seurasta kisoista ja onnea menestyneille!

Treeneissä:
- ruutuja
- kaukoja pitkä matka ja hiljaiset käskyt. Palkkaa ekasta. Treenien ekana liikkeenä.
- paljon kisamaisia! enemmän liikkeitä kuin kisoissa yhdessä setissä. Ehkä palattava siihen 50% 50%.
- ihan kisamaiset vieraassa porukassa, jos saisin huijattua koemaiseen tilanteeseen.
- ennen kisoja tarvitsee tosi monet treenit!

- Seuraaviin kisoihin sininen pallo ja ei ruokaa aamulla. Ruuti myös häkissä tai autossa enemmän.

Viime rally-treeneissäkin sivulta seisomaan nousu näytti tältä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!