Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.10.2017

Ykkösten rataa

Saijan treeneissä tehtiin kivaa 1 lk tasoista rataa. Siitä pätkiä ilman kontakteja ja keppeihin asti (ei siis niitä). Ehdittiin katsoa pätkät toisesta radasta myös, esim takaaleikkaus tuli tarpeeseen.  Novan kanssa nämä meni aika helposti ja joko takaaleikkauksella tai pikku vedoilla. Käännöskäskyjä sanoin muutamassa paikkaa.

1-4: Tämä sujui heti ekalla.
8-13: rengas erikseen tarjottuna. Sitten kun taas menin kentän sisäpuolelle ja otettiin yksittäisenä rengas ja siihen lähdettiin samaan aikaan jäi katsomaan mua ja hyppäsi kehikosta. Tämä kävi paristi. Saija auttoi näyttämällä rengasta. Ollaan taidettu tehdä niin, että tullaan jo jostain vauhdilla tai saa tarjota. Persjättö 9 putken jälkeen. Lähetys 11 hypylle (tak, tak) sitten veto 12 hypyltä ja putkeen. Ekassa olin ajatellut puolenvaihdon hypyn 12 taakse. Ei kuitenkaan ehtinyt tai jäin viivyttelemäänkin. Veto oli paras kyllä.

13-15 : putkeen. Sitten takaakierto persjättö, hyvin luki hypyn "pyörityksen". Palkkasin siihen.


Toisesta radasta kohdat:


6-11: Hypyllä 8 käännöskäsky ja puolivalssilla pieni veto. Tai käytinköhän vain vastakkaista kättä pienen rytmityksen kera? Sitten lähetys 9 hypylle, mihin sai hypätä pidemmän kautta. Valssi ja saatoin putkeen asti. Luovutin tosin kun näytti että voi lukita väärän putken pään. Mutta olisi pitänyt vain taistella ja viedä.
13-15: Paras kohta lopettaa treeni ja meille kaikkein vaikeinta eli takaaleikkaukset. Taas kävi niin, että olin aina liian edellä. Ja kun olin liian edellä mun liike hidastui lähellä leikattavaa hyppyä ja tein pienen jarrutuksen väärällä puolella mihin halusin kääntyvän. Enkä ehtinyt ajoissa vaihtaa puolta. Joten putkelta samaan aikaan (kun otettiin 6+13 jne). Edellisellä hypyllä jo lähetys seuraavalle ja koittaa heti sen jälkeen saada vaihdettua puolta. Ajattelee myös linjaa eikä esteitä. Sain kahdesti ehkä 7 kerrasta onnistumaan. Kerran hypyn 14 ohi, enemmän väärään suuntaan kääntyen. Tai sitten hypyn 15 ohi. Aluksi Saija palkkasi 14 hypyn taakse, sitten 15 hypyn taakse ja sitten oli vain vetona siellä.
Mä en osaa laskea ajoituksia oikein tai ohjata niin selkeästi. Liikun kuin Gavan kanssa, jolloin ehkä olisin ollut oikeaan aikaan. Pelotti myös jotenkin hyppy 14 jos oon niin "myöhässä", että meneekö kaikki. Siitä pelosta pitäisi päästä eroon juuri tekemällä irtoamisia.

Nyt en erikseen muistanut sanoa, jos saisi irtoamistreenejä, mutta pitää niitä kyllä vaikka erikseen keksiä. En halua ihan kädessä kulkevaa koiraa ja tässä "uran" alkuvaiheessa se vaihde pitäisi löytää tekemiseen. Bortsujen kanssa tehtiin irtoamista paljon enemmän, sinällään koomista koska hitaammalle koiralle pitäisi löytää sitä draivia ja itsenäisyyttä saa hakea ehkä enemmän. Toki voisi olla myös tyytyväinen siihen, että agility on helppoa ja onnistuu. Ja että ehtii ohjauksiin. Mihinkään ei osaa olla tyytyväinen. :/ Ainakaan omaan tekemiseen.

Keinusta tuli ajattelemisen aihetta opettaako 2on-2offia, noin 18kiloa on siitä rajalta jos koira tulee vauhdilta asentoon ja keinu vähän pomppaa takaisin takajalkojen alta. Voisi miettiä siis vain, että jää keinu laudalle tai lähtee pamautuksesta. Kriteerien kanssa taas se vaikeampi, kuten Ruutin kanssa kävi. Ehkä sillä tavalla pääsisi helpommalla, kun ei osaa edes 2on-2offia keinulle yhdistää ja se tuntui vaikealtakin siihen.

Novalle teki tiukkaa halliin tulo ennen omaa vuoroa. Radalla oleva koira kiihdytti ja sai tosissaan tehdä käy siihen -makuuta tiheästi palkaten, namikädestä luopumista ja leikittiin sitten myös ja vähän sivulletuloja. Kerran hyppäsi aidan yli toiselle puolen (hihnassa tietty). Saisi nähdä vaivaa enemmän myös tuon käytöksen työstämiseen. Siitä saa olla iloinen, että vaikka lenkillä tulee vastaan muriseva koira ei mitään reaktiota ja treeneissä sakemanni juoksi kohti (reagoin kuten ruutin kanssa) mutta turhaan, kun ei Novakaan tajunnut mistä kyse kun otin sen mun toiselle puolelle pois päin koirasta.

Tää alkukausi on nyt vähän harvakseltaan agilitya. Ensi viikolta myin vuoron, että sain aikaa pennuille. Joka toinen viikkoa tahtia nyt alkuun, miten kalenteriin sopii.

Treenaa: 
- takaaleikkaus oma rytmitys
- irtoaminen
- aloituksissa lupa, kun katsoo estettä
- rengas yhtäaikaa juostessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!