Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.10.2017

Saijan treeneissä haasteita

Novan kanssa perjantaina Saijan treeneissä. Tuntui, ettei rata meinannut sujua ollenkaan. Itsekin toistin samoja virheitä ohjauksessa.

video (lähtö 9, 3-6, 8-10 sitten loppui akku)

- Varmistelin pimeän putken suulla, kun kerran tuli siitä ohi. Niin jatkon varmistelin..
- Sen sijaan lähdössä osasi olla hienosti tai hakea vähän linjalta pois olevan hypyn ennen putkea ja lähti sinne loivaan takaakiertoon kun otin lennosta.
välistäveto 4-5 oletin liikaa. Koira ehti putkesta juosta mua kohti, sitten korjasin hypylle niin linja oli helpoin hypätä toiseen suuntaan. Keskityin myös käännöskäskyyn joka turha tuohon kohtaan, kun siihen ehti ja ei ollut koiran linjaan nähden looginen. Sen sijaan vaan ohjata ja näyttää ennen hyppyä mihin käännytään. Itse välistäveto oli helppo, Nova on sen verran mussa kiinni.
putki 6/20 ei meinannut mennä mun kaaliin, että käsi alas ja ohjaus siivekkeen linjalle. Olin aina menossa liikaa poispäin oikeasta päädystä. Tai olin liian myöhässä, olin ajatellut putkeen työnnön liian myöhäiseksi lähelle putkea mutta jos koira ehtii edelle on myöhäistä. Joten olisi pitänyt ajatella vaikka takaaleikkauksen tavoin mennä kohti aitaa. Ja voi lähettää ihan hypynkin luota.
- pituuden ohi meni, joten sitä vahvistettiin
- hyvänä juttuna Novalla oli paljon vauhtia, välillä ponnistaa vähän 45-50cm riman läheltä
- puomin 2on-2offit ehdin alussa kokeilla, tarjosi hyvin ja sujui 2m puomia mennenkin
- loppupuolella 12 kepit, missä alussa ja lopussa verkot, keskellä ohjurit. Ohjurit oli alkuun ehkä 40-50cm korkealla, Nova piti päätä alhaalla ja tuli ali kahdesti. Laskettiin ohjureita 20-30cm, nyt mietti 8 kepin luona ja tuli yli. Pallo etupalkkana. Kutsuin takaisin ja sitten kahdesti onnistuneet kepit. Tehtiin ihan helppo kulma ja kävelin perässä toistaen käskyä. Treeniaika on sen verran pitkä taas 17min niin mielellään käyttää noihin aikaa. :)
- 12-15 putket ja hyppy, sujui hyvin takaaleikkauksin
- 14-16 putkeen, hyppy mihin vähän päällejuoksua vastakkaisen käden kanssa. Siitä takaakiertoon 16 työntö. Palkkasin takaakierron ja toki helpostin hypylle hakeutumista rytmityksellä ja lelulla.
- 19-20 serpentiinin kulmat helpotettuna, ei suorassa linjassa (takaperin ketjutettiin). Ensin vika hyppy ja putkeen, taisi sujua?
- 18-20 tässä sai olla tarkka oman työnnön kanssa ja putkeen ohjauksessa nyt keksin mennä lähelle aitaa. Tulikohan kerran vikan hypyn ohi tms? Tai putken.
- 17-20 tässä ekalla kertaa jäin jälkeen ja kroppa oli liian auki, kun ohjasin oikealla kädellä. Tuli 18 hypyn jälkeen ohi. Seuraavassa vastakkaisen käden kanssa ja tein kunnon työnnön. Jätettiin siihen, Nova oli aika läkähtynyt ja toikin jo saavutus. Ja meni hyvällä draivilla ja irtosi putkeen melkein takaaohjaten.
- itsellä oli tappopäivä töissä ja sen kyllä huomasi. Ja toki haastetta saattoi tulla siitä, että Nova videolla näyttää menevän ihan kovaa ja kun ei meinaa irrota. Nytkin palkkasin kaikki itse paitsi kerran Saija pituudella. Lisää palkkaa koutsilta.. Tässä radassa oli aika vaikeita hyppyjä, mutta joku kerta voisi jättää parit 55cm ja sitten osa 50cm.

Itse A-este on vielä meillä treenaamatta. Haluisin siihen juoksarin, mutta taas valinnan vaikeus. Hallilla näytti olevan mahdollisuus speedbumpeihin. Matolla myös jotkut opettaa..

Treenaa 
- kepit, 2on-2off puomi, keinu
- serpentiini
- irtoaminen


Ensilumi ja Nova

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!