Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.8.2015

Hakuilua ja esineitä Teknopoliksessa

Aamu käynnistyi Gavan hakutreeneillä. Kokeiltiin uutta paikkaa Jumbon lähettyvillä. Tosi kivat metsät ja näki missä koira liikkui, keskilinja mäellä. Mäntymetsää ja yhdessä kohta kuivaa suota. Kaksi liikkuvaa maalimiestä.

Keskilinjaa
Gavan treeni: tehtiin toisena. Päätin tehdä Gavalle hajuhaut toiselle puolen ja toiselle kutsumiset. 
1.pisto. Ekalla hajuhaulla luulin, että olis saanut ideaa, mutta juoksikin ihan vinoon. Uusi lähetys ja vähän lähempää. Silloin juoksi oikein. Jatkoin aluetta suoraan ja sitten kaarsin maalimiehelle. 
2. Pisto. Tähän otettiin yksi kutsuapu. Juoksi noin 5-10m ohi ja jatkoi aluetta eteenpäin n. 20m. Kaartoi alueelta ylös ja kutsuin pois. Uusi kutsu maalimieheltä ja lähetin enemmän alueen edestä nyt parempi pisto ja ukko löytyi. 
3. Pisto. Otin taas hajuhakua tälle puolelle. Luulin, että sai hajua muttei kuitenkaan. Tai lähti taas vähän vinoon pistoon ja sitten korjasi linjan maalimiehelle. 
4. Pisto. Päätettiin ottaa haamu. Näki selkeästi maalimiehen huitomisen. Menin poispäin ja lähetin etsimään. Oli jo unohtanut. Nyt uusi haamu ja päästin heti perään etsimään. Muilakin oli ongelmia tällä puolen metsää, tuuli taisi pyörittää hajua. 

Kaikki koirat oli aika läkähtyneitä neljästä pistosta. Vaikkei ollut mikää helle (20) niin tuli itsekin kuuma. Mikä ihaninta yhtään hyttystä ei näkynyt!

Vaikeampi linja keskilinjalta kuvattuna, tarkkasilmäinen näkee maalimiehen seisomassa


Treenin siis
- suorat pistot, taukoa risteilytavasta
o haamuja, muistikuva tai hajuhaku että käydään ihan piilolla asti ja lähempää lähetys. 

Esineruututreenit heti perään. Pian ja Veeran kanssa. Alue oli valmiiksi tallattu, suikale noin 10x30m. Gava teki vikana. Pian esineet nahkahanska ja pieni avaimenperä pehmohepo. Tehtiin niin, että esine kerrallaan Pia vei ja tiputti Gavan nähden. Kun Pia oli tullut pois lähetin etsimään. Tarkasti sivuttaissuunnassa etsi aluetta hanskan kohdilta ja löytyi hetken etsittyään. Kehuin , kun näin esinesuussa. Sitten hepo metsään. Tämä löytyi vielä nopeammin ja Gavan mielestä sekin olis ollut kiva lelupalkkana. :D kantoi lelua ja hepoa samalla suussa. Nyt Gavalla kiva asenne ja ideaa oli. Näissä oli ihan suorat pistot. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!