Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.8.2017

Yhteiskuvat ja Novan agilitypätkä

Novan videopätkä agilitysta ja omatoimitreeniä, video
Nova treenasi omatoimisesti ja kaverin kuvatessa torstaina Anun radasta uudestaan pätkiä. Ihan alussa oli kohta, missä varmistelin juoksemalla tiistaina esteiden läheltä ja vika lähetys monesti epäonnistui. Nyt tavoitteeksi lähes suora linja ja lähetys lopun hypylle käännöskäskyllä sik-sik-sik vasempaan. Video myöhästyi ekalta hypyltä miltä tultiin 2 hypylle. Lähdettiin siihen samaan aikaan, koira juoksi lenkin ja itse suoraan. Sitten 2 hypyltä lähetys noin 7m päässä olevalle kaukana olevalle hypylle. Ratapiirroksesta 7-8 esteet. Tuli hyvä fiilis, kun sain mietittyä kuinka antaa koiralle kohdassa vastuuta ja kehittää koiran "lukitusta".

21-22 "pyöritys" kohta (tak-tak-tak oikeaan) sujui tokalla kerralla paremmin. Näitä tehtävä missä liikun itse käännöksen/ponnistuksen suuntaan. Tuollaisesta kulmasta tehty myös vähän lähetyksiä hypylle ja Nova ei ihan ekalla sinne lähtenytkään.

Keinu, jatkettiin samaa kuin tiistaina. Nyt saatiin enemmän 2on-2offeja. Niitä tehty niin vähän niin en vaadi onnistumista heti ekalla yrityksellä. Eikä osaa niitä vielä liikehäiriössä. Nova on tehnyt 2on-2off treeniä ehkä viime vuonna (5 kertaa tms) ja sitten nyt nämä kaksi treeniä.

Rimat oli nyt toista kertaa 50cm (osa 45cm) ja ehkä sen huomaa vähän kääntymisestä? Toki alun pätkässä varmistelin käännöstä saattamalla ja liikumalla kohti.. Hyppytekniikassa olisi hyvä tehdä etäisyyden arviointia 45-55cm hypyille ja korkeuden arviointia.
Gava kävi tekemässä rimatonta agilitya. Keppikohta sujui, tai kepeiltä poispäin käännös. Sitten taas eka kepeille vienti kääntyi liian aikaisin. Sai sitten miettiä 2m päästä hakien oikean välin. Keinu tehtiin kerran, hyvin pysähtyi. Pyöritys oli tosi tiivis ja lukee mun eleet niissä helposti (pieni hidastus ja käsialas).


KUVIA musta ja Gavasta :) 
Kilon Gheton huudeilla kuvailtiin jalustan ja itselaukaisimen kanssa Omakuva- läksyä. On ollut pidempään mielessä kuvata tuossa radan varressa graffitiseinää. Ilta-aurinko tuli seläntakaa, mutta alkuun vähän liiankin voimakkaana suoraan seinään, kunnes se tuli puiden läpi viimeisissä kuvissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!