Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

5.5.2017

Juoksukontaktia tehokuurina

Juoksukontaktipainotteinen postaus. Novan tehotreeniä ke-pe, kahdesti mattotreeniä ja toisen kerran puomin alastulo maassa. Keppitreenit kentällä myös molemmille.

Näiden tuijottelun jälkeen vaatii taas ihanne esimerkkejen tuijottelua. :D Nyt on kysymyksiin haettu taas Trkmanin videosta apua. Ja palkattu on näitäkin ja luokiteltu vähän eri tavalla. Treeniin myös kierrosta tai putkesta. Jos huono voi kutsua takaisin. Heittää lelun koskemisesta (jos juoksee niin?).
> pikku hiljaa osaa tarkentaa omia kriteereitä. 
Jatkossa: 
- yhtä tassua ei palkata (nr = not right, unsafe hit)
- kahta takajalkaa etureunaan ei palkata (koska pitää osua "alareunaan"
- ei haittaa jos toinen takajalka laukassa menee maahan
- ei haittaa jos laukan ponnistus keskellä kontaktia 
Täydellisessä etujalat kontaktin yläreunaan, takajalat alareunaan. Laukka etujalat + takajalat kattaa kontaktin alueen. Nämä jp = jackpot. 


KE AGILITY JUOKSARIT VOL 13
Novan kanssa treenattiin keskiviikko aamuna, merkkejä ei ollut nyt mukana niin kontaktin rajat näkyy videolla vähän huonommin. Ihan hyvä saldo pikku tauon jälkeen!


Toistoja 11:
- Jackpotteja 5kpl, silmämääräisesti katsoin missä osuu isoimmalle alueelle pintaa, kaksi etujalka osumia
- kaksi takajalkaa 1kpl
- takajalat rajalle 3kpl
- ei osumaa 2kpl


TO JUOKSARI ALASTULOLLA VOL 14
Toista kertaa puomin alastuloa. (täällä video ekasta kerrasta puomin alastulolla) Nyt suoraan matto laudan päälle. Alkuun taas jännitti lautaa ja juosta sitä loppuun asti. Nyt ei sentään yrittänyt kertaakaan kiertää ohi. Joistain selkeistä loikista, pyysin jättämään lelun ja otettiin uusiksi. Yritin myös ottaa lyhyemmältä matkalta helpompana jos loikki liikaa. Tuntui alkuun tosin, etten osannut valita sopivaa kohtaa ja tietty Novakaan ei ehkä halunnut kohdasta riippumatta juosta niin loppuun. Mutta kyllä loppua kohti vähän rentoutuu laukkaamaan.

Toistoja 21 (sisälsi tauon)
- Jackpotteja 3 (vain yksi näistä tosi hyvä)
- kaikki tassut x 3
- yksi etujalka, 2 takajalkaa x 3
- kaksi etu/takajalkaa x 2
- yksi etujalka x 1
- ei osumaa x 11 (loikkia 5, rajalle 6)
Osan "rajalle" koskee kyllä kontaktialueen reunaan, mutta yhden tassun mittaisia osumia ei haluta.. Moni niistä olisi rennolla pitkällä laukalla ollut hyviä, mutta koska uusi juttu ei mennyt samalla askelmitalla. Palkkasin mahd. näistä osan, mitkä näin osumiksi.

Video (1:47min)

Nova teki myös kujakeppejä: selkeä kuja, mutta vähän kapeampana, 40cm? Kaikki paitsi 90 asteen kulmat hyviä eli loivemmat sujui. Osassa omaa liikettä osassa ei. Nyt lelu oli valmiina, kääntyi takaisin jos meni väärin sisään (kerran väärä yritys?). Ideana kohta kaventaa lisää ja lisätä ohjurit.

Gava teki keppikulmia Anun radasta. Ohjurit kahdessa ekassa. Alkuun 90 asteen avokulmasta yritti ohjurin ali 2 väliin. Sitten taas 3 tai 4 väli ilman ohjuria. Annoin seistä ja bongailla keppejä, kun katsoi oikein käskin kepeille. Hoksasi äkkiä ja sujui myös leijeröiden putken tai tehden radan 17-18-19 hypyt ja kepit. Pystyin lähettää edeltävän hypyn takaa kepeille. Lopussa kesti myös mun liikkeen rinnalla. Tehtiin vielä umpikulma loivemmasta, missä mun liikettä. Ensin yritti ohjurin ali 2 väliin. Seuraavalla sujui! Nämä on hyviä, että saadaan heti seuraavalla sujumaan samalla häiriöllä. Ilman ohjuria vaati usein enemmän epäonnistumisia tai sitten siitä selvittiin sillä, että itse autoin enemmän hidastelemalla tms.. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Gavasta oli niin siistiä tehdä ratapätkä ja silloin murisikin mulle. Pelkät kepit ja palkka niin olisi vienyt lelun melkein autolle ja treeni olisi riittänyt siihen. Vaikka hyvällä asenteella pujotteleekin. :D


PE JUOKSARI MATOLLA vol 15
Treenit koulun kentällä ja äiti oli kuvaamassa.

Toistoja 6:
- jackpotteja 2 (toinen tosi hyvä, toisessa laukan pituudesta johtuen mahtui toinen etujalka ja toinen takajalka)
- yksi etujalka ja yksi takajalka x 2
- kaksi etutassua (yksi selkeä, yksi etureunaan)x2

Video (28s)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!