Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.11.2020

Mariannen tokossa ja tottistakin

Su Marianne Forsselin tokossa ja tein myös tottikseen liittyvää.

Tofu sai katsella ekan koiran vuoroa ja palkkasin odottamisesta Novaa ja Tofua. 
Lisäksi Tofun yksilövuoron jälkeen oli isojen paikkamakuussa tolpassa. Muuten hiljaa, mutta kun kävelin poispäin pari haukahdusta ja kun olin piilossa, mihin Tofu näki niin haukahti. Täytyy treenata siis sellaista että jättää johonkin 20m päähän vähintään. Kotona pyörinyt max 5m päässä. Vein Tofun autoon Novan vuorolle. 

Tuli aiemmin myös mieleen, että tavallisen häkin treenit on jäänyt. Viimeksi kun oli vielä mini. Eikä saa kisoihinkaan tuoda häkkiä tai ole treeneissä ollut. Metallihäkki nyt oli autossa, mutta myös treeniympäristössä odottaminen. Tofu ainakin tykkää mennä autoon, kun siellä saa makaamisella namia. 
Käytiin pe kaverilla ja kun Tofu jäi koirakaverin kanssa toiseen huoneeseen portin taakse niin välillä piti haukkua ja vinkua. Uudessa paikkaa käytti siis ääntä. Oli hiljaa, kun leikkivät keskenään. :D 


Tofun vuoro:
- istuminen häiriössä: ensin sivulla häiriöksi riitti, Marianne lähelle. Sitten muka namikäsi ja lopuksi pallo. Novaa alkoi harmittamaan, kun näki pallon. Tofu kuten arvaa katsoi alkuun häiriötä jossakin yritti ehkä lähteä. Mutta muuten pysyi hyvin. Palkkasin tiheästi. Välillä vapautus ja multa lelu, muuten namia. 

- sivulletulon katsekontakti. Namilla kontakti on automaattisesti. Mutta kun otti ilman namia, selkeästi kontakti ei ollutkaan niin varma. Kokeiltiin myös lelukainalossa, sekin vähän vaikeampi vs nami. Seurauksessa on enemmän häivytetty namia. Tehtiin niin, että palkkasin niin äkkiä ettei ehdi miettiä edes muuta ja että kontakti pysyy. 

Liikkeestä maahanmeno: peruutellen ja käden perään pompulla. Hyvä syöksyminen ja nyt voisi yrittää että takapääkin ehtisi mukaan eli enemmän hissinä. 
Istu maahan namiavulla nopea, samoin istumaan nousu. Niitä tehty aika vähän. Vain odottelumakuuta, mitä en aina ole käskenyt. 

Luoksetulo: ensin palkkasin 10m matkalta odottamisen. Sitten siitä luokse. Näissä liikkurointia. Mariannen pitelemänä räjähtävämpi luoksetulo. Noita hyvä tehdä myös, että tulee vauhtia ja nopea lähtö. 

Eteenmeno: tehtiin Mariannen viemälle lelulle 2krt. Ekassa katsottiin n. 10m ja lähetin sitten. Tokassa katsottiin vähän ja talutin myös poispäin, muistikuvaa. Kerran juoksi Mariannen luokse, muut oikein. Uusi lelu oli kiva! Vähän rallatteli, kunnes löysi. 


Novalle

Ehdin treenata ennen vuoroa hyppyä. Harjoiteltiin ensin 70cm hypyllä, eka meinasi mennä ohi. Sitten ekalla tulla kapulan kanssa ohi. Otettiin yksittäisenä palautus agi hypyn tyyliin. 
Sitten tehtiin vain heittotreeniä. Laitoin lelun kainaloon (aiemmin ollut nami) ja kun heitin ja kontakti palasi, palkkasin lelulla. Nämä alkaa edistyä ja ilme on jo tosi paljon parempi. Vaikka edistys tulee pienin askelin. 

ohjattu: kapuloita viedessä oli hiljaa! Ainakin siihen näkyy tottiskapulan heittotreenit. Palkkasin kontaktia ekan kapulan viennin jälkeen. Seuraus ja täyskäännös, ei katsonut edes kapuloita. Ekassa seisomaan stopissa apu. Toisessa ei ja istui. Kolmas ok. Jääviä kerrattava. 
Jätin lähemmäs vasenta ja otettiin se. Hyvin! Nätisti toi sivulle ja virekin sopiva. Vielä oikea, kisamitoilta ja otin apuaskeleen. Tehtiin evl tyyliin keskikapylalla. 

Luoksetulon stoppi:
Lehtien luona. Eka lukkojarrutus, juoksin poispäin ja käännyin kohti. Heitin palkan. Sitten takapalkalla loput. Yksi vähemmin avuin huonompi. Yksi läpijuoksu. Ehdotus että pelkkä "jes" ja käsiavut. Ei erikseen stoppikäskyä. 

Eteenmeno: vein ennen treeniä Novsn nähden lelun. Tehtiin nyt sille. Juoksi 30m suoraan ja sitten koukkasi kiertämään 2 puuta ja takaisin kentälle etsimään lelua. Tokan Marianne vei ja oli helppo. 

Novalle 2krt paikkamakuuta. Ekassa olin Tofun tasolla. Sitten piilossa ja kurkkasin välillä ja kehuin. 
Paikkis kuva: Saija

Ryhmässä sellaista että Marianne houkutteli namilla pois. Ensin koirat sivulla ja rivissä. Myös käskyttämällä. Sitten koiran edessä. Ja niin että Mariannen koira tuli poikittain luoksetulon, Tofu kommentoi? Nova totteli mennään kehoitusta, kun olin edessä ja istui. Istuessa näitä tehty vähemmän. 

Maata nuuskimisen voi opettaa erillisenä pois niin, että hajustaa sitä namilla ja kieltää nuuskimisen, kun ollaan hommissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!