Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.8.2014

Temppuja

Aamupalalla Gava teki eri astialla elefanttitemppua. Tarjosi paljon kaapimista ja yhtä tassua. Mutta kahdesti onnistui täydellisesti 2 etutassulla nousemaan päälle ja olin vastapäätä ja pyöriminenkin vähän onnistui! Kerran tarjosi toisen takajalan päälle, siitäkin palkka.

Ruutin vuki ja se ärsytti niin paljon Gavaa, tuli siihen Ruutiin kiinni valittamaan, en saanut selvää yrittikö näykkiä vai ei. Ruuti ei noteerannut. Gava joutui lapsiportin taakse ja siellä sain komentaa sitä olemaan hiljaa. Ruutin tekeminen näyttää sitten niin hauskalta! ;)

Ruutilla oli eka pieni vaikeus sovittaa tassunsa astialle. Siinä yläosa on onneksi pehmeää muovia (ei liukas). Sitten silläkin onnistui pyöriminen, kokonaan ei mahdu, kun seinä tai sohva tulee vastaan. Ainakin tossa kohtaa.  
Ruuti sai tehdä myös 2on2offia, siihen myös peruuttaen. Ja etutassujen laittoa mä kauempana, silloin meinaa jättää kulhon vatsan alle. 

Ruutille opetin uutena asiana myös sateenvarjon(/kepin yms) halaamista. Alkuun kaikki toiminto kelpasi ja yritin kurre käskyllä vihjata. Nyt vaatii, että tuen hyvin sateenvarjoa. Video:


Into oli kova Ruutilla tehdä, kerran namejakin niin tiheesti tulee!Ruuti on alkanut olla vielä vähän lisää suotuisampi Gavaa kohtaan. Tänään se odottaessaan keskittyi siihen niin paljon, ettei jaksanut edes irvistää Gavan kahdesta pususta kuonolle! Lisäksi ne on hissillä tai kävelyllä kävellyt välillä tosi lähekkäin.


Rasmus sai tehdä porukoilla koiratanssia
Lakaisu harjan koskeminen tassulla. Ja palkkailin, jos piti tassua paikallaan sen päällä.
Sivulta peruutus väliin ja välissä seuraaminen. Nyt sujui vähän paremmin. Sivuaskeleet oli liian vaikeat, mutta pyöriminen niin onnistui.
Oikean puolen sivulletulo. Taas kosketusalusta ja käsiapu. Olin käytävässä ja seinäkin, esti lähes väärälle puolelle menon.
Liikkeestä seiso ja Rasmuksen edessä kumartamaan pyytäminen. Noin se voisikin toimia. Osassa piti toistaa kumarruskäsky ja vaatii kädellä näytön.

Gavan elefanttitemppu sujui jo paljon paremmin illalla! Tarjosi heti pyörimistä. Teki myös yhden 2on2offin.
Sivulletuloa ja seuraamista myös.
Gava on aika sylikoira välillä, se on kiva siepata syliin vielä, kun mahtuu. Ja on se söpökin. Leikkiessään yksinään, Gava usein tulee hyppimään lelun kanssa vasten - että taistele mun kanssa.

Ruutilla on ollut parina päivänä taas kutinaa. Tänään pesin sen shampoolla ja laitoin hoitoainetta. Ruoka on vaihtunut Luposta osittain Acanaan. Mutta keväällä Ruuti mielestäni söi vielä kutinan aikaan Lupoa.. Pitää muistaa taas säännöllisesti antaa ravinteita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!