Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

22.10.2017

Viikko takana pentuarkea ja Novan treenit

PENNUT 8pvä, 1vk
Gavalla ja pennuilla sujuu hyvin. Välillä päivitellyt lähinnä Facebookin kautta kuulumisia. Ekat 5 päivää olin lähinnä kotosalla, sitten treenattiin vähän Novankin kanssa. Äiti oli silloin pentuvahtina ja myöhemmin poikaystävä on osittain ollut kotona kuvauskeikkojen tai treenien aikana.

Pentujen lähtöpaino oli noin 300g ja nyt mennään 8päivän vanhana 700-800g välillä, joten ei tarvitse samalla tapaa pelätä että pennut jää Gavan alle tms. Viralliset nimet pojille on olleet jo suunnitteilla, muttei niitä vielä julkaista. Kutsumanimiksi ekana syntyneelle mustavoittoiselle Disco ja "valkopäinen" Panda. Suurimmaksi osin on aika hiljaista, mutta jos on nälkä ja äitiä ei näy alkaa huuto.
Otin tänään myös viikkokuvat. :)

Disco 4pvä 
Panda on aloittanut jo agilitytreenit ylittämällä äitin. :D 
NOVA AGILITY x 2 

Nova kävi kahtena päivänä kentällä. 
Ekana oltiin keskenään:
4 keppejä (helpompi puoli ok, namipalkka) ja puomin 2on-2offia, koko puomi myös lelulle. Tehtiin myös 2on-2offia lelun kanssa, sai tarjota asentoa ja leikkiä.

Toisena päivänä Shantin ja aussietyttöjen kanssa (Nova tykkäsi leikki- ja juoksuseurasta!).

Kepit: Otin 8 kepit ohjureilla. Ekana meni joissakin ali tai yli, häselti miettimättä. Miettimistauko istuen ja sitten alkoi onnistuakin. Heitin namipalkan hyvistä eteen. Vaikeimmat paikat oli 6-7 välissä. Ensin helpolta puolelta mä oikealla. Toisessa setissä tehtiin molempia puolia. Ekalla ei sujunut, mutta sitten saatiin kaikki sujumaan. Ekaa kertaa otettiin myös hypyn kierrosta ja putken kautta. Hypyn kierrosta ekalla väärin, muuten sujui. Loppua kohti sujui yhä paremmin ja ideaa alkoi löytyä. Novahan melkein osaisi pujotella ilman ohjureita, neljä varsinkin mutta helposti tulee yhden välin virhe ja kulmien hakemiset ei ole niin varmoja. Jos saisi näin itsenäisyyttä ja huomaa heti jos menee väärin. Ohjurit löytyy taas monilta halleilta, että pystyisi niillä helpottaa treeniä. Ja Nova yrittää välillä mennä vain täysiä ja aivot jää narikkaan.

Keinu: ensin parit pamautukset noin 50cm korkealta. Palkkasin, kun seisoi kaikki jalat laudalla. Se sujui, toki pysäytyskohta ei ole ihan selvä. Tehtiin sitten koko keinua niin, että Shanti jarrutti ylösmenon puolelta ekoissa keinun heilahdusta. Nova meinasi hypätä keinulta pois ja heti korjasi takaisin niin tehtiin pannasta/niskasta pitäen "taluttaen" keinun ja hidastin kohdassa missä heilahtaa ja sitten palkat alas. Ehkä vikoilla kerroilla keinun liikettä ei enään hirveästi hidastettu? Näitä lisää, että tulee idea loppuun menosta ja että sisältää sen pysähdyksen. Itse keinahdukseen ei reagoi, sen oppinut pamautusleikeillä. Keinun voisi myös madaltaa tai laittaa pöydän alle, mutta itse tai apparin hidastamalla helpoin itselle.

2on-2off puomilla: tehtiin pyöräyttäen kontaktipinnalle, pystyi olla aika paikallaankin siinä ja haki aika kivasti. Selkeästi miettinyt eilistä treeniä. Myös puomin alasmenon puolivälistä 2on-2offiin. Pariin kertaa myös koko puomi, ekaa kertaa kangaspintaisella.

Nova on vähän ehkä projektikoira jonka kanssa tehdään vähän sinnepäin tai koitan nopeuttaa prosessia. Huomaan tekeväni asioita, mitä en Gavan kanssa olisi tehnyt vielä tuossa x-vaiheessa. Esim koko puomia on tehty, kun 2on-2off alkaa olla valmis. Mutta toisaalta hakeminen esteelle, sen korkeus yms vaatii myös omaa treeniä. Omat koirat on osannut jo tossa iässä monet näistä asioista. Eihän tässä kiirekään ole, ohjaaja vain malttamaton. :D

Irtoaminen: meillä oli hypyt kaarella, suora putki ja 2 hyppyä, jotka oli aavistuksen poissa linjasta. Tehtiin ensin 2 hyppyä, pallolle. Sitten putkeen, 2 hyppyä. Hyppy, putki, 2 hyppyä. Tässä jäin jo putkellakin jälkeen ja sain huudella vain eteen, mikä oli tarkoituskin. Sitten hypyt kaarelta ja eteenmeno suora. Hyvä Nova! Näitäkin on hyvä vahvistaa. :) Irrotessa pääsee kuitenkin mua lujempaa.NOVA TOKO 
Kävin kuvaamassa Heurekassa ja sen jälkeen nopea treeni nurtsilla. Vähän meinasi alussa nenä mennä "vapaalla" maahan.
Tehtiin namin ja naksuttimen kanssa seuraamista. Nami taas luovuttavana pään toisella puolella. Näytti tosi hyvältä! Muistin tehdä myös noin 10m suoraan. Lopuksi vielä samaa lelun kanssa, ekana meinasi keulia ja edistää. Peruutin takaisin. Sitten oli hienoa seuruuta! Paristi palkka myös sivulla istuessa.

Kaukot: Tämä yksi siirto vain läheltä. Palkkasin maahanmenon sivulta. Sitten hyvä ylös nousu, nopea sellainen.

KUVAT Nova ja kuura RuutiEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!