Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.11.2020

La hakutreeniä, ukkoja tollerikaksikolle

LA hakutreenit Keimolan lähellä tehtiin junnuille myös 2 kierros eli Nova ja Tofu pääsi treenamaan. Nyt oli Tofulla viikko viime treeneistä ja aina silloin on paremmin muistissa. 

Novan vuoro oli loppupäässä. muistin ottaa pikkuvihkon mukaan (löytyy isompi A5 muistio, missä on kaikki treenit kirjattuna. Haku on ainut laji, mihin ottanut tavaksi "piirtää" ja laittaa merkinnät vielä kirjoitettuna alle. Varsinkin, kun treeneistä tulee monimutkaisempia on helpompi keskilinjan henkilölle tai maalimiehille, kun voi luntata paperista. 

Tuuli tosi vähän, joten pystyi hyvin tekemään oikealle puolelle L-pistot, missä maalimies menee eteenpäin n. 10m. Jos tuulisi ja saisi hajun juoksisi vaan vinon piston. 

Tajusin myös vähän kiinnittää huomiota omiin lähetyksiin, mutta en nyt treenissä niitä muuttanut. Helpoin motivoidusti vähentää apuja tai muuttaa lähetystä. 

Novaa ehdin taluttaa ja tehdä seurausta ja irti-kiinni leikkiä. Sekä haukutin vähän. Otettiin keskilinjalla ilmoittautuminen. 


Nova: 
1. pisto: tyhjä, ekassa meni pienen kaaren läheltä. Muutkin oli tehnyt samalla tavoin, kun ei tuule. Toisella meni ehkä 50m ja kääntyi oikein oikealle.

2.pisto: Sujui hyvin! Yleensä tämä puoli ollut vaikeampi, nyt sujui kaikilla hyvin. Kuusikkoa niin itse ei näe koiran työskentelyä. Mutta oli tullut oikeasta suunnasta. Haukkuja 10, hyvin. 

3.pisto: Ekassa lähetyksessä kuului rasahdus takaa ja Novalla myös tältä puolelta tyhjä alla. Juoksi pienen kaaren. Otettiin uusiksi. Nyt upposi pidemmälle ja tarkisti vähän aluetta, joka jäi katsomatta. Kääntyi oikein ja joutui kunnolla tarkentamaan vähän kuopassa kuusien piilossa olevaa maalimiestä. 5 haukkua. 

4.pisto: Suora pisto, minkä näki ja kääntyi oikein. 15 haukkua, haukkui hyvin. Vähän hengästynyt, mutta silti jatkoi haukkua. Kuuluu hyvin keskilinjalle. 

5.pisto: tässä lähetin ja samalla puoli välistä lähti pupu juoksemaan, lelua vetäen. 


Tofun hakutreeni vol 9

1. pisto: katsottiin kun mm meni välimerkille asti. Lähetin sen jälkeen, juoksi ohi ja sai sitten hajun ja löysi. Koiranmakkaraa purkista ja leikkiä. Musta patukka kelpasi. 

2. pisto: haamu heilui kuusien välissä. Hyvin meni! n.30m. 

3. pisto: haamu ja ääni, koska heilui sen verran puiden takana. Tofu sai katsoa kiveltä. Hyvin lähti ja löysi. n. 40m. 

4. pisto: Haamu, ja meni kuusen alle piiloon. Lähti hyvin ja vähän joutui paikantamaan. Toisella puolella sininen patukka ei kiinnostanut. Ruoka oli parasta. Ja lopussa rapsutukset. 

Tofu sai kantaa muumilelua myös lopussa. Tofulla haamuilla nyt 2-3 treeni.

Molempien koirien maalimiehinä Minna ja Bigi, Novalla pupussa vierailijatyttö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!