Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja BH Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.8.2024

Tokoa vetskuille ja esineitä lenkillä

To 22.8 tokotreenit Konalassa Novan ja Gavan kanssa, treeniseurana Kati &Swiiti sekä Nina portugalinvesikoiran kanssa. 

Nova teki 

  • paikkista alotyyliin. Eniten ilahtui ohjaajista ennen treeniä. :D 
  • Nova teki ruudun. Ensin tarjosi etureunaa ja takareunaa, sitten tajusi ison alustan. 

Gavalle 

  • ruutu alustalle, eteenmenon muistuttelua ja sitten molemmat. 
  • Gava teki myös seurausta. 
  • Gavalle kaukojen eka vaihto istumaan. Kahdesti Gava kuuli pelottavan äänen, vaikkei mitään kohdetta ollut lähellä. Kyllä se siis silti edelleen niihin reagoi, toinen tuli kaukoissa ja lamaantui hetkeksi eikä lelukaan kelvannut. Ihan oikean päätöksen tein aikoinaan, kun jätettiin laji sikseen. Oli Gavalla onneksi hauskaakin! 


Parit muut Tofun treenit aiemmin, en pystynyt tehdä mitään Gavan kanssa kun ekassa paikkaa oli skeittirampit metsän takana, mutta tuli lapsia pyöräilemään ja Gava yritti piileksiä kerällä niitä. Toisessa oltiin Sirkuskentällä ja hyvällä kelillä se oli täynnä lapsia myöhään asti. 


Ti 27.8 lenkin ohessa esineruutua pojille eli Novalle ja Tofulle. Tajusin, että ollaan tehty viime kerrat esineitä yleensä lenkin ohessa. Eli tietävät kun laitan ne kiinni ja vien esineet, että nyt on esineitä.  Täytyy tehdä toisella kertaa niin, että ajan autolla lähemmäksi ja käytetään samaa paikkaa muistikuvana. :) Tai hyödyntää appari näissä. 

Kun viime viikolla Tofulle oli niin järkytys, että esineet vietiin autossa olon aikana. Josta sitten helpotettiin, että niitä vietiin sen nähden.

Tofu sai hakea 2 esinettä. Haki ensin keskimmäisen sukan ja sitten takareunan pussukka esineen. 

Novalle jäi eka esine kaatuneen puun kuopasta pesusieni. Juoksi ensin sen ohi ja sitten palasi mun luokse. Toisella kertaa pyöri ja paikansi. Tuuli tuli ruudusta päin, tietoisesti. Nova sai sitten pallon vaihtarina ja oli niin onnellinen! Tofu sai vähän leikkiä esineillä ja nameja. Nova kantoi pallon kotiin asti. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!