Siirry pääsisältöön

Nollarata treeneissä! Gavan vuoro loistaa ja Gavan pojat aksassa

Gavan miesvierailut jatkui tai siis tuurauskerrat mieskouluttajilla, jotka uusia tuttavuuksia. Olin ajatellut, kun näin ratapohjat että helpommassa tulisi ehkä kovempi vauhti ja siinä mielessä enemmän haastetta. Ja, kun viimeksi hinkattiin teknisiä juttuja niin voitaisiin nyt ralletella nollatreeniä.




Nollatreeni: eli näköjään pyöristin mielessä ton alla olevan radan 25 esteeseen, mutta 24 olikin. :D
Tehtiin kumminkin rata nollana läpi. Nään vielä ratapiirrosta katsoessa sen vanhan Gavan, mutta ne kohdat mitä mietin, että pysyykö hallussa sujui hyvin.

Vähän tuntuu aina, että Gava menee tuolla sporttiksella vähän hiljempaa. Johtuuko se siitä, ettei samalla tavalla näe edellistä koiraa radalla ja muutenkin halli on rauhallinen kun ei viereisiä ratoja. Tai kun nuorempana koira kävi tuolla päälle. Tai sitten kun nuoruusaika treenattiin tuolla alkeita talvikausi.





Aikaa jäi vielä vähän niin hiottiin alku vielä paremmaksi. Varpaat jo kohti putkea ja merkkasin hypyn ohikävellessä. Gava tosin nytkähti siitä, täytyy välillä tehdä jotain ohjauksia ja ei saa lähteä.

Kepeille oli hyviä kohtia kimurantimmassa radassa.

4-8 kepeille umpikulmaan (terävä kulma), eka hyppy mentiin kohti seinää. Tai kun sain Gavan hyppäämään "perushypyn" (ei takaaleikkausta tai vippausta). Ihan hyvä, että otettiin vauhtia alle koska meni taas 2-3 väliin, mikä vanha huono tapa. AST:n kentällä saatiin näitä kesällä muistuteltua, mutta nyt näköjään sai taas. Valkoiset kepit myös oli ekaa kertaa kokeilussa meille. Gava hoksasi 3 kerralla ihan läheltä hiljaa tullen oikean välin.
Seuraavalle keinun kautta laitettiin ohjuri 2 keppiin ja muuten oli sivullepäin eli blokkasi vain ohi juoksemisen. Vika kaikki esteet ja haki oikein.

19-23 kepit avokulmaan n. 90 astetta, ekassa vähän liian vähän työnsin ja meni taas 2-3 väliin. Seuraavalla työnsin paremmin ja oikein. Kisoissa sitten jos vähän liikaa työnnän menee takaakiertoon. Kokeiltiin leijeröitynä keppien toiselle puolelle, putkeen lähetys oli tässä vaikein (ekalla ohjasin huonosti, sitten yritti silti kepeille, kiersi putken ja sitten mutkitellen putkeen). Itse kepeille tosi hienosti. 23 hypylle viennissä olisin voinut olla selvempi, vähän katsoi A:ta mutta tuli hypylle, puolenvaihtokin vähän kökkö.

Tosi hyvä käyttää aikaa näihinkin ja sattui just molemmat kulmat olemaan meille vaikeita. Ohjuria voisin käyttää taas ja toistolla ottaa pois, juuri niin että on vain yhdessä kepissä kiinni.

Takaakierroista oli myös puhe, joko siivekkeen ympäri verkkoa. Tai uusi vinkki oli laittaa kaksi siivekettä vierekkäin eli takaakierron puolella on sitten riman puolella vielä extra siiveke. Näyttää samalta, mutta joutuu ottaa isomman kaarroksen.

Tänään rimat 55cm, kaikki pysyi ja Gavan virekin oli hyvä. Nyt rimat ollut viime treenit 50 ja 55, seuraaviin voisi pyytää ensi viikolle 60.



GAVAN POJAT AGILITYSSA 

Gavan Disco pojasta Youtube - videota  agilityn yhtä hyppyä, Helsingin jäbä.
Blogissa agilitya, perustottelevaisuutta ja noseworkkiä.


Mizz poika on myös pätevä, agilitya esim täällä Mizzin blogissa, tekee myös tokoa ja rallya (kävi rallymölleissä).

Mizzin video ja video siivekkeen kierrot putkiansan vieressä 

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...