Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.5.2015

Torstai on touhua täynnä!

NÄYTTELYTREENIT

Töiden jälkeen äkkiä kotona käynti ja näyttelytreeneihin sovittiin sellaiset fb:n kautta Haukilahteen, kahden meille uuden ihmisen kanssa. Tehtiin ensin jonossa seisottamista, sitten 2 kierrosta ympyrää. Tuntuipa raskaalta juosta työpäivän jälkeen ja jalat oli jotenkin aamullakin niin voimattomat. Nyt tuntui oikein urheilulta näyttelyjuoksuttaminen :D Gava seisoi hyvin eikä välittänyt ollenkaan uusista koirista. Niin ihana, kun se keskittyy hommiin. Juoksutuksessa testasin nyt niin että lyhyellä hihnalla vähän yritin vetää perässä, jos pysyin juoksu vauhdissa mukana. Jos tulisi paremmat liikkeet esiin.. Paristi laukalle, mutta äkkiä sain siitä pois.

Ei mielestäni häiriintynyt muista koirista. Tehtiin sitten taas rivi seisottaen ja edestakaisin juostiin yksitellen. Sen jälkeen yksitellen tehtiin triangelit eli kolmiot. Näissä Gava juoksi hyvin. Vielä toisessa päädyssä kenttää uusiksi, pikku nappulat valtasivat toisen päädyn kentästä jalkkistreeneihin. Mulle riitti se treeni. Aikaa meni ehkä 20min. Sitten Ruutin kanssa tokoa, mitä nyt pystyi ilman tokotavaroita. Kenttä oli meille uusi.


RUUTIN TOKOA

Ruutin kanssa aloitin luoksetulolla. Jätin pallon takapalkaksi. Seisomisesta vapautus, stoppi ehkä keskitasoa, mutta suora. Toinen toisto läpijuoksu. Seuraavan jätössä tais nousta istumaan! Tota tekee joskus, kokeessa tuo olis nolla. Seuraavassa stopissa yritin heittää pallon Ruutin taakse, mutta heitto oli säälittävän lyhyt. Tarvii noihin kyllä avustajan. Vielä yksi takapalkan kanssa.

Zetan jääviä. Kaikki erotteli oikein. Seisomisesta heitin palkan. Istumisessa näin yhden tassun liikkuvan, mutten sitten puuttunut. Seuraavalla kerralla oon tarkempi. Maahan hyvä. 

Seurausta sitten. Jätin pallon laidalle niin saatiin vähän eri fiilistä kehiin. Palkkailin namilla suurimmaksi osin ja sitten paristi vapautin ihan pallolle. Joku oikeaan käännös väljä ja huomautin siitä. Palkkasin seuraavan, hups sehän oli vasta korjausta ja palkkasin siitä. Palkka parista täyskäännöksestä ja keskityin myös perusasentoihin. Ne suht hitaita, jos nopealla palkkauksella saisi nopeutta. Sivuaskeleet tehtiin myös yms. 
Yksin treenatessa Ruutin vire on juuri sopiva. Nolla ääntelyä. Kun on seuraa ja muita treenaamassa kerää kai niistä sen verran kierroksia. Pitäisi muistaa aloittaa myös jollakin vauhdikkaalla. 

Kaukoja kahteen kertaan. Molemmissa ekasta istumaan noususta lensi pallo. Nyt matkaa 15m. Ekat seiso-istu huonoja. Ei ennakoinut. 

Treenaa
- seuraus tekniikkaa
- pallo laidalla joissakin liikkeissä (Lähempänä kisamaista)
- kaukot pitkä matka


GAVAN AKSAILUT

Käytiin itsenäisesti treenaamassa ja hyvä, että lopussa päätin ottaa myös videolle. Tulikin hyvin katsottua, mitä teen itse. Hidastetusti katsottua, onko ajoitukset oikein. Mitä koira tarkalleen tekee. Jne. Tulee myös kerrattua mieleen ne toistot, jotka teki videolle. Helposti unohtuu tarkemmin mitä teki tai yksinään ei tarkasti huomaa, mikä juttu oli nyt pielessä. Kokeilun ja erehdyksen kautta sitten. ;) Nyt parin tiistain rata kohdan lisäksi rimat oli ekoissa minissä, sitten medissä ja vikassa harjoituksessa 50cm eli yksi alle maxikorkeuksien.

Videota yhteenvetona treeneistä, osassa toistoja ennen videota. 

Tiistain Villen radasta tehtiin 1-3 hyppyjä eli kaksi suoraan ja sitten "pakkovalssilla" kolmas. Tässä harjoittelin etäohjausta ja pystyin olla lähellä 3 hypyn siivekettä, kun odotin että katsoo 1 hyppyä, sitten lupa hypätä. Juuri kun laskeutuu askel kohti 2 hyppyä. Pitää ohjausta yllä hypylle 2 ja ennen ponnistusta kääntää ohjauksem hypylle 3. Kun ajoitin askeleen oikein sujui hyvin. Videolla käännyn myöhässä hypyllä 2. Paremmankin ajoituksen sain ennen videota. 

Vippausta hypylle. Alkuun oli opetteluq itsekin miten pitää ohjata. Videolla huonotkim toistot. Täytyi saattaa pidemmälle ja liikkeen on suuntauduttava hypylle (ei putkeen). Näissä kun saa varmuutta niin gava osaa ehkä tehdä sivuttaisetäisyydellä, nyt ehti haltuunotossa juosta mun luo eli ylimääräistä lenkkiä. Medihypyllä kääntyi hyvin. Lopuksi vielä sylkkärillä, sillä hyppyä edeltävä linja pienempi, mutta kerroin myöhässä hypylle kääntymisen. 

2 päähän putkeen menoa ja hypylle käännöstä. Rima oli 50cm, kun taas medihyppy 40cm. Tässä oli kuitenkin eroa hyppäämisessä, liiak lähelle ajautuu. Ehkä noita pyörityksiä ja niistoja enemmän ja mahd. apuna rima vasten siivekettä. Ei ollut yhtään kootun näköisiä, paitsi jos pyöristin vekillä hypylle tulokulmaa riittävästi. Gava tarjosi A:lle 2on-2offia vaikken käskenyt ja olisin jättänyt vain eteen istumaan. Alussa meni hypyn ali. Ekat toistot ennen videota ainakin kolmesti G meni ali ja sitten hyppäsi hypyn takaspäin. :D käännöksiä maxirimalla siis erikseen!

Treenaa
- käännökset maxirimalla 
- vippaus
- sylkkäri kauempaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!