Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

20.12.2018

Agilitya vuoden vikat kerrat

Keskiviikkona 12.12 Saijan agilityssa
Novalle
- kepeillä vedätystä, täytyi laittaa ohjuri, kun jätti 4 vikaa väliin.
- keinu lähtien samaa aikaa hyppy + keinu. Ekassa epäröi hetken ylösmenolla.
- Ratapätkät ja A oli ok

Gavalle
- kepit hyvin! Ohjuri kiinni 2. kepissä. Myös 90 asteen kulmassa pituus ja kepit. Leijeröin lähellä olevan putken.
- Hankalassa kuviossa eka jäin kiinni valsseihin. Sitten pyrin menemään ne nopeasti ja jättää koiraa tekemään.
- in-in kohta A:n jälkeen ekassa ei kuunnellut, sitten varmistin selkeällä ohjauksella.


Keskiviikkona 19.12
Novan vuoro treenata


Aalla päällejuoksu: ensin lelun kanssa sitten radalla ottaen muurinkin loppuun. Näitä en ole aiemmin tehnyt mutta kouluttaja taas tekee. Täytyy treenata jatkossakin ettei hirvitä niin. ;)

Putki ja puomi erottelu: rata ei ihan noin mennyt, mutta halusin viikkojen takaisin tyyppisen kohdan. Onnistui jo tokalla, Saija taputti puomia ja apuna myös mun liike. Kerran kun en ollut alasmenolla tarkkana jätti pysähtymättä. Täytyy testailla, että osaa tehdä pysähdyksen ilman osoittamista tai lisäkäskyjä alasmenolla..


Kepit vedätyksellä: tämä oli viimeksi vaikeata. Laitoin ohjurit mun puolelle 2 ja toiselle 1. Yritti kahdesti tulla perään ja rytmisekosi. Kolmannella malttoi ja pystyin juosta edellä keppien keskivälistä kiihdyttäen. Jatkon tavoitteena on siedättää puolenvaihtoon edessä.

Keinulle haku vauhdikkaassa kohdassa: ekassa itse jäljessä ja juoksi ohi. Ollut vaikea muillakin. Tätä Nova tehnyt ennenkin. Toisella kerralla päätin kokeilla leijeröintiä, sujui hyvin! Ehdin siitä paremmin keinun ylösmenolle.
Rengas ok. Keinu vaatii treeniä juuri siihen, että itse on jäljessä.

Radalla oli hyvä takaakierto persjättökohta (19): ekassa tein valssin ja rima tippui. Koira ajautui aika hyvin takaakiertoon. Täytyi uskaltaa koiran mennö myös vähän itsenäisemmin, koska muuten itselle tulee kiire. Sitten tein vain persjätön ja tuli hypyn ohi. Sitten päällejuoksu oli myöhässä ja tuli ohi. Nyt näin ohituksen, ohjeena oli tehdä päällejuoksu katsoen että koira hyppää mutta samalla liikkuen persjätön kohtaan. Saatiin onnistumaan niin, että appari seisoi niin ettei hypyn ohi kurvata niin helposti. Vaikeita viistokulmia lisää.

In-in kohta (21) oli tuosta seuraavana ennen aata. Se sujui hyvin! Nova kyllä tuli jo edellisellä hypyllä aika hyvin oikealle puolelle hyppyä. Mutta siitä piti osata irrota vielä hypylle. Käytin vastakkaista kättä työntöön hypylle. Vaikka kaikki ei käytä, se tuntuu vain luontaisimmalta.. Tollerin kanssa kohta varmaan helpompi vs paimen joka ei tahdo tulla niin lähelle. Kuvio jää läksyksi (keinu- aa väliset hypyt).

Olin taas huonosti katsonut radan ennakkoon ja mentiin ekana. Järkeviä asioita sai kuitenkin sieltä poimittua ja Novan kanssa tärkein olisi kasvattaa sen osaamista ja saada asioita eteenpäin. Kyllä sen kanssa ehtisi tehdä asioita myös sen puolesta ja autella, mutta pitää opettaa koiran vastuulle. Ja vaikeissa kuvioissa on apua työkalupakista.
Kontakteilta ei tullut nyt otettua suoraan radalle. Täytyy tehdä niitäkin.

Treenaa:
- kepeillä vedätys
- keinulle meno itse jäljessä
- päällejuoksu ja persjättö (19)

Ke iltana käytiin Talissa ampumassa
Leikin Gavan kanssa, otettiin laukaus, mitä alkoi katsomaan ja hetken aikaa ei halunnut leikkiä. Sain hetsattua siihen mukaan ja leikki. Toinen laukaus vähän viiveellä ja taas halusi katsoa. Ehkä vähän nopeammin leikki, palautui ja normaalisti käyttäytyi sen jälkeen. Täytyy nyt päästä kokeilemaan uusiksi. Mietin myös onko aiemmin syönyt ja ollut paikallaan.. Taitaa olla treenattavaa tai ehkä erikoisherkkuja mielummin. 

Samalla nähtiin Emmiä, Fisua ja mukavanoloista Mio urosta. Inka ja Saimaa tuli myös ja saatiin kiva iltalenkki. Novakin tykkäsi naisseurasta. :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!