Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

11.8.2017

Alokasluokkaa kimppatokoissa

TOKO NOVA 

Järkkäsin kimppatokot Malminkartanon huippujen viereiselle kentälle. Tarkoituksena päästä Novan kanssa tekemään ryhmäliikkeitä uuteen porukkaan. Ihmisiä tuli noin 10kpl ja paikkiksia tehtiin 4 eli hyvin käytettiin aikaan niiden treenaamiseen. Saatiin myös liikkuria ja reunoilla vähän häiriötä.

Paikkamakuu: Tehtiin alon paikkis, Nova oli toka vikana rivistä. Ainakin kaksi meni meitä ennen maahan. Nova yritti kerran ihan alussa ennakoida maahan, ennen kuin kukaan oli käskenytkään. Kun liikkuri käveli, jos katsoi muualle pyysin katsomaan takaisin. Maahanmeno oli ripeä, palkkasin sen. Paikkiksessa jäin ehkä 7m. Nova katseli välillä naapureita ja silloin menin lähemmäs. Meni myös lonkalle. Menin sivulle palkkaamaan ja siinä olikin aika (1min). Menin vielä eteen ja samaan aikaan muiden kanssa sivulle. Istumaan nousu sujui myös ripeästi. Nova ei häiriintynyt liikkurista edessä.

Toinen paikkis tehtiin vielä, kun välissä oli ollut kaksi muuta. Novan kanssa edelleen. Toinen naapuri oli sama ja toisella puolen uusi. Tässä jätin palkkaamatta alussa sekä maahan käskiessä. Kerran sivulla kävin palkkaamassa ennen minuuttia. Sivulle taas hyvin. Itse makuussa menin yli 10m ja tulin sitten vähän lähemmäs loppua kohden.

Tehtiin sitten itsenäisesti häiriössä alon liikkeitä.

Kaukot: ensin takapalkkana pallo. Ei totellut ekalla. Toisella kun totteli niin pelkät kehut. Palasin sivulle ja otettiin alusta. Syöksyi aina nopeasti maahan. Toisella kerralla ilman takapalkkaa. Ennakoi mun jes sanaa ja nykäisi vähän taaksepäin. Seuraavalla kerralla teki hyvin.

Luoksetulo: n. 15m matkaa. Tuli ekalla "tänne" käskyllä ja sivulle hyvin. Aavistuksen meni ohi, mutta ei ainakaan törmännyt jalkaan..

Seuraus: tehtiin kohti muitakin koiria, parit pysähdykset, oikeaan käännökset, täyskäännös ja juoksua. Oli aika hyvää, läheltä vastaan tulevaa koiraa piti äkkiä vilkaista.

Liikkeestä maahan: virittely ja sitten tehtiin. Voimakas käsky ja meni heti maahan hyvällä tekniikalla. Kävelin 4m kunnes palasin palkkaamaan, vapautin ja leikittiin lelulla. Kun en saanut lelua lentämään taskusta. :D

Merkin kierto, joka avon liikkeitä: virittelin pannasta pitäen ja päästin sen jälkeen. Takana häiriönä tokokassi. Juoksi hyvin kiertoon ja palkkasin lelulla.

Pätevä Nova novanen, lisää ryhmäpaikkiksia ja agikentällä voisin pyytää agikoiria häiriöksi, mitkä kutsutaan vierestä pois..

Viime lauantaina kuvattavana tollerit Isla ja Nala :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!