Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

13.12.2018

Fan Yu:n näyttelytreenit, 4 kerta

1. kerta koulutuspäivä, (2. treenit), 3 kerta4 kerta

Tänään (to) oli viimeiset treenit Fan Yu:n opissa. Treenit tällä kertaa taas Showhaulla.

Koiria oli tällä kertaa enemmän niin tehtiin ryhmäliikkeitä enemmän. Vaihdeltiin järjestystä ja koiriakin.

Seisotus: 
- hihnan kaulaosasta oikealla kädellä kiinni. Isolla koiralla nostetaan kyynerpäästä etujalkoja asetellessa. Huomaa, myös että jos vedät pannasta tiettyyn suuntaan voi olla helpompi liikuttaa jalkaa tai koira voi liikkua. Takajaloissa katsoin, nyt ettei ne ole liian lähekkäin.

Jos tuomari olisi kaukana ja eka koira olisi ihan nurkassa, silloin voisi seisottaa vinoon.

Huomasin silti, että Nova jotenkin seisoi aavistuksen vinossa mun edessä. Yksin tehtynä sillä kesti vähän pidempään asettua paikalleen, saattoi liikkua ekan stopin jälkeen. Ryhmässä teki paremmin. Etujalkojen asettelu oli aavistuksen helpompaa, mutta silti vähän meinasi jättää sitä kevyeksi tai ylös. Takajalkojen asetteluun liuttaa käden koiraa pitkin (Nova mm jätkähti jos suoraan vein käden tai koskin häntään).
Kannattaa toistaa, "odota" tai "seiso" käsky, kun siirtää tassua.

Uutena vinkkinä, kun koira seisoo ja otattaa namin eteen. Pidä pannasta tuntumalla ja näytä koiran suun eteen namia vähän etuviistoon. Sitten nami pois. Koira korjaa ryhtiään.

Yksinään hyödynsin taas peiliä, otin myös vapaata seisotusta, siinä vähän vaihteli miten oli. Parhaiten niin, että yksi takajalka oli aseteltava. Täytyy treenata etujalkoja korokkeelle vs seisominen ilman. Nova muuten näyttää paremmalta vapaana seisotettuna, mutta tän päivän uusi namivinkki sai myös seisomaan suorana ja ryhdikkäästi.


Liikkeissä:
muistaa kysyä ekana ollessa muilta, onko valmista. Kävelyä ja juoksuun. Hihna suorassa. Jos koira on hidas, näyttää toisella kädellä houkutellen ja tsemppaa juoksemaan. Koiraa ei vedetä perässä, koska silloin koira juoksee vastentahtoisesti. Liikkeissä ympyrällä sen jälkeen ekan koiran mukaan riviin.

Novan kanssa tuntui ehkä taas vähän helpommalta juokseminen. Ei ehkä mennyt niin lujaa, että oli helpompaa. Käännökset nätimpiä ja ei yrittänyt mennä laukalle. Välillä katsoi tosin muhun.

Koirien vaihdossa sain ison suursnautseri uroksen. Meinasin pitää ensin liian löysästi hihnaa ja pääsi laittamaan päätä maahan. Pidettävä niin ettei laita. Seisottaessa hihna tuntumalla. Monesti sain juuri aseteltua ja sitten liikkui. Joskus ehdin palkata kerran ja liikkui. :D Unohdin kyllä puhua ja käskeä odottamaan, jos olis vaikka ymmärtänyt. Voisi myös silittää. Tassut oli painavat ja hahmottaa missä asennossa takajalka on kintereen alla. :D
Liikkeet tuntui helpolta, kun sai pitää läheltä pannasta ja suoraan ylöspäin, eikä ottanut kontaktia ja meni tasaista vauhtia, ehdin kulmissa edellekin. Sen kanssa sain keskittyä itse juoksemaan rauhallisen näköisesti pitkää askelta.
Nova teki käppänän/snautserin omistajan kanssa, seisottamisessa oli haastetta ja juoksussa meni hitaasti. Sen mitä pystyin vilkaista.

Tehtiin ryhmässä myös edestakaisin juoksutus, siinäkin samaan aikaan. Käännöksessä ei mennä ihan seinään, muut jarrutteli mua aiemmin ehkä koska pöydät oli toisessa kohtaa.

Juoksutuksen jälkeen palkka ja seisotus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!