Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

30.10.2016

Erinomainen Nova ja mustavalkoiset auringonlaskussa

NÄYTTELYT

Sunnuntai aamusta suunnattiin kohti Lahtea Novan ja äidin kanssa. Päätettiin paikanpäällä, että esittäisin Novan. Ei pystynyt oikein harjoitella kun jumppasalin lattia oli niin liukas, vähän hidasta juoksua ja seisotuksia. Ennen kehän alkua tuli lyhyt tauko, jolloin käytiin vähän juoksemassa matoilla. Nova esiintyi ihan hyvin kaikki kehät. 
- Ryhmäkehässä seisotettiin aika pitkään, kunnes tuomari tuli katsomaan koirat edestä ja sivusta. Sitten kerran ympäri. 
- Yksilöarvostelussa ensin seisotus, katsoi hampaat ja tunnusteli koiran. Sitten edestakaisin, seisotus. Ja sitten ympäri. Lopuksi seisotusta, minkä Nova jaksoi tosi hyvin. Nova sai erinomaisen (punainen lätkä).
- Kilpailuluokassa seisotettiin alkuun, sitten ympäri kerran(?), seisotettiin ja katsoi taas edestä ilmeet. Nova jälkimmäisessä seisomisessa ei tainnut seistä niin hyvin. Tuomari siirsi meidät kolmannesta toiseksi. Vielä mietti vähän seisotusta, jossa liikuttua seisotin Novaa vähän huonommin. Näytti vähän miettivän meidän kahden välillä. Mutta jätti Novan toiseksi. Vain ensimmäinen junnu sai sa:n eli sitä ei tullut tälläkään kertaa. 
Juoksemista täytyy vielä treenata niin, että juoksisi enemmän pää eteenpäin ja seisotusta niin, että se sujuu vikkelästi esim paikkaa muutettua. Kyllähän tuollakin kaikennäköistä juoksemista näki. Tuomari Kanadalainen Heather Langfeld arvosteli aika nopeasti ja halusi nähdä liikkeitä aika vähän.

Arvostelu: 
Nice young dog. Nice head. Good front. Nice level topline and balance. It's croup is little steeper than preferred. Nice sidegate. Good coming ja going. JUN ERI2

Kiva nuori koira. Kiva pää. Hyvä edestä. Hyvän tasoinen ylälinja ja tasapaino(?). Lantio on hieman liian jyrkkä kuin on suositeltua. Hyvä sivuprofiili. Hyvä tuleminen ja meneminen (liikkeet edestä ja takaa?). 

En itse niin ymmärrä tuota näyttelykieltä, kuitenkin suht hyvän kuuloinen arvostelu eikä mitään hylkäävää virhettä ainakaan. 

Videota yksilökehästä.


Kilpailuluokka, JUK2
Rasmukselle tuliaisena kultaisella silkkivuorella oleva heijastinpanta (Kana)

Kuvia Ruutista ja Gavasta auringonlaskussa lauantailta lähimaastoissa osa 1/2.

Halusin harjoitelta sumeaa taustaa, aukko f2.8. Sitten taas zoomia 100-200mm. Suljinaika oli hämärän takia tavallista pienempi ja huomasi, ettei kaikki olleet täysin tarkkoja ja ne poistinkin. Aurinko heijastui Kilosta Leppävaaran suuntaan katsoessa kerrostaloihin ja niistä sai kivat väriefektit. Sekä auringonlaskun vaaleanpunainen väri sekä oranssin sävyt. Ilta hurahtikin näiden parissa, valokuvailua lenkillä klo 16:30-18, sitten kuvien editointia ilta 23-24 asti, mitä välillä teki jotain pientä. :D Lähtötilanne 200 kuvaa karsiutui 59. 

Kenraali Gava komennuksessa ;)

 

2 kommenttia:

 1. Onnittelut erinomaisesta! :) Älyttömän upeita kuvia nuo kuvat! Varsinkin eka ja toiseksi viimeinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nova on yllättänyt kyllä molemmilla näyttelyillään, kun asenne on ollut että H:kin on ok. :D Tuli katsottua kunnianhimoisena kuinka voisi opettaa hienon kehäkäyttäytymisen tokosuorituksen idealla. Se on hauska miten tollereissa, vaikka on "käyttöpuolen" koira niin voi silti saada erin. Gava kun taistelee siitä H:sta, kun rodut on niin jakautuneet. Tollereissa onneksi turkinpituus ei näyttänyt merkitsevän ja on sirosta raskaaseen.

   Kiitos :) Tuo eka kuvista on myös omia suosikkeja, vaikka Gavan ilme on vähän erilainen. Tietty näitä olisi voinut vielä photoshoppailla tai jos ostaisi Lightroomin opetella vielä paremmaksi. Facebookin valokuvausryhmistä saa aina jotain uusia ideoita. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!