Siirry pääsisältöön

Saijan treeneissä haasteita

Novan kanssa perjantaina Saijan treeneissä. Tuntui, ettei rata meinannut sujua ollenkaan. Itsekin toistin samoja virheitä ohjauksessa.

video (lähtö 9, 3-6, 8-10 sitten loppui akku)

- Varmistelin pimeän putken suulla, kun kerran tuli siitä ohi. Niin jatkon varmistelin..
- Sen sijaan lähdössä osasi olla hienosti tai hakea vähän linjalta pois olevan hypyn ennen putkea ja lähti sinne loivaan takaakiertoon kun otin lennosta.
välistäveto 4-5 oletin liikaa. Koira ehti putkesta juosta mua kohti, sitten korjasin hypylle niin linja oli helpoin hypätä toiseen suuntaan. Keskityin myös käännöskäskyyn joka turha tuohon kohtaan, kun siihen ehti ja ei ollut koiran linjaan nähden looginen. Sen sijaan vaan ohjata ja näyttää ennen hyppyä mihin käännytään. Itse välistäveto oli helppo, Nova on sen verran mussa kiinni.
putki 6/20 ei meinannut mennä mun kaaliin, että käsi alas ja ohjaus siivekkeen linjalle. Olin aina menossa liikaa poispäin oikeasta päädystä. Tai olin liian myöhässä, olin ajatellut putkeen työnnön liian myöhäiseksi lähelle putkea mutta jos koira ehtii edelle on myöhäistä. Joten olisi pitänyt ajatella vaikka takaaleikkauksen tavoin mennä kohti aitaa. Ja voi lähettää ihan hypynkin luota.
- pituuden ohi meni, joten sitä vahvistettiin
- hyvänä juttuna Novalla oli paljon vauhtia, välillä ponnistaa vähän 45-50cm riman läheltä
- puomin 2on-2offit ehdin alussa kokeilla, tarjosi hyvin ja sujui 2m puomia mennenkin
- loppupuolella 12 kepit, missä alussa ja lopussa verkot, keskellä ohjurit. Ohjurit oli alkuun ehkä 40-50cm korkealla, Nova piti päätä alhaalla ja tuli ali kahdesti. Laskettiin ohjureita 20-30cm, nyt mietti 8 kepin luona ja tuli yli. Pallo etupalkkana. Kutsuin takaisin ja sitten kahdesti onnistuneet kepit. Tehtiin ihan helppo kulma ja kävelin perässä toistaen käskyä. Treeniaika on sen verran pitkä taas 17min niin mielellään käyttää noihin aikaa. :)
- 12-15 putket ja hyppy, sujui hyvin takaaleikkauksin
- 14-16 putkeen, hyppy mihin vähän päällejuoksua vastakkaisen käden kanssa. Siitä takaakiertoon 16 työntö. Palkkasin takaakierron ja toki helpostin hypylle hakeutumista rytmityksellä ja lelulla.
- 19-20 serpentiinin kulmat helpotettuna, ei suorassa linjassa (takaperin ketjutettiin). Ensin vika hyppy ja putkeen, taisi sujua?
- 18-20 tässä sai olla tarkka oman työnnön kanssa ja putkeen ohjauksessa nyt keksin mennä lähelle aitaa. Tulikohan kerran vikan hypyn ohi tms? Tai putken.
- 17-20 tässä ekalla kertaa jäin jälkeen ja kroppa oli liian auki, kun ohjasin oikealla kädellä. Tuli 18 hypyn jälkeen ohi. Seuraavassa vastakkaisen käden kanssa ja tein kunnon työnnön. Jätettiin siihen, Nova oli aika läkähtynyt ja toikin jo saavutus. Ja meni hyvällä draivilla ja irtosi putkeen melkein takaaohjaten.
- itsellä oli tappopäivä töissä ja sen kyllä huomasi. Ja toki haastetta saattoi tulla siitä, että Nova videolla näyttää menevän ihan kovaa ja kun ei meinaa irrota. Nytkin palkkasin kaikki itse paitsi kerran Saija pituudella. Lisää palkkaa koutsilta.. Tässä radassa oli aika vaikeita hyppyjä, mutta joku kerta voisi jättää parit 55cm ja sitten osa 50cm.

Itse A-este on vielä meillä treenaamatta. Haluisin siihen juoksarin, mutta taas valinnan vaikeus. Hallilla näytti olevan mahdollisuus speedbumpeihin. Matolla myös jotkut opettaa..

Treenaa 
- kepit, 2on-2off puomi, keinu
- serpentiini
- irtoaminen


Ensilumi ja Nova

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...