Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.8.2015

Ruutin onnen päivä, treeniä, video ja pentukuvia

.. koska Ruuti pääsi vähän aksailemaan sekä tokoilemaan. Välillä on huono omatunto, kun Ruutin treenaus jää vähemmälle. Tästä syystä mulla onkin aina vain yksi pääasiallinen kisakoira. Toki Ruutille on vielä tavoitteita tokossa, jos lähtee sujumaan uudet liikkeet ja rallyssa.

KE AGILITY
Ruuti sai tehdä siis pätkiä kaverin kanssa mineillä Villen agiradasta. Kepeillä ei kestänyt päällejuoksua, sikaili siitä putkeen, pitäisi kyllä kestää. Välistävetoihin tuli nätisti. Kontaktit koski myös hyvin. 


Gavan kanssa tehtiin viistohyppyjä ja välistä vetoja. 

Tehtiin alkuun putkesta viistohyppyä. Ekan kerran kaahasi ohi, eikä lukenut hyppyä. Seuraavilla kyllä. Matkaa tuli vähän vähemmän kuin minimi 5m. Tein lähetyksen hypylle takaa, hypyn linjalla tai edessä ja välillä otin myös toisenkin hypyn mukaan. Eilisen pituuden jälkeisen hypyn muisti tosin hyvin ja siitä ei tullut ohi. Muutenkin sujui jo vähän paremmin, oli selkeesti miettinyt noita. 

Välistä vedoissa halusin tehdä perinteistä missä tulee vedolla välistä. Gava oli taas sitä mieltä, että jos yhteen peruuttaa niin tulee välistä eikä totellut nopeaa puoli valssia. Sain paristi kunnolla pysäyttää sen väärin päin hypylle menon ja lopussa alkoi vähän kuunnella, että tahdon että tulee välistä. Pakko mun on päästä liikkumaan hyppyjen linjassa ei tota voi paikaltaan ohjata. Ratapätkän kanssa vielä vaikeampi oli saada välistä. Parhaiten tuli myös jos laskin mun käden alemmas ja merkkasin selkeästi (varmaan silloin hidastin myös enemmän) mutta vaikeampi ohjata noin, haluisin pysyä aika pystyssä. Voisi vielä testata sillä idealla, että itse ohjaa rytmityksillä noi enkä niin edestä. Ekalle hypylle sentään sain aina oikein päin menemään. 

Tauon jälkeen tehtiin vielä puomi. Ihan ok meni. Tehtiin pari lähetystä puomille vauhdista putken tai hypyn kautta. Tein myös putken 2 päätyyn lähettämistä. Ekat kerrat Gava vain ampui väärin päin. Sitten alkoi kuuntelemaan. Selvästi haltuunotto ei toimi mitenkään parhaalla tavalla.. Ansaesteiden kanssa varmaan sama juttu. Persjätöllä puomin kontaktin edessä Gava jäi istumaan ja ekalla lähti paikaltaan. Täytyy noitakin tehdä. 


KE TOKO

Ruuti: kierto ohjattua. Tokohypyn ja rimahypyn kanssa. Ehkä hyppyjen leveys oli nyt suurempi, mutta tosi hyvin lähti kiertoon. Muistin palkata "läpijuoksu kierron" myös stoppi kohdan ohitettua. Sitten kerran siitä istumaan stoppi. Tehtiin tällä kertaa oikeata kapulaa. Ihan erikseen naksuttelin sitä, että nappaa kapulan ja hyppää hypyn. Ruuti blondi ei tajua, että kun se tulee kohti hyppyä kapulan kanssa niin silloin pitää tulla myös hypyn yli. Hyppynoudossa se taas osasi vaikka mitkä kulmat tulla kapulan kanssa. Ensin siis helpompaa kulmaa ja naksautus aina hyppäämisestä. Sitten vaikeutin kulmaa. Lopussa ehkä vähän ideaa alkoi löytyä. Teki aika hitaasti. Hypyn korkeus oli ehkä 20cm, 3-4 lautaa. 

Gava: 
- Tehtiin pari seurausta leluun takakautta palkattuna. Vähän oli väsy koira eikä painanut. 
- liikkeestä maahan ilman virittelyjä, tässä vauhti vähän kasvanut, jee! Ehkä sivulta maahanmenojen vauhtitreeni auttanut. 
- liikkurin kanssa, virittely paikkiksen maahanmenon alkuun. Sitten tuttu liikkuri, tuli 3m päähän. Gavan ilmeestä näki, että sillä oli ajatus ettei saa katsoa. Mutta kun liikkuri sanoi käsky piti äkkiä vilkaista. Silti totteli mun käskyä ja meni nopeasti. Edistystä! Aiemmin vaati kaksoiskäskyn, jos katsoi muualle. Toisessa visusti piti kontaktin mussa ja palkkasin lelulla liikkurin käskyn jälkeen. Paristi ennakoi "vapaa-ajalla" maahanmenoa mihin virittelin. Muttei liikkeen aikana. Kestoa tähän, esim jos Gava olisi rivin kuudes vasta. 


TO AGILITY

Ennen agilityn kouluttamista treenailtiin vähän Gavan kanssa ja otin myös pentukuvia Madden 6vk pennuista. Viistohyppyjä ja välistävetoja. Teemaviikko.

Viistohyppyjä muutamat putken kautta. Ekassa tais tulla ohi, muut hyviä.

Välistä vetoihin palattiin jo viikolla kolmatta kertaa. Aloitin sillä, että tulee välistä käden merkkaukseen ja saa palkan. Muistimpa tehdä myös peilikuvana!  Joissakin tuli ohjauksen läpi ja hyppäsi väärinpäin. Suurimmassa osassa kuunteli. Toiseen suuntaan tehdessä aluksi putken kautta laskeutui niin pitkälle, että tuli aina vähän siivekkeen yli hypäten aluksi haltuun. Täytyi ottaa parit paikaltaan kutsuen. Lopuksi tein molemmat ratapätkässä ja onnistuivat. Otin välistä vedoista video koosteen.  

Voisi kerrata myös pakkovalssia, jossa kutsuu koiran 90 asteen kulmassa hypyn toiselta puolelta, että riittäisi merkkaus ja liikkeelle. Avittaa näissäkin. 
Gava treenaa:
- välistä vedot ja yksittäisen hypyn tiukkakäännös (lelun heitto siivekkeen viereen)
- pakkovalssi paikaltaan kutsuessa
- putken 2. pääty


Menimpä ilmoittamaan Gavan myös tokokokeeseen 13.9. Alkoi heti jännittää jo ajatuskin ekat kilpailut on vaan aina jännittävempiä. Vaikka kaukot on vähän kesken. 

Gavan kanssa tehty viikolla 3-4 kaukotreeniä aamuisin ja yhtenä iltana. Otin nyt mukaan pyyhkeen käärittynä ja alkuun kesti tajuta ideaa pitää jalkoja siinä. Välilä palkkaan pelkästä siitä. Saatiin toistoja missä etujalat pysyy paikallaan pyyhkeellä. Ekat viikot maahanmenot oli huonompia. Parani loppuviikkoa kohti ja tänään oli jo paljon parempia. Nyt Gava kuitenkin tarjoaa noita välillä ilman käskyjä ja "sit" + käsimerkki on välillä epävarma. Nyt vähän muttelin omaa etäisyyttä 0,5-2m. Alkuviikosta piti välillä näyttää käsimerkki ihan lähelle muistutteluna, mutta nyt pystynyt tehdä sen kauempaa. Jos pyyhkeen ideaa tajuaa niin pääsisin tekemään noita muuallakin. Sen kyllä huomaa, että ottaa häiriötä noissa helposti. 

Viikonlopuksi HSKH:n hakuleirille lompsis! Edellisestä leiristä ainakin 8v, silloin kun Rampe oli nuori.

Ja vähän pentukuumetta teille kuvien muodossa ;)

Tiuku tyttö

Teho poika

Tempo

Puhti


Tahti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!