Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.11.2020

Nomeilua, kranio ja häkkitreeniä

MA 2.10 kotitreeninä kokeiltiin damin heittoa etuviistoon Tofulle. 
3 heittoa ja palkkasin osassa välissä. Hyvin pysyi ilman hihnaa. Jätin myös paikalleen.
Sitten niin, että 1 dami meni seläntaakse. Jätin ja kutsuin luokse. Hyvin tuli. Palkkasin eteen ja sivulle. Sitten noutoon. Kotona häiriö damit 2m päässä. Haki oikein seläntakana olevan. Sitten tuodessa meinasi lähteä vaihtamaan ja sanoin että tuo sen mikä on matkalla. Stoppasin ja otettiin uusiksi. Luovutukset käteen. Vaikka ankkadami 350g tekonahkaa oli vähän vaikeampi kantaa. 

Tolleriyhdistyksellä oli tän kuun ajan aikaa tehdä videohakemus Noviisi ryhmään. Siitä tuo liike isommassa kaavassa. Hauska oli kokeilla. Vielä vaatisi varisnoutoa ja markkeerausheittoa pusikkoon. Katsotaan onnistuuko tai sitten jos tulisi täydennyshakua ja pitää päästä koulutuksiin muuta kautta.


KE 4.11 Kraniohoito Mari Hyytiäisellä
Novalla oli oikean etujalan uloimmassa varpaassa jumia. Varoi vähän kokojalan käsittelyä. Täytyy myös tarkkailla ihoa varpaiden välissä, jossain kohdin punoitti. 

Tofulla vasen takakannus kynsi aiheutti kiertoa kropassa, vika nikama selässä ja oikealla leuassa. Kirputti mennessä jalkaa, enkä tajunnut että liittyisi jumiin. Sivulletuloissa oli vain ollut mutkalla väärään suuntaan ja niitä ihmettelin. Tofulla on jänteellä kiinnittyvät kynnet, jotka voi tarttuessaan johonkin aiheuttaa virheasentoa muuallakin. 
Takakannuksia on myös pelkällä nahkalla tai luunkin kanssa, jotka ei niin usein vaivaa. 

Gava vikana, kävi muutamaan kertaan venyttelemässä Marille ja katsoi jo siitä, että edessä on jotain. Gavalla oli oikeassa etuvarpaassa vikaa, voi olla että sitä se vinkaisi kuukausi sitten kisoissa. Mitään ei kuitenkaan löytynyt tai tuntunut, kun itse yritettiin katsoa. 

Gavan läksynä kokeilla, että ennen kuin saa ruuan kuuluu 1 kova ääni. Aluksi vähän hiljaisempi esim joku tipahtaa, sähkölaite tms. Kokeilin yhtä taputusta ja ruoka. Vähän hämmästyi, mutta tuli heti syömään. 


KE 4.11 häkkitreeni Tofulle
Tuli mieleen, kun kisoihin ei saa häkkiä laittaa eikä "turisteja" niin ei ole tullut treenattua treenikentän laidalla tai kisoissa häkkiä. Ei oikeen hallissakaan ehdi kun pitää välttää extrojen oleskelua. No kerrattiin edes kotona. Tofu yhdisti, heti että on samaa kuin auton häkissä, korokkeellisella pedillä tms ja rauhassa odotteli. 

Aluksi tarjosi seisomista ja istumista. Hetken päästä suoraan makaamista. Häiriöksiä ovi/verkko alas ja palkka katon kautta. Lisäksi hölkkäsin tai kävin piilossa. Vapautin välillä sivulle/seuraamaan. 
Tofun mielestä helppoa (namien) tienattavaa! Nyt oli vielä aika lyhytkestoista odottelua palkkojen välissä. 

Autossa on myös palkkailtu makaamista. Siellä on lähellä rasia penturuokaa, mistä palkkailla. 
TO 5.11 naakkatreeni metsässä, ensin sukassa. Vähän nuuski ja sitten toi hyvin. Kokeilin ilman sukkaa ja oli vähän ravistelua ja pinnallinen ote. Ja liikkui muutamaa metriä. Keskeytin paristi, ettei ravistele. Uudestaan sukalla, millä ok. Sukka oli puolet linnusta. Sukalla kantoi nätisti ja palautti n. 8m matkalta. 


Tofulle toimistolla myös makuualustalla odottamista. Jos makoili sai palkkaa. Novakin tuli töihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!