Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

9.8.2017

Sunset vol 2 ja juoksutokoa

Keskiviikkona oli tutulla porukalla sovittu tokotreenit Sirkuskentällä. Paikkiksen jälkeen tokoiltiin Wilman ja Binan sekä Katin ja Trian kanssa. Nähtiin myös melkein kaima Cava aussie, lausutaan ainakin samalla tavalla. :D 

Keli oli hyvä ja niin oli lapset vallanneet skeittirampit, joita oli laajennettukin. Tajusin taas paikalle päästyä, ettei ole meille paras paikka. Niin usein talven lähellä rampeilla ei ole ollut ketään tai huonolla kelillä. Kävelytin ennen treenejä rampeista kauempana lenkkiä. Takaisin tullessa jäätiin hetkeksi katsomaan ramppeja, Gava tarjosi maahanmenoa ja leikittiin hihnalla palkaksi. Oli vähän pientä nurtsin penkaretta ramppeja osittain peittämässä. Sitten tehtiin "missä/mikä siellä" kysymyksellä, että lähestyy ja katsoo ramppeja ja palkkasin niitä. Toki poispäin lähtiessä tuli sitten kiire, vaikka ihan rennosti teki kauempana. Gava siis pehmeänä koirana säikähti pentuna paria juoksevaa lasta ja sen jälkeen skeitit nopeasti liikkuvilla lapsilla on olleet jänniä. Sitä ennen rakasti kaikkia lapsia ja halusi niitä moikkaamaan. 

Gava, toko:
tehtiin vikana motivoiva treeni. Skeiteillä oli vielä muutamia ihmisiä. Vein valmiiksi eteenmenon alustan, lelun ruutuun ja sitten appari oli myös jos tarvitsee näyttää ruutua. Juostiin kentälle, virittelin eteenmenoon kävellen ja lähetin lennosta. Jos huono, mitä muutama oli stoppasin ja kutsuin uudestaan, pyöräytin ympäri ja sai juosta alustalle. Sielläkään en halunnut kauaa seisottaa, joten lähetin ruutuun, kun Gava katseli jo oikeaan suuntaan mutta ekalla juoksi sivusta lelulle. Tokassa sitten yritti oikoa suoraan lenkittämällä ruutuun. Uudestaan eteenmeno ja nyt alustalle. Siitä ruutuun, missä appari ehti vähän sitä näyttää ja juoksi suoraan lelulle. Leikittiin hetki ja sitten juostiin autolle. Gavalla oli hauskaa eikä ehtinyt miettiä skeittejä. Eteenmenon lähetyksessä ne oli seläntakana niin en halunnut siinä pysäyttää ja vaatia sivulle, kun häiriö oli lähempänä ja takana. 

Ruuti, rally/toko: Ruuti sai tehdä vähän rallya. Intopiukea kaveri oli ja ääntä meinasi alussa tulla ja aina jos tuli epäselvyyksiä. En jaksa niin välittää äänestä, saanut rauhan tva:n jälkeen kun sitä ennen sai aina tapella äänen kanssa. Nyt ei kiinnosta oli äänellä tai ilman. Rallyyn pitää taas sopivasti väsyttää, käyttää nameja ja keskittymistä, ja katsoa ettei pääse kuumumaan ennen rataa (nähdä mitään kiihdyttävää).  Tehtiin ruutua käyttäen rallyn kyltin paikkoja. Tosi vaikeata oli tulla edestä oikealle sivulle, kun ruutukin oli siinä oikealla. Tai lähteä oikean puolen seuraamaan, kun ruutu olisi ollut viistoon. Mokattiin kahdesti jalkojen ali meno oikealta vasemmalle. Vasten -käännös oli hieno. Eka peruutus oli rajalta, toinen parempi. 
Ruuti sai loppuun kaahata ruutuun, oikein hetsattuna. :D Juoksi tuttujen takia ruudun ulkopuolelle, kun ne seisoi vähän ruutureitin toisessa laidassa. Kun sai enemmän juoksutilaa juoksi nauhan taakse. Lisäkäskyllä korjasi hyvän paikan. Kun hommat loppui tyyppi unohti pallon kentälle ja lähti etsimään herkkuja meidän vielä jutellessa. 


Gava aloitti myös juoksunsa viime perjantaina. En ollut laskelmoinut sitä niin aikaiseksi. Ehkä viikon päähän. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!