Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.5.2017

Hyväksyttyä rally-tokoilua

Lauantaina suunnattiin Klaukkalaan kennelliiton mattopohjaiselle hallille rally-tokokisoihin. Ruutin olin ilmoittanut voittajaan ja Gavan avoimeen. Aurinko oli lämmittänyt tilan aika kuumaksi! Odottelualue on pieni, mutta onneksi luontotila oli kisaajien käytössä.


Ruutin voittajan rata jännitti eniten. Onneksi oli vika koirakko eli 10. Vaikka yritin olla jännittämättä. Ihan ekalla kyltillä Ruuti meni nuuskimaan kylttiä ja käskin siitä sivulle. Mietin radalla, että varmaan -1 nuuskimisesta. Mutta myöhemmin ajattelin että voi olla, että sivulletulon kulma tms oli väärä tai eka pysähdys jäi että voisi antaa sen -10 myös. Niin siitä tulikin molemmat.. eli olis kannattanut uusia. Helppo avon kyltti, muttei Ruuti ollut ekaan kolmeen kylttiin ihan tatsissa ja vähän haahuillen tuli mukana. 2 kyltillä oli peili edessä ja jäi sitä katsomaan, varmaan houkuttelin ja näytin käsimerkkiä tms 270 vasempaan pyörimisessä (-3p).

Oikean puolen seuruuseen vaihdettiin takakautta, muistin tutustumisessa avuksi "odota" ja viereen + oma kroppa-apu. Toi odota olikin hyvä ja testailin sitä lämppäalueella. Varmaan oli liikaa apuja siinä, joten -3. Kroppa ei saisi kääntyä tai kumarrella. Voi olla myös, että pyysin vähän liian aikasinkin?
6. kyltti oikean puolen seuruusta, istu, koira eteen (istu) ja koira oikean sivulle istu jännitti kun en ollut muistanut eteentuloja pysähdyksestä. Ruuti pysähtyi vähän liian taakse istumaan ekan istumisen. Eteen taisi olla ok, ehkä apuja? Oikean sivulle tais mennä ihan hyvin. Tuosta -1p.

Spiraalissa näköjään saatiin sellainenkin virhe, että hidas tempo -1p. Hidastinkohan käännöksiin..
Puolenvaihto jalkojen välistä, ei virhettä jee! Uusin 270 käännöksen oikeaan kun hukkasin koiran kerran, Ruuti taisi vaihtaa takaisin oikealle (-3p uusimisesta).

Meidän vaikeimmat 13. kolme askelta peruuttaen sujui hienosti, ylös vihje kun liike pysähtyi millisekuntiksi ennen peruutusta, peruutuskäsky, 3 askelta peruutusta ja jes ihan suora! Tästä viime vuoden kisoissa -10p, tällä kertaa kehujakin. 14.liikkeestä seiso, kierrä koira jossa tuomari onneksi muistutti ettei siinä pysähdytän koiran viereen sen kierrettyä! Kaikki tapahtuu liikkeessä. Ruuti totteli hyvin ja pysyi paikallaan.
Molemmat vasempaan en ollut treenannut mutta nätisti Ruuti luki agilityohjauksen. Vasempaan sivuaskel sujui hienosti ja hyvin käytti takapäätä. Siitä kehuja.

Käytösruudussa koira vasemmalla maaten. Sanoin käy siihen- käskyllä ja katsoin alkuun että on hyvässä asennossa rennosti maaten. Toistin vähän väliä käskyä ja kehuin. Treenattiin tätä kerran ennen kehää ja siinä Ruuti kerran yllättäen hyppäsi istumaan, joten kehässäkin kerran säikähdin yhtä liikettä ja sanoin napakasti maahan. :D

Yhteensä 78p, hyväksytty tulos! Oon tyytyväinen, että saatiin vedettyä kuitenkin rata läpi, vaikeimmat asiat myös sujui.


Gavan rata alkoi aika pian, koska Ruuti oli vikana voittajassa. Katsoin radan vasta, kun Ruutin vuoro oli ohi ja löytyi sieltä pyörähdys ja istu, seiso, kierrä koiran ympäri. Hyppyä ei ollut varmaan liukkaan maton takia ja houkutuskin puuttui, mitkä yleensä on avossa.

Gavan radan pyysin videolle yhdeltä voittajan ohjaajalta, joka odotteli kisapaikalla, kiitos! Gava odotteli rennosti häkin perällä kerällä silloin kun kävin tutustumassa ja pidin sitä hetken aikaa häkissä ennen vuoroa. Gava oli 9. vuorolla. Gavan kanssa kun mentiin kehään ja piti vielä vähän odotella, pyysin sen sivulle ja kun oli hyvin. Vapautin ja annoin sosiaalisen palkan (koiran ollessa vielä hihnassa). Ehkä vielä toisen kerran ehdin treenata ja oli hyvin innokkaasti kuulolla ja piti kontaktia. Sitten hihna pois ja seuruutin pari askelta lähtöön. Taisin nyökätä "oletko valmis" kysymykseen ja radalle "ole hyvä" luvalla. Gava ei edes huomannut koko peiliä ja teki hienolla draivilla! Mulle paljon helpompaa ja pystyin jopa vilkaista kylttejä. Ruutin kanssa nään kyltit ehkä sivusilmällä, kun en voi herpaantua katselemaan muualle.
2. kyltin 270 vasempaan Gava jäi ilmeisesti lopussa vielä vähän vajaaksi kun lähdin jo jatkamaan, joten vino -1p. Gava kääntyy tuollaiset vähän hitaasti ja tulee sen tietyn asteen jäljessä muhun nähden. Tuomarilta hyvä vinkki, että voin odottaa että kääntyy loputkin ja sitten jatkaa.
Tästä näkeekin, pyörimisen ajan tulee "vinona" mukana ja lopussa suoristuu

5. 360 astetta vasempaan sama juttu eli jäi vähän vinoksi! Gava ehkä luulee, että kun pää pysyy oikeassa kohtaa niin on ok. :D Tasapainotyynyllä tekee noi paljon paremmin.
Spiraalissa kontakti tippui ja oli vähän väljempi, ei tosin rallyssa haittaa.. Istu, seiso, kierrä koira (pysähdy koiran sivulle) sujui.
10. pyörähdyksessä ohjaaja virhe -1p, tein sen vähän liian aikaisin kun ajattelin aloittaa ohjauksen ajoissa. Mutta Gava tekikin sen vikkelästi ja ekasta merkistä.
Lopussa oli taas inhottavaa teippiä maassa, muttei sitä muut varmaan huomanneet, pystyin myös väistää sen kohdan. :D

Yhteensä 97/100p, 1.sija! Rally-ratana toi oli aika pitkä ja tylsä. Samoja virheitä ennenkin tullut noista pyörimisistä. Saatiin palkinnoksi mitali, lelu ja kaksi 3kg Roal Canin säkkiä.
Tutustumisessa ihmeteltiin kun ohjaajia oli yksi liikaa, mutta ilmon työntekijä ei tajunnut että oli kaksi Tiiaa. Palkintojenjaossa Tiia Hämäläisten kaksoisvoitto. :D Hauska, että ainut tapaamani kaima on myös koiraharrastuksissa. Ja tämä toinen on rallytuomari.

Tämä oli Gavan eka avo kisa, joten kaksi hyväksyttyä vielä voittajaan. Muutamat kisat laitettukin ylös, katsotaan saadaanko paikkoja. Oikeanpuolen seuruu pitää laittaa kyllä työn alle ja noi pyörimiset.
Nova pääsi lopuksi useamman tunnin (11-15) odottelun jälkeen autosta myös hommiin. Piti hyödyntää vieras paikka. Sai ensin vilkaista ympärilleen. Sitten vain sivulle ja seurausta, muutamat käännökset ja paikallaan pyörimistä, ne olikin vaikeampia. Lyhyitä pätkiä, tehtiin myös häiriötä kohti ja koirankin ohitusta. Pakitin kauemmas palkkaamaan. Alkuun namilla ja kerran lelullakin. Tosi hyvä keskittyminen ja asenne! Novan kanssa voisi ehkä jossain vaiheessa miettiä aloa, vaatii vain treenata pyörimisiä, eteentulo (opettaa kokonaan), oikealta sivulletulo, "saksalainen" täyskäännös, maaten/istuen ympäri kävely?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!