Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.11.2020

Nomea, tokoa ja agilitya

Ti lenkillä tasku dami Tofulle 
- 3 markkeerausheittoa pitkään heinikkoon/peltolänttiin, ei kuitenkaan niin tiheätä kuin aiemmissa. Yksi kerrallaan ja seurausta pois. Keskimmäisessä sanoin vain nouda, 3krt kunnes lähti ilman käsimerkkiä. Siinä veikin sitten palautuksessa damin Novalle, joka varasti suusta. Äiti, Gava ja Nova oli mua lähempänä odottamassa. 

- hajustettu lähihakuruutu mihin damin tiputus "salaa". Koirat katsoi. Ajatuksena Novalle. Vuorotellen "tottista", odottamista Tofulle ja Novalle. Vuorotellen seurausta. Novalle luoksetulo (Tofu silloin hihnassa). Tofu teki niin hienosti! Novan etujalat liikkui odottaessa kun kuikuili damipaikkaa. Oli sen verta kierroksilla, vaikkakin hiljaa mutta tottelevaisuus ei täyttänyt kriteereitä niin 
Tofu pääsi etsimään. N. 15m matkalta lähetys. Muisti yllättävän hyvin ja löysi hetken aikaa etsittyä. 


Ke nome Suurpellossa Saijan ja Saran kanssa, malttia kaikille ja lopuksi muutama nouto vain Tofulle. Välissä kävi autossa. 
- seuraus 
- seuraus, damit heitettyä etuviistoon + damien kerääminen
- odottaminen pitkällä matkalla, käännyn ja kehun
- luoksetuloja x2 eri aikaan, myös damien ohitus 
- odottaminen, kun toinen tekee luoksetulon
- käsikosketus
- pitoa niin että dami yhdessä tai kahdessa kädessä. Välillä käsikosketusta. 
Tehtiin palasia liittyen noviisi tehtäviin. 

- markkeeraus heitto pusikkoon pikkudamilla, seurausta pois ja etsiminen. Kesti pitkään etsiä, muttei luovuttanut. Myös helpompiakin välillä. 

- eteenmenot 2kpl: jätettiin dami nurtsin laitaan pystyyn ja käveltiin laitaa pitkin kauemmas. Lähti hyvin, mutta häiritsi 10m ennen joku roska tai vaalea höttö maassa. Jatkoi kuitenkin. Kurvasi ohi ja siitä toi. 
Toisella kuului roska-auton kolahdus tms ja kääntyi katsomaan n10m ennen. Jatkoi kuitenkin. Nyt suoraan käteen. Vaikeampia ehkä näin lopputreenistä. 


Ke iplenkillä taskudami taas mukana ja kimppalenkki kolmikon kanssa. Nova pysyi vapaana lähellä, kun pikkudami matkassa. 
- sokkonouto Novalle: ei nähnyt kun jätin damin, mutta hiekkatie apuna ja tietää idean. (alussa nämä jätetään koiran nähden muistikuvana) Hyvin, mutta lähti damin kanssa jatkamaan matkaa kunnes huutelin luokse. 
- Sokkonoutoa (ei noutoa), Nova huomasi damin maassa (jätetty salaa hiekkatielle). Totteli kuitenkin ettei ottanut. Kutsuin luoksetulon ja tuli aina 2m vajaana "sivulle". Ei kelvannut kun yrityksiä tuli 3-4. Ja hain damin itse. Tofu tuli taas hienosti sivulle. 

- sokkonouto Nova: lehtiä maassa ja dami n. 10m päässä eli lähellä, kun yleensä n. 30m. Juoksi ohi, jotenkin muutti rytmiä kohdalla, mutta jatkoi. Takaisin tullessa haju ja palautti hyvin, kerta suunta muutenkin kohti. 

- dami takana luoksetulo: Nova ei totellut niin hain damin itse. Ei tullut sivulle, kun jäi 2m eteen. 

Kävellessä dami heilui kädessä. Nova ja Tofu yritti muutamaan otteeseen tulla hakemaan. Novan vire myös nousee, heti kun dami on edes esillä. Ja muisti eiliseltä, että dami saattaa olla mukana vaikkei saanut noutaakaan. Vain katsoa. 5v:n kanssa vähän myöhäistä muuttaa mielentilaa. 


To aamuna Tofulle sivulta seisomaan nousua, kun astun askeleen taakse koiran puoleisella jalalla.

To Novalle 2x haukkuilmaisua maalimiehen äitin kanssa. Toisessa paikallaan ja toisessa liikettä, kun kävelin koirien kanssa osittain ympäri 5m päässä.

To pillillä Tofulle
- luoksetuloa
- pillipysäytystä max 10m, käsimerkki ja piiip
- lähihakupillitys namia etsiessä (itselläkin opeteltavaa)

To illalla Gava kävi agilityssa Josefinan kanssa. Vuorotellen tekniikkatreeniä toisen kanssa. 
- Takaakierto persjättöä, missä aluksi rima kun vedätti.
- kepeille saksalaisesta avokulmaan, hyvä useamman kerran. Eka tuossakin rima.
- kepeille suoraan avokulmaan, eka 2-3 väli kunnes alkoi sujua.
- keppien lopussa persjättöz, jätti vikan väliin. Sitten puolenvaihtoja niin että vedätti pitkällä ja meni loppuun. 2 ohjuria ja aikaisemmin persjättö ja valssi, molemmat toimi! Jälkimmäisessä murisi.

Tofu kävi ekaa kertaa haun hallissa
- odottelua taukoviltillä: menin kyykkyyn vierelle ja toisessa kohtaa namirasia vieressä. Vähän sivulletuloa ja seurausta. Sitten uusiksi.
- korokkeella (porras) odottelua hihnan mitalla. Aika hyvin muistui mieleen, tein häiriötä hihnan mitalla.
Tämä kun kelpie treenasi toisessa päädyssä. Sitten autoon Gavan vuoroksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!