Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.12.2018

Gava Timo Rannikon aksassa

Perjantaina käytiin Timo Rannikon koulutuksessa Lahdessa, Tian ja bc Tehon kanssa samalla kyydillä (iso kiitos!).

Ekaa kertaa Timon koulutuksessa, mentiin myös ekana. Radalla oli sopivasti vauhtia ja myös kohtia, missä sai miettiä radanlukua. Kepeille puolivalssista kutsumalla ja olin jo A:n tasalla, sivuirrotuksella.

Poispäinkäännös 8 ei sujunut, Gava tuli n. 2-3 kaukaa hypystä ja haki enemmän kohti kouluttajaa tai muistamiaan keppejä. Tein liian löysästi ohjauksen, kun ajattelin että täytyy antaa tilaa, mutta vaati enemmän työnnön takaakiertoon hypylle.. Kohta treeniin. Gavan käännöksellä tuli varmaan vähän pidemmälle 6 hypyn, toki siinä pitikin vähän tulla kaarta.

Siisti kohta oli 16-17 tässä otin in-in ja käytin kyllä myös vastakkaista kättä, ehkä mun versio oli välistäveto ilman valssia ja käyttäen tuttua käskyä. :D Gava hyppäsi tosi läheltä rimaa, joka 50cm niin vaara 60cm rimalla että tulisi alas.. Ei toki ekalla kerralla ehkä mennyt niin "mä tiedän" mutta kun tuli toistoja. Kesän alussa ei välttämättä olisi sujunut tollainen kohta.

Lisättiin persjättö 18-19 väliin eli ennen takaakiertoa. Otin sen erikseen 17-19 pätkänä.Lopun kohta, mikä videolla (20-24) kokeiltiin eri ohjauksia.
- Eka valinta valssi, takaakierto ja päällejuoksua tuntui vähän hankalalta ja sen sai änkeä. Joillakin kerroilla rima.
- Pakkovalssi myös A:n puolelta takaakiertoon siinäkään en päässyt niin hyvin irti, että vähän venähti käännös.
- Takaakierto "pyörityksenä" tai takaakiertoon heitto ja puolivaihtui samalla. Ekalla sain Gavan väärältä puolelta hyppyä, käskytin myöhään ja tohon kulmaan ohjaus oli vähän kohti rimaa.. Kun sujui oli tosi näppärä. Sekoilin kyllä jatkon ohjauksessa putkeen, kun keskityin niin tohon yhteen hyppyyn.
Hankaliksi ohjaukset saa tuntumaan, jos ne ei suju ihan nappiin mutta pitäisi myös kellottaa eroja. Ekassa päällejuoksussa Gava meinasi tulla liikkeen perässä hypyn ohi, sain korjattua, ehkä itsellä kiire ja vastakkainen käsi myöhässä.Kontaktit ok, puomilla hyvä 2on-2off vaikka juoksin vähän sivuttaisetäisyydellä, palkkasin sen. Puomilla pitäisi treenata vaan sitä, että juoksen täysiä vieressä, ja vedätän jo alussa. Ohjaajan liikkuminen on aika erilaista kuin juoksariohjaajilla..

Loppukommentit oli oikein osuvat. Otan aika tiukasti koiraa haltuun, uskaltaa vähän löysätä. Esim alkuun tein 6 ja 21 hypyille vastakäännökset. Sitten toistoissa jätin ne pois ja toimi hyvin. Senkö takia, että oli pohjalla hyvä tapa tai että tulee kiltimmin? Täytyy testata, että voinko vähän löysätä, jos levähtää niin sitten olla tarkempana.

Monestihan sitä jää myös kiinni vanhaan, pitäisi mennä siinä hetkessä! Aina selityksenä ei voi olla se, mikä tilanne oli vuosi sitten. Siihen on tehty iso harppaus, en olisi silloin uskonut jos joku olisi sanonut että voidaan tehdä nolla 3lk radalta tai ohittaa ansoja. Tai ettei joka kohtaan tarvitse vastakäännöstä ja voin liikkua paremmin.

Täytyy myös opetella tietämään, milloin voin jättää koiran ja lähteä. Esim in-in 17 ja valssi 22. Lepakkokurssilla otettiin aina tavoite, mihin asti ehtii, alkuun ei ehtinyt mihinkään karkuun ja pikku hiljaa onnistui esteväliltä 5-7m ja sitten jopa 10m. Täytyy ajatella samaa asiaa, muihinkin ohjauksiin tai radan kohtiin.

Rata oli siitä hyvä, että vaikutti suht helpolta, mutta oli siellä kohtia ja kenttäkin suht pieni. Jos olisi pitänyt ottaa koko rata, en varmaan olisi vielä muistanut sitä kokonaan. Siihen olisi vaatinut vähän enemmän aikaa tai parempaa pänttäystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!