Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.8.2014

Sello hengari ja treenejä

Ke aamupäivällä matkattiin Gavan kanssa Selloon pikaisesti kaveria näkemään. Mentiin yksi pysäkki sinne junalla ja aikataulujen takia sitten takaisinkinpäin bussin sijaan.

Junaa odotellessa palkkailin katsekontaktista. Kun Gava tarjosi makuuta treenattiin käy siihen -käskyä. Oli mm ohi kulkeva mies. Annoin palkkaa ja vapautin. Joku sivulletulo myös. Ennen junan tuloa, jollakin oli niin ystävällinen ääni kauempana, että sinne olis pitänyt päästä ja häntä heilui hulluna. Ne tyhmät ihmiset ei vaan tajunnut samoin! Gava alkaa näyttää sen verran koiralta, ettei se ole niin söpö pennun näköinen enään muista ihmisistä. 

Sellossa Gava sai odottaa kaverin kanssa, kun kävin apteekissa. Pyörähdettiin myös sisällä, palkkailin katsekontaktista, kun muuten neiti olisi vain viilettänyt remmi kireällä ympäriinsä katsellen. Ei yrittänyt hyppiä kenenkään päälle. 

Junaa odotellessa G alkoi leikkiä remmillä. Treenattiin sitten kerran virtaa löytyi. 
Sivulletuloja ja seurausta. Tällä kertaa vähän pidempääkin 5-10m matkaa ja reippaasti. Käsi reidessä tai ilman. Ilman kättä noin pidemmällä matkalla "edistää" loppumatkasta ja pää meinaa osua jalkaan. Perusasennon tekee sivulletulona, ne ei ole myöskään varmat ilman käsiapua. 
Lopuksi tehtiin käy siihen - käskyllä makuuta. Hienosti pysyi. Vapaa sanalla sai nousta. Vähän leikittiin yhdessä hihnallakin. Treenatessa keskittyy vain mun kanssa tekemään vaikka asemalla onkin muutakin häiriötä. 

Junasta jäätyä olikin aika hulvaton hepuli pentu. Tehtiin vielä pari puunkiertoa ja kotiin nukkumaan.

o o o o

Ke illalla vielä Puolarmetsään kouluttamaan pentutokoa. Gavakin pääsi esimerkkikoiraksi. Agilitykoulutuksen aikana neiti pääsi myös Shantin, Dracun ja Wiccan seurassa lenkille. Eikä hirveemmin näyttänyt välittävän, kun Dracua komennettiin.

Kotiin tultua satoi vettä ja Gava olikin sitä mieltä, ettei hän lähde ulos autosta, koska ulkona sataa! Ja kävele sitä lyhyttä matkaa parkkiksen läpi. Ja kun suostui hyppäämään pois autosta ja tajusi, että kyllä täällä sataa yritti äkkiä hypätä sulkeutuvan oven välistä takaisin autoon. Ukkoset ja salamat ei neitiä pelottanut (niitä oli treenien ohessa kauempana), mutta vesisade on kyllä ihan eriasia!

o o o o

Torstaina Gava sai riehua uuden kaverin 15vk metsästyscockeri pentu Piin kanssa. Gava oli alkuun vähän rajua seuraa. Vielä siistimpää seuraa oli nuori AST:laisen whippetti, jonka kanssa sai tosissaan juosta kilpaa.

Sitä ennen pääsi myös Espoon Koirakeskuksen sisätilaan. Heitin melkeimpä suoraan kevythäkkiin koulutuksen ajaksi. Kerran kuului hau, muuten nukkui siellä. Lopussa meinasi mennä häkin perälle nukkumaan, mutta piti herätellä lähtöön. Gava sai tehdä nopeasti pari sivulletuloa ja pusutteli Pita aussieta. Uudelle tilalle ei uhrattu ajatusta.

Illalla Ruutin agility (mineillä). Kiva vauhdikas rata sisältäen haasteita. Puomilla kuulemma rytmitin oudosti ja Ruuti vähän vapautti itsensä. Korjauksella hyvin. Tein alkuun huonon vedon putken 2 päätyyn ja niinhän R päätyi väärään päätyyn. Tutustuessa huomasin kivan persjättö kuvan putken jälkeen hypyn taakse. Ruuti, kun irtoaa niin seuraavat hypyt pystyi seurata kauempaa. Tein valssilla alkuksi hypyn, mihin testattiin toiselle puolelle myös persjättöä. Persjätöllä hyppäsi hypyn pienemmällä kaarroksella. Sitten koira takaakiertoon välistävetoja tuli yksi väli. Mutta sitä ennen piti saada myös koira ekan hypyn oikealta puolelta, Ruuti takaakierrosta hyppää niin viistoon. Piti siis kahdesti ottaa haltuun. Ruutin välistävedot rytmityksin on vaan niin siistit. Rytmittämällä mä olin sen jäljessäkin.
Sitten oli irtoamista ja sitä ennen oli paras, että leijeröin yhden putken. Unohdin radan ja Ruuti keksi radan peilikuvaankin välistävedot ja niinhän se rata oliskin jatkunut.

Gava pääsi toisella kentällä tekemään kaksi putkea namipalkalla. Sen voi lähettää putkeen huitaisemalla kädellä putken suuta kohden. Keinulla myös tassujen laittoa nyt n. 20cm korkealle laudalle. Puun kierron tapaan testasin siivekkeen kiertoa, hyvin yhdisti samaan asiaan. Harjoiteltiin myös rauhoittumista. Rataantutustumisen ajan Gava odotti kytkettynä ja välillä kävin palkkaamassa. Parit sivulletulot myös ja mini pätkä seuruuta. Palkkasin, kun seisoskellessa tarjosi makaamista. Muutamat kauko m-s-m siirrot myös.

Ruuti sai myös odotellessa tokoilla. Seuraamista teki mm. hiljaiset sivuaskeleet. Testasin täyskäännöstä myös oikealle. Zetan jääviä tehtiin seiso ja istu. Kaukojakin ne oli hyvät taas vähän lyhyempi kuin kisamatka. Pitäisi kyllä siltäkin ja pidemmältäkin matkalta tehdä. :0
Jäähkälenkillä sitten tajusin ainiin meillähän on se tokokoekin la! :D Ja mietin myös, että rally-tokossakin yksi kyltti ei meinaa sujua niin hyvin ja koe su. Ja tietty koiratanssikisat ens kuussa.

Rasmuksen saman vasemman etujalan ontuminen on nyt vähän pahentunut. Peruutin Rasmuksen rallyyn osallistumisen. Onneksi ens viikolla Rasmuksella ti osteopaatti ja pe menee ortopedille. Toivotaan, että Rasmus olis kunnossa koiratanssikisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!