Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

24.5.2017

Kirsikkapuisto ja agilitya

Ihana alkukesä, kukat alkaa kukkia ja ilmat lämpenee! Ei tekis muuta mieli kuin kuvalla kaikkea, kunhan ehtisi.Tiistaina agilitytreeneissä Gava&Nova ja oli sielläkin tosin kivaa. ;) Haasteita radassa. Poissaolijoita paljon niin saatiin sopivan pitkä treeniaika.

Nova teki medeillä:
  • Heti alkuun piti tehdä 5 estettä! Luulin itseäni pikajuoksijaksi ja kutsuin 2 hypyn vierestä. En ehtinyt viemään seuraavalle 7m edessä olevalle hypylle. Tuollaisiin irrotuksiin missä lähden kääntymään Nova lähtee huonosti. Seuraavassa otin rohkeasti etumatkaa, 3 käännöshypylle valssi. Sitten viistohypyn varmistelin ja seuraavaksi suora hyppy missä appari palkkasi. 
  • Palkkana oli nyt pallo (kelt D&C) missä liukasta köyttä käsiosa ja jopa treenin lopussa oli puhdaskin kohta! Kehut on taas kauttaaltaan kuolattuja ja hiekkakuorrutuksella Novan jäljiltä.
  • Tehtiin putken 2 pääty, jaakotuksella hyppy missä tiukempi käännös. Ja palkka. Ollen sisäpuolella ja ulkoreunalla. Jos ulkoreunalla niin vastakkainen käsi kääntämään putkeen ja sen voi ottaa rohkeasti aiemmin.
  • Siitä keinun jälkeiseen. Ensin en päässyt valssista etenemään ja koira tuli jo. Nopea käännös ja liikettä, ei peruutusaskelia. Seuraavalla valssi sujui. Tein liian huitaisun taas putken pimeään kulmaan. Muuten puhetta oli taas että huidon paljon käsillä, jaloilla myös enemmän. Ja jos ei heti tajua noita lähetyksiä odottaa vaikka että tarjoaa ja lähtee sinne. Jos ehditään kokeilla näitä niin taas minimaalista käsiohjausta, välillä myös oikein kumartelen ja hyvä ettein kädet käy maassa. :D yritän auttaa niin paljon.
  • Loppuun vielä (4esteen pätkä) viistohyppy, kaksi hyppyä rinnakkain eli koira juoksi u:n. Hyppy ja sitten olisi takaakierto. Tuli paristi ekan viiston ohi, sitten jollakin kerralla lähetyshypyn ohi. Lähetystreeneihin käännöskäskyjä ajatellen on uutta että lähden sivusuuntaan.. Ja jotta takaakierto olisi ollut mahdollinen piti lähettää kauempaa ja luottaa että tulee kauemman rinnakkaisen hypyn. Piti ehtiä sitä seuraavalle tekemään vähän päällejuoksua. Tarviin selkeästi kohta ne maksirimat tai sitten luottoa että uskallan juosta kunnolla ja liikkua. ;)


Gavan kanssa sitten, oli aika raivoisaa menoa. :D
  • Ekalla tippui kakkosrima, ekakin kolisi. Ja käännös valui, en tajunnut korjata rimaa heti. Seuraava super! Kepeille meno sujui, leikkasin takaa kun toinen vaihtoehto oli päällejuoksu edessä. Sisäänmeno hieno (rata kivasti vietti oikeaan väliin). Jätti lopusta kaksi välistä. Uusinnalla ok. Päällejuoksua kokeilun lähti heti silloin kepeiltä pois, toinen myöhässä ja varoen onnistui. Ohjureilla treeniin sekä ne valssit yms edessä..
  • Keinua edeltävässä kohdassa treenattiin vastakäännöstä ekalle hypylle. Seuraavalle taas päällejuoksu. Ekassa jänistin. Tehtiin se kerran niin, että tultiin ekalle jyrkemmässä kulmassa ja itse pääsin parempiin asemiin. Onnistui, vaikka pienellä paniikilla. Sitten onnistui radanomaisestikin! 
  • Keinulla ja A:lla molemmilla Gava meinaskin lähteä vedätyksestä kontaktilta ilman lupaa. Molemmat uusin niin että onnistui. A:lla jopa kesti että vaadin pysähtymisen ilman että tulisi madellen. Siksi vapautankin usein aika nopeasti.
  • Vapautuksen tottelemattomuus vaan kostautui ohjauksessa jossa kävin ottamassa sen riman yli vastaan. Valui helposti väärälle puolen estettä. Olisi auttanut taas se out- kiertokäsky jos osaisi sen. Seuraavassa taas pieni veto putken 2 päähän. Rima tuli helpostin jos aloitin sen myöhässä. Lopulta saatiin kahdesti kohta sujumaan! Niin meidän epämukavuusalueelta, mutta hyvää treeniä. :)

Gavan läksylistalla
- Kepit: sisäänmenot, lopussa valssi/päällejuoksu
- Lepakko käännöstreenit
- Takaakierrot in ja out

Nova
- lähetykset hypyille, kädetön ohjaus
- kepit
- kontaktit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!