Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.8.2017

Agilityt palasi kesätauolta ja hyppykuvia

TI Anun agilityt

Gava aloitti treeneissä. Tehtiin radan pätkiä ja palkkailtiin kohtia, missä jo piirroksessa tuli epämukava olo, että ehtiikö. Ehti osaan kokeilla eri ohjaustakin. 

Ja myös kuuntelua, että kun 6 hypyllä annoin irrota seuraavalle niin seuraavalla kertaa pyysin kääntymään 6 hypyltä. Ekalla sujui. Yhdessä missä otin vähän liian aikaisin liikettä, karkasi ansalle. Vikassa kesti liikkeen ja olin tarkempi. Hyvä juttu testata noin jos miettii onko koira kuulolla tai erottaako ohjaukset. 

5-8 väliin eka valssi hypyn 7 ja 8 väliin. Gava vähän valahti seläntaakse ja jouduin kyllä väistää hyppyä. Gava sai apparilta palkan. Sitten kokeiltiin, että otin läheltä putkea, lähetys 6 oma liikekin kaartoi vähän ja valssi hypyn 8 ja keinun väliin. Gava irtosi hyvin 7 hypyn. Sama vielä persjätöllä. Tämä olis parempi keinua ajatellen ja mukavamman tuntuinen. 

9-18: tähän pätkään tuli ensin hieno keinu. Valssi 10 jälkeen, ennen putkea 13 ja silti lähettää hypylle 12. Ekalla unohdin hetkeksi valssin. 14 hypylle ehdin hilkun aiemmin, vastakääntö ja leikkauksella 15 hypylle, mutta sitten umpikuja. 

Erikseen putkesta 13. Valssi ekan hypyn taakse. Tosi vaikea ehtiä + oma liike ja koira putkesta. Ekat Gava tuli melkein jaloille tai venähti seläntaakse. Heti tiukasti haltuun putkesta tultua ja hyppy alkoi sujua. Ei olis ollut mahdollinen alkuvuodesta! 
Se kun toimi onnistui ekaan valssi, seuraavaan takaaleikkaus ja hypylle pyöritys. Rynnin vähän kepeille ja meni 2 väliin. 

Loppuun taisteltiin vielä keinusta lähtien 14 valssiin. Ei sujunut ihan ekalla. :D alkoi valssit ja spurtit tuntua jo jaloissa. Putkella 13 mun piti lähettää sinne mutta silti liikkua kohti jatkoa. En voinut odottaa, että ohjaan niin pitkään että nään että juoksee varmasti putkeen. 


Novan kanssa 
1-5: alussa sain kerran 2 hypyn ohi ja sitten 3 hypyn ohi. 2 hypyllä olin jo rintamasuunta seuraavalle ja ehdin ottaa askelta sinnepäinkin joten kokemattomana tuli ohi. Vastakkaisella kädellä lähdöstä, sitten valssi ja valssi, hyppy ja putkeen. Vaihdettiin eka valssi persjätöksi mua helpottamaan. Tuli niin lujaa ja ehkä varoin 3 ohi tulemista niin ehti aina vähän venähtää käännös. 

10-13: tässä eka hyppy ok vaikka lähetinkin sivusta. Sitten olikin vaikea viistohyppy 11 ja mun liike. Mun olisi pitänyt myös vähän päästä edelle lähettämään seuraavalle ja valssaamaan. Tässä usein liian aikaisin vilkaisin myös eteen. Ja pitää saada selkeät lähettävät askeleet kohti hyppyä. Serpentiini treenejä edelleen ja mun liikehäiriötä. Kerran taisi tulla 13 putken ohi. 

21-26: tämä pätkä lopuksi. Palkattiin ensin putken 26 eteen enkä silti saanut ylittää puomia. Ekalla sain hypyn 23 ohi, kun aloin jo jarruttaa enkä lähettänyt niin kääntyi mun puolen hypylle. Sen jälkeen hyppykuvio sujui hyvin. Valssi 24 jälkeen. Tässä helppoja kulmia hypyille. Putkeen 26 meni hyvin ja sain vielä takaakierron 27 sujumaan (ehdin). 

Novalla oli nyt 40cm rimat. Voisi nyt nostaa 5cm kerrallaan makseihin. Keppejä ei kokeiltu nyt yhtään, mutta tutuilla 2x2 kepeillä pujottelee 6 suorana. Kontaktit on vielä ihan auki, motivaatio nolla.. juoksari ei ole edennyt mihinkään. Keinun pamauttelut tosin sujuu. Lenkiltä la 29.7 hyppykuvia ja poseerausta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!