Siirry pääsisältöön

Pihalla keppejä ja kentällä pientä treeniä

PIHATREENIÄ: 2x2 kepit & 2on-2off

Ehdittiin tiistai aamulla taas ottaa n.4min 2x2 keppitreeni. Eli kaksi paria ja noin 30cm "kuja". Sama vaikeustaso kuin kolme viime kertaa. Tosi terävästä kulmasta (klo  7-8 ja jos kepit klo 12/6) kaksi mokaa ja molemmat toistot onnistui. Ne tosin keppejen puolivälistä, kun kukkapuska tiellä. Kaikki muut oikein vasen puoli (pujottelu suuntaan nähden) kaikki tosi hyviä, vaikeastakin kulmasta. 

Keskiviikko illalla tehtiin taas lisää 2x2 keppejä. Nyt hain metallirunkoiset parit varastosta. Aluksi tuli vähän liian vaikea ja kapea kulma noin 20cm. Ehkä noi näytti myös erilaiselta.  Lisäsin ehkä 25cm, vähän näki että lisää haastetta. Välillä ajatus katkesi ja välillä löytyi. Tein aina vähän vaikeuttaen kulmaa (siltikin vain helpoista kulmista). 

Torstai aamuna jatkettiin keppejä. Nyt sujui jo paremmin. Vasen puoli vaikeampi kuten edellisenä päivänä.

Keppitreenejä videolla:


Ke tehtiin myös 2on-2offia tolpan ja puun kierrosta. Vauhtia ei kovin paljon saa, ja sitä vähän vähemmän kotipihassa.

- 2on-2off video tulossa


AGIKENTÄLLÄ

Matkalla kentälle jäätiin toista kertaa skeittiramppien lähettyville. Tai ensin lenkitystä ja suunnattiin yhdelle kukkulalle ottamaan kuvia. Skeittirampeilla Gava vähän mietti, mitä mieltä olisi. Palkkasin nyt nameilla, jokaisen kontaktin muhun. Tuli siis aavistuksen jäljessä kun oli vilkaissut lapsiin. Nyt asenne oli aika kiva, eikä näyttänyt yhtään pelkäävän. Sen  verran reipas juuri, että päädyin käyttämään nameja. Aika huima ero jo toisella kerralla! Kameran kanssa ja Ruuti toisessa kädessä tuntui vaikealta alkaa lelulla riehumaan. Ruuti näytti esimerkkiä seuraten satunnaisten namien toivossa.
Kierrettiin rampit ja autoa kohden. Sitten alamäkeä tulee kovaa vauhtia skeitti kohti ja perässä potkulautailija. Gavan eka reaktio vähän hui, kaivoin lelun äkkiä taskusta ja Gava keskittyi sitten siihen. Ruuti nappasi lelun ja sitten Gavakin leikki kivasti. Koitan muistaa vielä käydä ja lelu olis vielä parempi palkka. Kun alkaa olla ihan normaali eikä välitä niin sitten voisi seisoskella ja odotella Gavan vahvasti tarjoamia maahanmenoja.

Torstaina mentiin AST:n kentälle tekemään Villen rataa.
Gavan kanssa treenailemaan niitä kohtia, jotka jäi hampaan koloon tai olisin halunnut ehtiä treenata. Tosi hyvä tehdä noin rauhassa. 

Aloitin vaikean alkusuoran niin, että kaksi vikaa hyppyä alkuun 40cm, sitten toka vika 50cm ja vikassa kaikki 55cm. Jokaisessa hyppäsi hyvin! Saattoi lopussa murahtaa ja vähän kiihtyy lopussa mun liikkeestä (kutsuin 4/5 hypyltä). Vikassa täydellinen pätkä putkeen. Näyttäis toimivan, että treenissä vaikeissa kohdin pikku hiljaa korotus. 

Ajattelin testata myös siitä jatkon, mutkaputki- hyppy 55cm - hyppy 50cm - vippaus hypylle 50/55cm (lähempi puoli 50). Ekan päällejuoksun juoksi ohi, koska ei ehtinyt varautua rimaan. Toisella hyvin. Vippauksen teki täydellisesti, mutta riman ali (tais yllättää myös). 

Tehtiin vippaus hyppyä erikseen ja laitoin välillä pyörimään sitä saman siivekkeen ympäri useammankin kerran peräkkäin ja palkkasin vasta, kun käännös oli hyvä. Meinasi muuten hypätä enemmän ristiin. Namipalkka aina hyvästä. Sitten tauko. 

Ruuti teki väliin keppejä ja minihyppyjä sekä putken. 

Gavan kanssa jatkettiin. 
A:n jälkeistä kohtaa ensin harjoiteltiin ennakoivan valssin kanssa hyppyä. Paristi kielsi. Sitten hyppäsi niin nuollen, että rima tipahti. Keskeytin ja nostin riman. Uudestaan A:n alastulolta (2on-2off) ja palkkasin ne hyvät, kun hyppäsi nätisti.

Sitten tehtiin jatkoa, että putkeen ohjattua 2 hyppyä ja toisella peruskäännös. Se sujui hyvin. Palkkasin siitä myös. Kerran tuli murinaa ekalla hypyllä, kun oli jäljessä. Ai niin ja ekalla kertaa toi vedätettävä hyppy alas. Seuraavat keskittyi. Mun liike oli siinä vaikea. Noita pitää harjoitella, että ohjaan jonkun kiireisesti tai juuri putkesta tulee vauhtia ja on jäljessä.


Tiistaissa oli häsellyksen tultua, mutta nyt sain palkattua hyviä toistoja. Toki oli mukana huonoakin, mutta sain huonosta hyvää. Ja kokoajan Gava on opettelemassa ja ainakin maxina on opeteltavaa. Ja Gava kun ei tahalleen tee väärin niin täytyy opettaa huolella jokaiset uudet asiat.

KUVAT tältä päivältä (sivun alhaalla linkissä)






Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...