Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

31.8.2017

Gava agilitylomalle ja nelikon kuvat


Ensi makua laventelikuviin 10.8, jotka on jäänyt muiden kuvauskertojen jalkoihin..


TI ANUN AGILITY

Novan kanssa: 
1-2 esteille painottui treeni. Sanoin ja lukitin vähän liian myöhään 2 hypylle. Ja kun rytmitin ja otin sivuttaisliikettä tuli ohi. Käskytys aiemmin ja palkattiin hypyn taakse. Sitten mukaan 3 hyppy. Palkkasin itse sekä Anun palkkaamana. Kerran palautin myös lähtöön. 

Tehtiin myös lähtötreeniä ennen vuoroa. Nova meni lankaan muutamiin häiriöihin. Täytyy muistutella noita lisää, kun menohaluja olisi paljon. Vaikka ihan apparin pitämän lelun kanssa..

5-9 pätkä erillisenä. Ekassa takaakierto 6 pyörityksellä. Sitten tein sen myös vipillä kulkien kentän sisäpuolella. Takaakierto 8 kerran hätäilin ja olin jo jatkamassa ennen lukitusta. Ja jos tein sen taas takaakierto persjättönä niin pitää tehdä joko pelkkä kiertoon ohjaus + kroppa ja katse koirassa. Tai sitten ihan omana niistona alusta pitäen. Vaikka itsekin just viime viikolla neuvoin näitä kahta eri niin tein suunnittelematta tarkemmin kohtaa sitten kahden tavan sekoitusohjauksen. :D 

9-12: tässä takaaleikkauksella putkeen 11. Sitten piti vielä valssilla ottaa hypylle 12. Tosi vaikealta tuntui ajoituksen kanssa ja etten mennyt liian lähelle estettä tai suunnannut valssia väärään suuntaan. Nämä linjat olisin halunnut välttää. :D 

Rimat oli Novalla 40cm ja 50cm, nostettiin alkusuoran rimat lähinnä eli 1-7? 
Ohjaajan pitää oppia taas ohjaamaan liikkeelle, ei bortsuohjausta. Juuri kun opin taas miten bortsua ohjataan! Töissä oli myös ihan kamala päivä ja ylitöissä 2h. Herätys 5:20 ja meidän vuoro 20:30. Yritin opiskella pätkiä, mutta jotkut kohdat meni "joku ohjaus tohon jne".


Gavan kanssa:

14-16: tein takaakierto päällejuoksun, jota koulutuksessakin kutsuin saksalaiseksi (ei ole sellainen, kun persjättö jää puuttumaan :D ). Lähti hyvin takaakiertoon, mutta itse jäin vähän liikaa odottamaan koiran laskeutumissuuntaan ja sitten tuli vähän hätiköity lähetys seuraavallr hypylle 15. Kerran otin puolivalssilla kepeille. Muut jaakotuksella. Hiottiin vielä alun kiertoa niin että liikuin rohkeasti pois alta. Silloin Gava otti vähän hassusti askeleet ennen hyppyä mutta pääsi kuitenkin riman yli.

Kepeille haki ekalla kertaa 2 väliin, kun vauhtia liikaa (ihan suora kulma). Seuraavissa hyvin. Toki annoin rauhan. Anu sanoikin että pysyn jaakotuksesta paikallaan ja käskytän vain kepeille. Ehdin ottaa kyllä jo kaksi askelta kohti keppejä. Mutta toi on yksi mitä pitää treenata ihan erottelunakin. Sitten myöhemmin.  

Putki-A  erottelut hyvät. Puomi-putki erottelut sujui myös paitsi jos lähdin liian rohkeasti liikkumaan jolloin venähti itse hypyn käännöskin väärälle linjalle.. Persjättö puomin edessä ja siitä kepeille. Tietty oikeasti olisi hidastanut? onnistui kepeille haku sinne saattamalla. Takaakierron sijaan haki viereisen hypyn kääntyen kuin vippauksessa. Sama eka kerta A:lta peitin putkea ja lopetin ohjauksen, jolloin tuli kielto.

Gava jää nyt agilitylomalle. En halua ottaa riskejä, että tulee ohjattua huonosti tai tapahtuu laskentavirhe.


MA KOTI KONTAKTIA
Novan kanssa tehtiin myös ma iltana 2on-2offia kotikontaktilaudalla. Vähän isompi kuin meidän laatikko, oikeastaan puomin alastulon kontaktipinnan kokoinen. Siinä pienen liikkeen kanssa, jos kävelen liian pitkälle niin ei osannut pysähtyä (tuli yli ja sitten korjasi itsensä takaisin). Ovea päin sitten taas pystyin mennä metrin ohi ja pysähtyi oikein. Vähän harjoiteltiin myös että meni vähän mun edelle tekemään asennon. Alkoi hyvin hoksata asiaa. Ekassa vähän helpotin palkaamalla jo oikeasta liikkeen suunnasta. Namipurkkikin oli pöydällä enemmän siinä suunnassa.


TO OMATOIMI AGIA: 
Nova treenasi myös to iltana vähän "läksyjä". 
1-4: ensin sain 2 hypyn ohi, lähdin taas vähän liian aikaisin. Sitten sain menemään sen ja ehkä keksittiin molemmille keskitie siihen. Sitten palkkasin kerran 3 hypyn jälkeen. Sitten appari 4 takana. Nyt ekassa myöhästyin 3 hypyn vedossa ja edessä oli palkkakin vetämässä. Seuraavalla sujui kahdesti kaikki 4 hyppyä! Jes! Tota kohtaa joskus uusiksikin. Rimat 50cm.

5-8 pätkää: tässä tein molemmat takaakierrot nyt takaaleikkaustyylisesti kiertoon. Ja pidin ohjauksen kiertoon niin pitkään kuin oli lukinnut/hyppäämässä. Ja liikuin silti samalla itse kohti seuraavaa sijaintia. Ekalla kertaa taas 8 takaakierron ehti mennä väärinpäin. Kerran myös 8 kierrossa otin jo askeleen pois hypyltä (poispäin ponnistuspaikasta) niin ehti kieltää. Näitä lisää! jotta saa varmuuden suorittaa kierron vaikka mä jatkaisin ohjausta ja oppii lukemaan noi pienemmillä avuilla.

4+4 kepit: ensin yksittäisinä. Välillä virhettä joukossa, välillä oikein. Saatiin helpolta puolelta sujumaan myös molemmat sarjat 2m välillä putkeen. Vaikeampi puoli eli koira oikealla sujui lähinnä suorasta kulmasta kepeille. Siinä haki jonkin verran väärin tai pujotteli peilikuvana. :D Itse pujottelu idean ja laukkapomppisen on tajunnut. Jos menee oikeasta välistä sisään, osaa jatkaa aika hyvin loppuun (aiemmin sekään ei ollut niin varmaa). Taas itse sisäänmenot itsenäisesti vaatii paljon treeniä. Siinä varmasti saadaan palata muistuttelemaan kujaa tai 2x2 keppejä pienellä välillä.

Aamulenkin jälkeen
Etsi neljä koiraa (älä välitä sotkusta :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!