Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.12.2018

Nollavoitto!

Lauantaina Nova kisasi agilityssa Vantaalla I-HAHin kisoissa, tuomarina Sari Mikkilä 1lk:ssa.

Ekalle radalle mentiin ekana, siitä hyvä että Nova meni rauhallisesti starttiin kun ei nähnyt koiria radalla. Itsellä silloin parempi fiilis, kun koira on kuulolla. Saatiin rauha lähdössä ja rata oli kiva. Kaikki sujui suunnitellusti, puomilla pyysin alas asti, keinulla lähti vähän ennen lupaa. A toimi. Renkaan työnsin aika läheltä ja onneksi haki kepit itsenäisesti. Katsoin kokoajan koiraan ja pysyin liikkeessä.
0-rata, 1.sija ja luva! Ei muita nollia pikkumakseissa 7 koirakkoa luki kisakirjassa.

Kyseessä toinen nolla.
Novan videotToiselle radalle lähtiessä fiilis oli hyvä vaikka edellisellä koiralla kesti ja karkasi lähtö aukosta ulos meidän vierestä. Novasta ihana nainen. Seuruutin rauhassa lähtöön. Alku nätti.
Sitten renkaalla oletin vähän liikaa ja olin myös myöhässä. Ajattelin tukea vain esteiden linjalla eteenpäin, mutta olisi vaatinut tönäisyä kohti koiraa. Täytyy harjoitella sitä, että osaa juosta 5m mun edelläkin renkaalle ilman että autan, sekä ehkä niin että putken suu on vähän kaarteen muodossa eli ei voi juosta suoraan kohti putkea.. Toistolla pyörityksenä renkaalle haki hyvin. Eli hyl tuli, kun meni renkaan välistä ja putkeen.
Kohta missä tuli kielto (vaikkei virallisesti enään lasketa) oli valssi, hyppy suoraan ja lähetys hypylle joka viistossa pidemmällä. En sanonut käännöskäskyä ja näytti että vähän hidastin ennen lukitusta ja ehkä olin ministi huonolla linjalla. Rengas itsenäisesti ja hypylle irtoaminen siis, mutta tässä olikin alla jo virhe, joten otin rennommin.
Hyl

Kolmannella radalla ne kohdat, missä katsoin että saa olla tarkkana niin tiesin aika hyvin. Positiivinen ongelma alussa, että kääntyi liian hyvin ja itse jäin kökkimään koiran linjalla ja meni takaakiertoon. Tai hypyn ohi, jolloin pyöräytin sieltä. Sain vähän paremman mahdollisuuden yrittää ehtiä työntämään keinulle, mutten ehtinyt. Videolta katsoin myös, että hyppää hypyllä vinoon, ehkä kun varmistelin enkä lähtenyt suoremmin keinun linjalle. Olisi pitänyt ajatella hypyn käännöstä jo osanaan ja muurille lähestymistä. Nyt hyppäsi muurin viistoon kohti A:ta ja mua. Vähän jäljessä olin ja kiellon kautta keinulla. Keinulla oli malttamaton ja tuli ennen lupaa pois, teki mieli korjata. Mutta jatkoin. Loppurata oli hyvää, puomi nyt tosi hieno!
Tulos 10vp (kaksi kieltoa), 1.sija! Jälkikäteen hain palkinnot, en osannut odottaa niitä. Kelpaa kyllä!

Nova odotti kiltisti kevythäkissä rataantutustumiset. Lämppäsin vähän ennen tutustumista ja tehtiin paljon seurausta ja luopumista. Vähemmän leikkimistä. Häkissä makuulla palkkaa ja oven ollessa kiinni katosta. Autossa se vain istuu ja tarkkailee, ei malta nukkua. Jos olisi pitkä kisapäivä niin, ehkä häkki takapenkillä voisi olla hyvä, eli vähän suljetumpi alue mistä ei näe katsoa kokoajan ulos.

Nova alkaa lukea rataa paremmin ja irtoaakin. Intopiukassa on. Mutta sitä on treeneissäkin ja kontakteilla treenattava taas seuraavana ohijuoksemista, ylösmenoja ja erilaista liikkumista multa. Kepeillä puolenvaihdot edessä ja vaikeammat kulmat.

Varmaan tammikuulle menee taas tällä meidän kisat per kk tahtiin (ainakin viime kisoissa). Hyvää tekee treenatakin välissä, kun on nuori koira ja jonka kanssa saa olla tarkkana vireen kanssa. Tai eihän Nova nuori ole moneen verrattuna, mutta agilityn tasolla se on vasta elokuussa oppinut menemään kokonaisia agilityratoja. Silloin ajattelin, että ehkä hyppyradat olisi kisavalmiita ja kaksi nollaa on nyt agilityradoilta.

Mentaalitreeneihin menee läksyksi lähtöpaikalle meno (mitä viimeksikin tehtiin), se ettei kuuntele kuuluttajaa, en sitä itse radalla sitten enään kuule kun päästään vauhtiin. Se että pitäisin hyvän fiiliksen vaikka koiralla on intoa tai kiskoo (pyydän että kävelee vieressä ja pysähdys jos unohtaa). 

Palkinnot ja euronjuusto! 


Sunnuntaina Nova kävi virallisessa mittaustilaisuudessa, mittari näytti 50cm rajaa.
Maksiksi 50cm-> meni. Jatkossa siis samaa koko luokkaa Gavan kanssa. :)
Ehkä joskus voi miettiä saisiko millin matalempaa mittausta, mutta nyt kolme tuomaria oli korkeudesta samaa mieltä, osa ei katsonut tai tiennyt toisen mittauksen tulosta.

Nova hyppäsi näyttelypöydällekin paikaltaan, ekalla kerralla nostin ja toisella totesi, että tänne varmaan piti tulla. :D Novan mielestä se hyppii kyllä, mitä vain jos agilitysta puhutaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!