Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.11.2020

La hakuilua tollereille

LA HAKU Nova & Tofu

Oltiin uudessa kohtaa Ritakujalla, toinen puoli kallioista ja toisessa osittain varpuja ja reunalla kuusia. Kumpuileva maasto oli vaikeampi pitää suuntaa. Ja tuolla oli muutamia polun ylityksiä. 

Nova teki Reijan läksyjen mukaisesti tai melkein. Meillä oli uudet lelut käytössä ja ne kelpasi hyvin. Täytyy treenata vain kotona irrotuksia vielä paremmaksi. Ehkäpä tämä on myös hyvä, että joutuu vähän keskittymään välissä. 

Haukut ekoissa 5, sitten 10 ja 10, sitten 15 ja 5. 

Tyhjät myötätuulen puolelle, mutta tajusin että useammat treenit mitä muistelin niin, Nova kääntynyt oikealle niissä. Ei ole ollut vain sattumaa paikasta riippuen, kun eri maastoissakin. Jos tyhjä ollut toisella puolella niin on kääntynyt oikein, koska voi kääntyä oikealle. 

Tyhjillä mun pitäisi huutaa jo 30m paikkeilla koiraa (eli välimerkin tasossa jos sellainen on). Koska se kuitenkin etenee siitä vähän. Jos liikun reilusti auttaisi koiraa myös kääntymään. Jotenkin itsellä on fiilis, jos kääntyykin sitten liian aikaisin, mutta piti käännös siinäkään kohdin ei haittaisi. Silloin koira voisi vielä nähdä (jos katsoisi) että missä huudan. Voi olla kyllä, että 30m matkalla en ehdi aina paljoa eteenpäin? 

1 pistolla kääntyi aluksi polkua oikealle, 5m ennen maalimiestä. Seuraavan meni vinoon jo alusta. Kolmannella meni riittävän suoraan. 

2. Pistolla korjasi hienosti suoraksi, kun sai hajun. Umpparilla apuna Sano. 

3 ja 7 tyhjät: Nova ei ollut moksiskaan, kehuin. Vähän kesti aina että tulee luokse. 

4 ja 6 molemmat vaikeita, ei täysin suoraa, kumpuileva aluskasvillisuus vaikeutti. Mutta löytyi ekalla lähetyksellä. 6 ohi oli jo menossa, kun sai hajun ja paikansi mm kuusikosta. 

8 maalimies käveli lelua raahaten Novan nähden ja vähän huuteli matkalta. 

Treenien muistilappu näytti tältä :D 

uusi lelu

Tofulle myös 4 pistoa, 
- 2 ekaa näki kun menivät yksitellen. (Tofun 8 hakutreeni) Lähetin heti perään. 
- Tokassa ei nähnyt tarkkaa paikkaa ja joutui hyvin tarkentamaan. Sitkeästi etsi! 
- Kolmannessa haamu n. 40m lähti hyvin ja oli seissyt n. 5m päässä. Sitten tuli takaisin. Kävelin mitään sanomatta kohti mm n. 5m ja Tofu lähti siihen suuntaan etsimään ja löysi. 
- Neljännessä oli jo hämärää, Tofu näki haamun n. 40m kohdalla ja pöhisi. Lähti vähän kohti, mutta vältteli suuntaa. Otettiin kutsut, mutta ehti jo poispäin tulemaan. Kävelin lähemmäs ja otettiin vielä uusi kutsu, nyt löytyi. 

Tofu oli ottaa halloweenin todesta. ;) 
Ekaa kertaa tällaista hakua, aiemmin canisristeilyä. 


La aamulenkillä tein juoksutekniikka harjoituksia. Tofu ja Nova odotti kytkettynä penkkiin. Nova otti selkeästi tällaisessa tilanteessa rauhallisemmin. Vaikken ole aiemmin tuossa kohdassa odotuttanut. Tofu meinasi hyppiä jos menin lähemmäs. Ja kun tein juoksu/hyppy harjoituksia yhdessä haukahti. Palkkasin muutamasti, kun olivat rauhassa. N. 20min odottelua tuli. Harvemmin tuota lenkillä tai treeneissä on "ei mitään" tekemistä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!