Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

9.10.2017

Kaikkitietävä toko tolleri

MA TOKO

Maanantaina tokoiltiin Novan, Wilman & Binan sekä Sannan & Popin kanssa. Konalassa hiekkakentällä, syksyisessä vesi sateessa. Mikäpä siinä treenatessa aina valmis tollerin kanssa, joka ei ollut vedestäkään moksiskaan. (Rasmus ja Gava on taas vähän hienohelmampia. Ruutia ei sade myöskään haitannut.)

Paikka makuu: Muut jäi istumaan ja yksi kävi mun edessä nyökkäämässä. Nova katsoi "liikkuriin" ja kosketin korvaa. Korjasi kontaktin. Sitten maahan ja tosi nopea. Välipalkkasin jossain välin, pysyi hyvässä asennossa. Kävin nyökkäämässä myös muille maahan käskyyn koirien selän takana. Tehtiin vielä makuuta muiden kanssa ja ennen luoksetuloja menin Novan lähelle. Palkkailin luoksetulojen väleillä. Pysyi hyvin, mutta palkkauksen jälkeen nousi ennen lupaa.

Kaukot: huomasin, että Nova meinasi jämähtää nenästä vähän Bina tytön hajukohtaan (oli paikkiksen siinä). Pyysinkin siinä sivulle, maahan ja tehtiin yksi kaukojen nousu. Silloin luopui hyvin hajusta ja oli ihan nopea nousukin. :) Huomasin myös, että välillä sivulta jos menee nopeasti maahan niin joskus takapää liikkuu vähän taakse. Onkohan siis sivulla liian edessä tai vaan vauhdin kanssa joskus käy noin.. Kerran mietin vähän samaa, että liikkuiko vai ei mutta ajattelin ettei.

Seuraus/jäävä ilman jäävää: Saatiin Sanna liikkuroimaan. Tai meidän seurauksen liikkuri menikin sekaisin ja huuteli loppujen lopuksi "käsky", "käsky". ;) Alkuun Nova katsoi joka kerta liikkuria ja kontakti petti. Se myös meni maahan, jättäytyi tai jäi seisomaan. Miksi seurata jos voi kuitenkin tulla jäävä. :D Tätä näköjään saa nyt hinkata kokeen tai viime treenin jälkeisenä. Treenissä kesti aika kauan. Jos pysähtyi ilman lupaa takaisin seuraamaan, vasta kun kulki seuraten ennakoimatta palkkasin vauhdista. Aloituksissa välillä pää pyöri, jonkun niistä korjasin tai palkkasin kontaktia. Kentällä oli tosin samaan aikaan myös metrin korkuisten nappuloiden jalkkistreenit ja Binakin treenasi samaan aikaan. Tosi pitkään meni ennen kuin turtui liikkurin käskyihin ja pystyi seurata niitä kuullessa. Alkuun kriteeri oli ettei ennakoi ja tiiviys meni kakkoseksi. Lopuksi sitten vielä naksuttelin pätkiä, missä perusasentoon palkat tai käännöksen jälkeen pysähdys. Lopussa oli ihan hyvä paikka seurauksessa. Lähes kaikki palkat namilla, pari yllätystä lelulla.
Erikseen vielä paikallaan käännöksiä, vähän hidas takapää. Vasempaan käännöksiä ja pysähdys heti käännöksen jälkeen (pakko kääntyä kunnolla) Peruutusta myös yksi askel ja pa. Sekä kaksi askelta ja pa. Sujui jo paremmin. Alkuun meinasi kulkea vai takapuoli maassa. Saatiin se vähän nousemaankin.

Ruutu: kerran lelulle kuin tykin suusta. :D

Syyskuvia kahden viikon takaa
Nova hoitaa treenipuolen ja Gava kuvituspuolen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!