Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.5.2017

Oikeanpuolen seuraus

Gavan oikeanpuolen seuruuta on aina välillä muistaessa tehty. Lenkillä välillä vain vahvistaen kohtaa koirien ohituksissa. Tasapainotyynyä tehty monesti aina molempiin suuntiin ja sitä muistuteltiin nyt oikealle puolelle. Lisäksi tuli testattua miten käsikosketusmerkillä sujuisi. Aika kivasti pitää oikean paikan (joka oli Ruutilla tosi vaikeata..). Jos tätä treenaisikin niin pääsisi suht nopeasti häivyttämään apukättä pois. Kiva myös kuvata videota, silloin kun seuraus ei ole vielä valmis.


Kuvia Vappupäivältä (koirista), ihana keväinen ja lämmin keli!
Nova treenannut kapulan pitoa nyt muutamat kerrat. Itsekin piti testailla sen kanssa. Huomasin, että lähestyvästä kädestä suu alkaa aueta. Vein käden pois, sitten vasta kun piti nätisti käden ollessa lähellä sanoin nopeasti jes ja palkkasin. Vaikeutin myös siihen, että sain kevyesti pitää kiinni kapulasta ja vain käskyllä sai irrottaa. Jos aukasi suuta, vein taas käden pois. Koska Novalle ei näistä niin selkeästi naksauteta tai merkata hyvää kohtaa niin tietty viimeisimpänä on mielessä suun aukominen ja huono ote.. Ja toisaalta tuo on vaihe mitä ei olla tehty, kun kesto ja hyvä tasainen pito ollut vain kriteerinä. Liikkeessä ei välttämättä ole aina ollut edes alku ja loppu käskyä eli "pidä" ja "irti". Irrotuskäskynä käy myös palkkasana "jes" tms. 
Tehtiin osa näistä myös niin, että annoin kapulan edestä (Nova seisoi) ja sitten käskin tuomaan sivulle. Niissä piti hyvin. Aika erinäköistä pitoa alkoi jo olla. :) 

Kuva: Anne Barck

TI AGILITY 
Kenttäkausi korkattu Anu Niemen treeneillä joihin Gavalla ja Novalla on paikat. 

Nova teki medejä, hyvin hyppy niitä. Palkattiin 2-4 esteen pätkistä. Sivuttaisirtoamista vähän ja irtoamista putkesta. Putkijarru olisi tarvittu. Pyöritys oli upea, kun laskin vain vasenta kättä enkä mennyt niin kiinni esteeseen. Vähän luottoa mukaan! 

Nova, kuja: tehtiin näitä myös hyvissä ajoin ennen vuoroa. Suorasta hyvin, kahdesti lelu lensi ihan väärään suuntaan ja silti Nova juoksi oikein ja palasi hakemaan lelua mihin se lensikään. Myös 90 asteen kulmasta, jossakin ekalla väärä. Sitten korjasi. Hyvä ajatus oli näissä. Oli omaa liikettäkin, joka oli melkein vaikein tiukasta kulmasta. 

Gava teki ekalla niiston ja tiukemman käännöksen. Ekassa tuli rima alas, joka oli korkeampi kuin muut. Ei palkkaa. Sitten tuli ihan hyvin. Tehtiin sitten radan alkua, jossa sain lopulta tulla ihan 4 esteelle asti ja vain näyttää pienen avun mennä myös viereisen esteen. Ja takaakierto niisto tai joku sellainen hypylle. Paras edeltävän kaarroksen takia. Keinu ja kepit. Kepeillä ekassa hätiköi lopussa ja jätti kesken. Toisella kertaa parempi, u-putki oli suht lähellä. Puomi oli hieno. Putkijarrua olisi tarvittu. Putkesta vauhdikas hyppykuvio ei sujunut, eka tiputti kahdesti putkesta tultavan viistohypyn riman. Luulen että jäi vaan kiinni mun liikkeeseen, olin myös "jättänyt" Gavan niin kauas. Saikin kalastella myös seuraavan hypyn yli, kun helposti ajautui linjaan että tulee ohi. Vauhti alkoi tuntua niin kauhealta niin ajattelin lopettaa käännökseen. Eipä se kääntynytkään (niistolla), useampi toisto enkä nyt tiedä oliko se lopulta minkälainen.. Samantyylinen kulma sujui silloin alussa. Nyt ei meinannut koota yhtään.. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!