Siirry pääsisältöön

Mätsäri riennoissa ja kuvia!

Äitienpäivänä lähdettiin äitin kanssa Viikin mätsäriin eli epäviralliseen näyttelyyn. Äiti esitti Rasmuksen vetskuissa ja minä Gavan aikuisissa isoissa koirissa (joita 28). Tultiin harjoittelemaan Gavan kahden seuraavan viikon mätsäreihin. Laiskoja on oltu ja viime mätsärin jälkeen, joka oli lumen aikaan ei olla treenattu. Tosin tokon liikkeestä seisomista.



KUVIA mätsäristä mun ja äitin ottamia. 

Ehdin treenata ennen kehien alkua Gavan kanssa. Seisotukset oli ihan hyviä. Juoksussa meinasi ottaa kontaktia tai meinasi törmätä välillä ympyrällä. Juostiin sen verran, että tuli lämmin ja vähän parani. Treenattavaa kyllä olisi. 

Ruuti oli aluksi mukana häkissä, mutta haukahti paristi, kun treenasin Gavan kanssa ja Gava siitä alkoi murisemaan, mille nyt haukutaan. Se on niin blondi, jos joku haukkuu sille niin luulee että jollekin muulle pitää murista. 

Ruuti teki tokoa kehänauhojen vieressä. Seurausta alkuun. Siitä suoraan zetan asentoja. Nyt seisomiset sujui (kuten kokeessakin). Ekan istumisen yritti seistä ja maahanmenon taas istua. Kerrattiin vähän ja sitten asennot sujui. Tehtiin myös kaukoista 15m matkalta yksi istumaan nousu. Jätin sitten seisomaan, menin kauemmas ja huusin maahan. Kävelin kiireisesti kohti ja palkkasin. 
Mätsärin lopussa otin Ruutille vähän häirittyä kontaktia ja seurausta mennen läheltä kaikkia erirotuja. Hyvin piti kontaktin.

Gava oli heti toisessa parissa kultasennoutajan kanssa. Olisin ehkä juoksuttanut vähän kovempaa kuin mitä meidän pari juoksi. Juostiin ekaksi yhdessä kaksi kierrosta. Gava yhdessä kohtaa laukkasi, välillä hyvin ja nuuskia yritti lyhyellä pätkällä. Kultsu arvosteltiin ja sitten G:n vuoro. Seisotusalussa hyvin. Gava yritti kiivetä syliin. Kannattaisi pitää namissa ja pantaosasta tai kaulan alta kiinni. Tuomari mies kysyi ikää ja onko öljyä niskassa, sanoin että eilen laitettu punkkiaine. :D Juostiin edestakaisin ja triangeli eli kolmio, molemmat juoksi hyvin. Yhdessä vielä kierros ja se ei sujunut yhtä hyvin kuin yksin. Gavalle sininen nauha.

Sinisten kehässä Gavan kanssa oltiin toisena jonossa. Seisotukset meni hyvin ja tuomari juoksutti alkuun ekat 6. Katseli vain kaukaa ja kaikkien juostua valitsi 6 jatkoon. Siihen loppui meidän juoksemiset. Gavan takimmainen kerran nuuski takamuksesta ja vähän Gavaa ahdisti, että se seisoi alle metrin päässä takana, ohjaaja kannusti ja kehui myös seisoen. Gava välillä vilkuili sitä ohjaajaa. Harjoiteltavaa olisi, että saisi kaiken parhaimmalla tavalla tuotua esille. Mutta myös työlinjaisuus voi olla jo esteenä, jollekin tuomarille.






Kaunis Dracun pentu Tinki

Sinisten kehä, Gavaa vähän ahdisti yhdessä vaiheessa kun takimmainen oli melkein kiinni

Rasmus oli veteraaneissa. Äiti vähän kehittynyt juoksutuksessa ja esittämisessä. Missasin ihan niiden kehään menon, kun juttelin tutun kanssa. Rasmus sai sinisen nauhan. Sinisissä Rasmus tuli kolmanneksi. Sekin jäi näkemättä! Ei osannut kertoa milloin niiden vuoro lähestyy. Rasmus sai kehuja hampaista, miten hyvässä kunnossa 11v:llä.




Yritän nyt viikolla saada joka päivä lenkillä otettua nurtsilla näyttelytreeniä, nyt tajusin että näyttely on nurtsilla (Vinttikoirakeskuksessa molemmat). 



Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...