Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.11.2020

Su tokovuorolla häkkiä, kosketusalustaa ja ruutua

Su koulutin Jokelassa ja seuraava tunti oli omatoimivuoroa. Gava ja Tofu mukana. Otin myös häkin mukaan, että voidaan treenata häkissä odottamista. 

Tofulle ensin häkin tarjoamista ja lähellä Gavan kanssa häiriötä. Näissä ovi oli auki. Video alla. 


Tofulle häkissä odottamista pidemmällä matkalla. Viimeksi kytkettynä odottamisessa huomasin, että n. 20m matkalta vähän protestoi ja haukahti perään. Sama oli häkin kanssa. Kehuin ja palkkasin, kun oli hiljaa kun oltiin kauempana. Aluksi käveltiin Gavan kanssa päätyyn, sitten myös siellä seurausta, eteenmenoja lelulle ja leikkiä. 


Tofu teki ruutua muutamaan kertaan lelulle lähettäen. 

Kosketusalusta kaakelia Tofulle: ekaa kertaa, palkkasin tassulla kosketusta. Tajusin alun jälkeen, että oli naksutinkin treenitaskussa roikkumassa. Pyrin palkkaamaan alustalle, nami kyllä kimposi heittäen helposti lähelle. Kun taas vein kädellä lähelle, Tofu kumartaen söi. Toisti sitä ja paristi meni maahankin niin totesin että vahvistuu liikaa se miten syö palkan. 

Harjoiteltiin että piti luopua namista sen verran, että vein sen alustalle ja luvalla söi. Aluksi meinasi tästä istua. Vielä kesken myös sen opettaminen, että pysyisi alustalla. Toki se että laitan namin alustalle vaikeuttaa siinä seisomista, etenkin noin pienellä kaakelilla. Kokeiltiin myös kädestä palkattuna, silloin pitäisi ehkä myös ottaa luopumista ettei tule vastaan namia. 

Tötsän kierto: ekaa kertaa. Gava näytti ensin. Sitten käsimerkillä ja namilla houkutellen otin kierron ja tein samalla u- käännöksen. Tofu pohti aluksi tassukosketusta. Puun kierrot yms on tekemättä. Ajatuksena olisi sheipata käännöskäskyt tolpalla tai puulla. Kierto rauhallisella vauhdilla myös ok. 

Jääviä voisi myös edistää, nyt ne on aika pentutasolla. Gava taisi harjoitella myös stopin alkeita tuon ikäisenä. Tofu on treenannut kyllä istumaan stoppia kauempana.


Gavan treeninä tuli tehtyä

Ruutuun lähetys, kosketusalustalla hyvä. 

Eteenmenoja 2 lelua n. 5m etäisyydellä, eka vino. Lelun ohitus eteenmenossa.

Istuminen 2min: taputin lopussa ja olin piilossa.

Seurausta. 


Keskiviikkona Gava tokoili Suurpellossa uudessa paikkaa. Aluksi tärisi, mutta toipui hyvin. Ei ollut myös lapsihäiriötä, kuten aiemmalla lenkillä lähilenkentällä oli lapsia urheilemassa. 

Paikka istu 2min: hyvin.

Zeta: istu ja seiso hyvin.

Kaukot: maahan-istu-maahan hyvin.

Seuraus: peruutukset hyviä. Kerran unohti istua, kun pysähdyin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!