Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.12.2018

Nollarata treeneissä! Gavan vuoro loistaa ja Gavan pojat aksassa

Gavan miesvierailut jatkui tai siis tuurauskerrat mieskouluttajilla, jotka uusia tuttavuuksia. Olin ajatellut, kun näin ratapohjat että helpommassa tulisi ehkä kovempi vauhti ja siinä mielessä enemmän haastetta. Ja, kun viimeksi hinkattiin teknisiä juttuja niin voitaisiin nyt ralletella nollatreeniä.
Nollatreeni: eli näköjään pyöristin mielessä ton alla olevan radan 25 esteeseen, mutta 24 olikin. :D
Tehtiin kumminkin rata nollana läpi. Nään vielä ratapiirrosta katsoessa sen vanhan Gavan, mutta ne kohdat mitä mietin, että pysyykö hallussa sujui hyvin.

Vähän tuntuu aina, että Gava menee tuolla sporttiksella vähän hiljempaa. Johtuuko se siitä, ettei samalla tavalla näe edellistä koiraa radalla ja muutenkin halli on rauhallinen kun ei viereisiä ratoja. Tai kun nuorempana koira kävi tuolla päälle. Tai sitten kun nuoruusaika treenattiin tuolla alkeita talvikausi.

Aikaa jäi vielä vähän niin hiottiin alku vielä paremmaksi. Varpaat jo kohti putkea ja merkkasin hypyn ohikävellessä. Gava tosin nytkähti siitä, täytyy välillä tehdä jotain ohjauksia ja ei saa lähteä.

Kepeille oli hyviä kohtia kimurantimmassa radassa.

4-8 kepeille umpikulmaan (terävä kulma), eka hyppy mentiin kohti seinää. Tai kun sain Gavan hyppäämään "perushypyn" (ei takaaleikkausta tai vippausta). Ihan hyvä, että otettiin vauhtia alle koska meni taas 2-3 väliin, mikä vanha huono tapa. AST:n kentällä saatiin näitä kesällä muistuteltua, mutta nyt näköjään sai taas. Valkoiset kepit myös oli ekaa kertaa kokeilussa meille. Gava hoksasi 3 kerralla ihan läheltä hiljaa tullen oikean välin.
Seuraavalle keinun kautta laitettiin ohjuri 2 keppiin ja muuten oli sivullepäin eli blokkasi vain ohi juoksemisen. Vika kaikki esteet ja haki oikein.

19-23 kepit avokulmaan n. 90 astetta, ekassa vähän liian vähän työnsin ja meni taas 2-3 väliin. Seuraavalla työnsin paremmin ja oikein. Kisoissa sitten jos vähän liikaa työnnän menee takaakiertoon. Kokeiltiin leijeröitynä keppien toiselle puolelle, putkeen lähetys oli tässä vaikein (ekalla ohjasin huonosti, sitten yritti silti kepeille, kiersi putken ja sitten mutkitellen putkeen). Itse kepeille tosi hienosti. 23 hypylle viennissä olisin voinut olla selvempi, vähän katsoi A:ta mutta tuli hypylle, puolenvaihtokin vähän kökkö.

Tosi hyvä käyttää aikaa näihinkin ja sattui just molemmat kulmat olemaan meille vaikeita. Ohjuria voisin käyttää taas ja toistolla ottaa pois, juuri niin että on vain yhdessä kepissä kiinni.

Takaakierroista oli myös puhe, joko siivekkeen ympäri verkkoa. Tai uusi vinkki oli laittaa kaksi siivekettä vierekkäin eli takaakierron puolella on sitten riman puolella vielä extra siiveke. Näyttää samalta, mutta joutuu ottaa isomman kaarroksen.

Tänään rimat 55cm, kaikki pysyi ja Gavan virekin oli hyvä. Nyt rimat ollut viime treenit 50 ja 55, seuraaviin voisi pyytää ensi viikolle 60.GAVAN POJAT AGILITYSSA 

Gavan Disco pojasta Youtube - videota  agilityn yhtä hyppyä, Helsingin jäbä.
Blogissa agilitya, perustottelevaisuutta ja noseworkkiä.


Mizz poika on myös pätevä, agilitya esim täällä Mizzin blogissa, tekee myös tokoa ja rallya (kävi rallymölleissä).

Mizzin video ja video siivekkeen kierrot putkiansan vieressä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!