Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja BH Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.8.2024

NOU1 Tofu

NOU1 Tofu Sastamalassa! Tofu oli tolleritaipumuskokeessa, jossa fasaanit, sorsat ja pupu löytyivät.

Oltiin iltapäivä ryhmän ekana. Rannalta sorsan heitti tuomari, sen haki hyvin. Sitten ampuminen ja veneestä lenti sorsa, tuulinen keli ei haitannut ja ui suorinta reittiä sorsalle. Tuomari Ari Huttunen halusi, että koira istuu ennen kaikkia lähetyksiä. Otin Tofun taippariotteeseen, kuten säännöt sanoo. Vaikka ei niin normaalisti tehdä. Ranta oli suolammen tapainen heti syvää ja suokasvustoa kohta, mistä mentiin veteen. Oli tuulinen keli ja linnut ei välttämättä olisi näkynyt ellei olisi niitä tarkkaan katsonut. Koira joutui myös uida vähän aallokkoa vastaan. Tofu teki noudot varmasti. :)

Hakuruudun ampuminen +markkeeraus heitto jäi näkemättä, kun Tofu katsoi takavasemmalle järvelle. Kuitenkin 5 lähetyksellä tuli neljä fasaania. Yksi niistä oli koiras ja muut naaraita. Tofu toi kaikki nätisti mun eteen ja loput käteen asti. Ekan kohdalla, joka oli lähin niin vilkaisi riistaa ja mua, tuomari sanoi että on riistalla ja kehotin Tofua tuomaan. Muissa pillitin, kun nosti.

Kun kaikki jatkoon menevät koirat oli tiedossa niin mentiin porukalla jälkien tekopaikkaan kävellen ja sitten Tofu pääsi siellä ensin vuoroon. Pupujälki oli suora ja näin koiran pupulla. Nuuski sitä ja empi vähän. Tuomari sanoi että kannusta vain ja toi heti sitten.


Hyväksytysti kaikki osiot läpi! Jes vuoden tavoitteet saavutettu. 🙂 Kasvattaja Ninni oli videoimassa, niitä alla. Virallisen nimensä mukaisesti sorsat löytyi! En ollut yhtään varma, miten hakuruutu ja kani menee mutta oltiin parhaamme treenattu. Hakuruutua on tehty suhteellisen vähän, mutta onneksi se ei ollut liian pitkillä etäisyyksillä! Siihen pitää saada myös itsevarmuutta lisää.

Etukäteen koe vähän jännitti paikoittellen, mutta paikanpäällä olin aika rauhallinen. Ajattelin, että katsotaan mikä on tilanne ja ainahan saa uusia kokeita. Kasvattaja kivasti laittoi etukäteen, että uskoo etten ilmoittaisi kokeeseen ellen ajattelisi, että Tofu pystyy selviytymään siitä. Niin ajattelenkin, ettei ole reilua viedä keskeneräistä koiraa koetilanteeseen jos ei ole rahkeita. Koe oli samalla itsellekin eka ohjaamani taipumuskoe, koska äiti ohjasi Novan. Päiväreissulle ajomatkaa tuli n. 2,5h per suunta. Illalla oltiinkin puhki!

Kotimatkalla Tofu sai ekan hampurilaisensa!


Videolla vesityöt:

Videolla hakuruutu:


Videolla kanijälki:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!