Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

7.12.2018

Aksailua, keinulle itsenäisyyttä ja keppihaaste

KE Saijan agilitytreenit 

Nova teki alkuun melkein koko ajan. Gavalle loppuun mini treeni ja odotti hallin laidalla.Novan kanssa: 
1-6: Novalle oli vaikea keinulle irtoaminen tai osakseen ehkä muurilla hyppäsi aina mua kohti ellen ollut vedättämässä edessä. Kokeiltiin tässä kaksi eri vaihtoehtoa, ekassa taisin tehdä takaaleikkauksen 4 hypyllä? Toisessa jätin odottamaan, lähetys puomin puolelta käännöskäskyllä hypylle ja ehdin päällejuoksuun ja haki silti kivasti hypylle 4. Rimat nyt 50cm. Erikseen 3-6, ekoissa piti voimakkaasti työntää keinulle. Jos olin ylösmenolla rinnalle oli helppo. Jos olin muurin vieressä niin vaikeampi ja tuli kohti. Muutamissa toistoissa alkoi sujua.

7-13: puomilla tosi hyvä ylösmeno ja hakeutuminen. Haki hyvin 2on-2offiin vaikka ehti mua ennen. Korjasi vielä alemmas, kun juoksin edelle. Ei ollut nyt myös etupalkkaa, kuten yleensä ekalla toistolla.
11 putken suu ei löytynyt ekalla, ehdin vähän liikaa hidastaa. Muuten ton tyylistä muutenkin olisi pitänyt treenata sillä, että pääsen jatkamaan siitä. Tokalla ok.
Tuli 12 hypyn ohi, kun hetken jäin miettimään mihin sitten.
11-13 jäi uusimatta.

Kepit: ohjuri 2 kepissä. Otin putken suun edestä, takaaleikkauksella kepeille. Ekassa meni hypylle. Sitten sujui. Toi oli jo riittävä onnituminen.

16-21: Vauhdikas pätkä sujui kivasti. Rymitin vain vähän käännöstä 21 hypylle, koska oli mua lähempään päätyyn, aika turhaa kuitenkin. Nova juoksi ihan riman eteen ja sinkosi takaisin päin, koska en ollut sanonut että mene ja käänny siellä tai hyppää se suoraan. Voi ne maksitkin ihan viime tinkaan kieltää. :D Toistolla tippui rima, mutta lähti sinne hyvin käännöskäskyllä.

A:lla oli käännöskohta ja loikkasi alastulon. Jätin lelun ja niin ok. Ilman eka rajalta. Sitten teki vähän epävarmasti ja ihan selkeän kosketuksen. Novalle oli jo vähän liikaakin treeniä, täytyisi joskus tehdä riittävän lyhyetkin pätkät eikä kokeilla niin pitkään kuin ehtii. Nytkin jäi jättämättä lelua tai miettimällä tarkkaan, mitkä kohdat haluaa palkata.

Kennelyskä kauden takia kouluttaja ei palkkaa leluilla tai nameilla ellei poikkeus.


Gava kanssa: 
lyhyenä treeninä kepit. Halusin kokeilla putken toiselta puolelta. Tutustumisessa oltiin sanottu, että yksikään viikkotreeneissä ei ole mennyt hypylle kun ohjaaja on keppien puolella putkea. No ekoilla kerroilla Gava juoksi hypylle, kun ei "nähnyt" muuta. Ja lähetin kunnolla eteen, kun oli niitä jotka ei meinannut irrota.. Kouluttaja meni väärän hypyn eteen ja sitten löytyi kepit. Pystyin myös lähteä keppien suuntaisesti liikkumaan lähetyksen jälkeen. 2 kepissä oli ohjuri kiinni.

Ja kun mielikuvissa oli maanantailta niin kiltti ja hidaskin Gava niin nyt se oli taas kovis Gava joka menee täysiä, lepakoi ja meinaa poimia kaikki ansat. Vähän kiltille neitille vaikutti Novan agilityn katselu. :D Katselee monesti niin tyynesti ja ainut, missä näkee on vauhti. Esim 9-11 meinasi mennä hypyn 12 ennen putkea 11.


Läksyksi Nova: 
- muuri+ keinu itsenäisesti
- A:n käännös
- kepeillä kulmia
- palkkaa irtoamisesta, sivuttaisirtoamista 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!