Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

1.8.2017

Kahden ruudun toko

KE TOKO

Keskiviikkona mentiin muistuttelemaan tokoa Gavan kanssa. Konalassa nurtseilla seurana Kati ja Tria belgi sekä Wilma ja Bina pon. Olihan se tokoilu kivaakin mukavien tyyppien kanssa. Tutustuttiin nuorten koirien ringissä ja hyvää pohdiskelua ja vertaistukea liikkeisiin ja muutakin höpöttelyä. :D

Evl paikkis: istuminen ehkä puoli minuuttia tai minuutti. Lopussa Gava vähän katseli kaveria. Sitten maahan, Gava toisena. Meni hyvin. Ja luokse tuli lujaa! Otin eteen ja sivulle. Tria belgi tuli Gavaa ennen luokse joten helpotti kun Gava edelleen väistää sitä vähän. 
Vielä toinen paikkis missä palkattiin istumiset ja vaihdettiin koirien järkkää. Taas ehti paristi vilkuilla muualle. Ja otin erikseen yhden luoksetulon Trian vierestä. 

Gava autoon ja yksi koira teki välissä.

Eteenmeno ja ruutu: testasin ideaa korkeampi palkintopokaali eteenmenon makkaratelineenä. Saa namin tai lelun. Gava teki silti sen lenkin taakse ja söi namin vinossa. Erikseen treenattava seinän vieressä tms että oppisi mennä ja syödä suoraan. Maassa olevalle lelulle ainakin syöksyy suoraan. Jätettiin hautumaan asia. 

Eteenmeno missä appari näytti paikan ja heitti koiran mentyä sinne lelun. Matkaa 20m. Hyvin juoksi näytettyyn paikkaan! Sitten tyhjään lähetys ja stoppasin. Tosi hyvä! Juoksi varmasti ja ajatus siellä edessä. Ruutuun menoa helpottamaan Gavan seisoessa pysähtyikin nenä kohti ruutua. Appari näytti ruudun ja hihkaisi "täällä ruutu" tms että huomasi. Sitten ruutuun ja saavuttaessa sitä lelu sinne. Ongelmana on ollut ettei lähde ruutuun vaan korjaa eteenmenoa. 

Uudestaan eteenmeno. Tosi hyvä taas ja suora. Jännitti ottaa toinen ilman apuja heti perään. Sitten toinen ruutu joka oli vastakkaisella suunnalla. Pysähtyi nenä kohti väärää ruutua. Ekalla käskyllä lähti sinne. Stoppasin heti. Nyt lähti oikein ja lelu lensi ruutuun taas lähempää. Kerran uusiksi sama ruutu, vein taas selkä kohti ruutua. Nyt lähti oikein vaikka katseli toista ruutuakin. Lelu oli viety valmiiksi. 
Hyvä erilainen ruutu treeni. Kuuntelua mutta myös eteenmenossa ei koira välttämättä tiedä kummalla puolella ruutu on. Eteenmenon virittelyn jälkeen perusasento meinasi olla vino. 

Tunnari: rivissä ja kapuloita 6? Juoksi taas vähän ohi kunnes sai hajun. Kävi reunasta kapulat läpi ja palasi omalle. Nappasi itsevarmasti ja palautti ripeätä laukkaa. Eteen jäi vähän liian kauas. Pelkkä eteentulo erikseen. Tosi hyvä. :) edelliskerrat on tuonut myös vääriä ja tuonut hitaasti. 

Onnistuneet treenit! Gava teki kivalla asenteella, tauko tehnyt terää. Kaukot, ohjattu ja kierto-ohjattu vielä kesken.. Luoksetulo? Ja toki toi ruutu tarvii vielä treeniä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!