Siirry pääsisältöön

Torstai on touhua täynnä!

NÄYTTELYTREENIT

Töiden jälkeen äkkiä kotona käynti ja näyttelytreeneihin sovittiin sellaiset fb:n kautta Haukilahteen, kahden meille uuden ihmisen kanssa. Tehtiin ensin jonossa seisottamista, sitten 2 kierrosta ympyrää. Tuntuipa raskaalta juosta työpäivän jälkeen ja jalat oli jotenkin aamullakin niin voimattomat. Nyt tuntui oikein urheilulta näyttelyjuoksuttaminen :D Gava seisoi hyvin eikä välittänyt ollenkaan uusista koirista. Niin ihana, kun se keskittyy hommiin. Juoksutuksessa testasin nyt niin että lyhyellä hihnalla vähän yritin vetää perässä, jos pysyin juoksu vauhdissa mukana. Jos tulisi paremmat liikkeet esiin.. Paristi laukalle, mutta äkkiä sain siitä pois.

Ei mielestäni häiriintynyt muista koirista. Tehtiin sitten taas rivi seisottaen ja edestakaisin juostiin yksitellen. Sen jälkeen yksitellen tehtiin triangelit eli kolmiot. Näissä Gava juoksi hyvin. Vielä toisessa päädyssä kenttää uusiksi, pikku nappulat valtasivat toisen päädyn kentästä jalkkistreeneihin. Mulle riitti se treeni. Aikaa meni ehkä 20min. Sitten Ruutin kanssa tokoa, mitä nyt pystyi ilman tokotavaroita. Kenttä oli meille uusi.


RUUTIN TOKOA

Ruutin kanssa aloitin luoksetulolla. Jätin pallon takapalkaksi. Seisomisesta vapautus, stoppi ehkä keskitasoa, mutta suora. Toinen toisto läpijuoksu. Seuraavan jätössä tais nousta istumaan! Tota tekee joskus, kokeessa tuo olis nolla. Seuraavassa stopissa yritin heittää pallon Ruutin taakse, mutta heitto oli säälittävän lyhyt. Tarvii noihin kyllä avustajan. Vielä yksi takapalkan kanssa.

Zetan jääviä. Kaikki erotteli oikein. Seisomisesta heitin palkan. Istumisessa näin yhden tassun liikkuvan, mutten sitten puuttunut. Seuraavalla kerralla oon tarkempi. Maahan hyvä. 

Seurausta sitten. Jätin pallon laidalle niin saatiin vähän eri fiilistä kehiin. Palkkailin namilla suurimmaksi osin ja sitten paristi vapautin ihan pallolle. Joku oikeaan käännös väljä ja huomautin siitä. Palkkasin seuraavan, hups sehän oli vasta korjausta ja palkkasin siitä. Palkka parista täyskäännöksestä ja keskityin myös perusasentoihin. Ne suht hitaita, jos nopealla palkkauksella saisi nopeutta. Sivuaskeleet tehtiin myös yms. 
Yksin treenatessa Ruutin vire on juuri sopiva. Nolla ääntelyä. Kun on seuraa ja muita treenaamassa kerää kai niistä sen verran kierroksia. Pitäisi muistaa aloittaa myös jollakin vauhdikkaalla. 

Kaukoja kahteen kertaan. Molemmissa ekasta istumaan noususta lensi pallo. Nyt matkaa 15m. Ekat seiso-istu huonoja. Ei ennakoinut. 

Treenaa
- seuraus tekniikkaa
- pallo laidalla joissakin liikkeissä (Lähempänä kisamaista)
- kaukot pitkä matka


GAVAN AKSAILUT

Käytiin itsenäisesti treenaamassa ja hyvä, että lopussa päätin ottaa myös videolle. Tulikin hyvin katsottua, mitä teen itse. Hidastetusti katsottua, onko ajoitukset oikein. Mitä koira tarkalleen tekee. Jne. Tulee myös kerrattua mieleen ne toistot, jotka teki videolle. Helposti unohtuu tarkemmin mitä teki tai yksinään ei tarkasti huomaa, mikä juttu oli nyt pielessä. Kokeilun ja erehdyksen kautta sitten. ;) Nyt parin tiistain rata kohdan lisäksi rimat oli ekoissa minissä, sitten medissä ja vikassa harjoituksessa 50cm eli yksi alle maxikorkeuksien.

Videota yhteenvetona treeneistä, osassa toistoja ennen videota. 

Tiistain Villen radasta tehtiin 1-3 hyppyjä eli kaksi suoraan ja sitten "pakkovalssilla" kolmas. Tässä harjoittelin etäohjausta ja pystyin olla lähellä 3 hypyn siivekettä, kun odotin että katsoo 1 hyppyä, sitten lupa hypätä. Juuri kun laskeutuu askel kohti 2 hyppyä. Pitää ohjausta yllä hypylle 2 ja ennen ponnistusta kääntää ohjauksem hypylle 3. Kun ajoitin askeleen oikein sujui hyvin. Videolla käännyn myöhässä hypyllä 2. Paremmankin ajoituksen sain ennen videota. 

Vippausta hypylle. Alkuun oli opetteluq itsekin miten pitää ohjata. Videolla huonotkim toistot. Täytyi saattaa pidemmälle ja liikkeen on suuntauduttava hypylle (ei putkeen). Näissä kun saa varmuutta niin gava osaa ehkä tehdä sivuttaisetäisyydellä, nyt ehti haltuunotossa juosta mun luo eli ylimääräistä lenkkiä. Medihypyllä kääntyi hyvin. Lopuksi vielä sylkkärillä, sillä hyppyä edeltävä linja pienempi, mutta kerroin myöhässä hypylle kääntymisen. 

2 päähän putkeen menoa ja hypylle käännöstä. Rima oli 50cm, kun taas medihyppy 40cm. Tässä oli kuitenkin eroa hyppäämisessä, liiak lähelle ajautuu. Ehkä noita pyörityksiä ja niistoja enemmän ja mahd. apuna rima vasten siivekettä. Ei ollut yhtään kootun näköisiä, paitsi jos pyöristin vekillä hypylle tulokulmaa riittävästi. Gava tarjosi A:lle 2on-2offia vaikken käskenyt ja olisin jättänyt vain eteen istumaan. Alussa meni hypyn ali. Ekat toistot ennen videota ainakin kolmesti G meni ali ja sitten hyppäsi hypyn takaspäin. :D käännöksiä maxirimalla siis erikseen!

Treenaa
- käännökset maxirimalla 
- vippaus
- sylkkäri kauempaa


Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...