Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja BH Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

20.8.2024

Riista treenit Histassa, esineitä ja riistatreeni Kurttilassa

Ma 19.8 riistatreenit Histassa

Treenattiin Satun & Ossi tollerin sekä Enni ja flättinarttu.

Tofu aloitti ja sille tehtiin hakuruutu, missä oli 3 fasaania. Kaksi takareunassa ja yksi vähän lähempänä. Aavistuksen diakonaalisesti. Tajuttiin sitten, että oli vaikea kun tuuli takaviistosta rinnettä kohden. Ekan fasaani löytyi ehkä 3 lähetyksellä. Sitten Tofu hakeutui monesti samoihin kohtiin tai alueelta pois. 

Siirryttiin enemmän tuulen alapuolelle oikeaan laitaan ja vähän lähemmäksi. Sieltä löytyi jollain lähetyksellä seuraava fasaani.

Vähän piti siirtyä lähemmäs ja ylöspäin ja sitten löytyi kolmas. Kahdesti ehti nostaa jalkaa ruudussa, alussa ja loppupuolella. 

Otettiin vielä lopuksi, että sai nähdä että treenikaveri vei fasun ja siirryttiin lähettämään alhaalta. Vähän laiskasti meni osassa toistoissa, mutta löytyi fasu. Sama kohta oli vaikea toiselle flätillekin, kunnes siirtyi enemmän tuulen alapuolelle. Hyvää oli, että heti kun sai hajun linnusta tai löysi sellaisen niin toi sen heti.

Ei sitä tiedä, mitä eläimiä ehkä on liikkunut alueella. Joissakin lähetyksissä Tofu lähti tosi laiskasti tai käveli tai ravasi ruudussa. Silti työntakana oli, että irtosi ruudun rajoille. Paikka oli myös uusi eikä Tofu nähnyt riistojen vientiä. Ehkä liian monesti saanut nähdä.. Ja Tofu käyttää tosi vahvasti ilmavainua niin siitäkin on apua. 

Video Histan löydöistä: 


Ti 20.8 Gava paimensi aamulenkillä valkoposki hanhia, tehtiin ajoa ja flänkkejä, kunnes lähtivät lentoon. :D 


Ti 20.8 esineet, Korson puomin lähettyvillä: Treenaamassa oli Veera & kelpie, Tuuli & labbis Lumo, Erja & hoffi Zena. 

Tofu ei löytänyt muutamalla lähetyksellä. Tein yhden lämppäesineen. 

Nova sai hakea yhden (otin sen samaan aikaan mukaan). 

Tofulle piti sitten näyttää takareunan esine, ja sitten sai hakea sen. Sitten mentiin tuulen alapuolelle kuoppaesineestä n. 15m päähän ja se löytyi. Tofulle näytettiin ja huudeltiin ruudusta ja sitten vietiin se autoon, niin jäi kakkoskierrokselle mielikuva. Tauon jälkeen haki molemmat takaesineet ja jätettiin siihen! Ei olla ehkä tehty koskaan, että ruutu olisi valmiina ja nämä on Tofulle vaikeampia kuin Novalle. Tofu tuli myös hakutreeni ajatuksella autosta ekalla kertaa. Selkeästi esinetreenit jääneet vähäiseksi.. 


Ke 21.8 riistatreeni mielikuvalla Tofulle

Käveltiin kotoa Tofun ja Novan kanssa n. 500m lähimpään metsään, missä korkeaa heinääkin ja peurapolut. Käveltiin yhdessä alueen perälle, sitten vein koirat puoliväliin ja jätin perälle kaksi fasaania. Nova oli aika villinä ja Tofuakin hetsasi kun palasin takaisin. Sitten käveltiin kotiin ja Nova jäi sinne odottamaan. Saatiin Tofulle vähän viivettä ja ettei toinen ole vieressä huutamassa. Tofu veti kevyesti kokoamatkan kotoa sinne. 

Eka fasaani nurkasta löytyi nopeasti, palautui käteen. Toista lähti katsomaan samasta paikasta ja sitten sivusuunnassa. Toisella lähetyksellä meni riittävän syvälle oikeaan kulmaan ja toinen fasaani löytyi. Sen tiputti eteen. Tämä treeni oli Tofulle helppo. Ja riistat toi heti. 


Illalla palkkailin Novaa ja Tofua eri treenissä kuivatun kanttarellin nuuskimisesta. Eka treeni. Oli lasipurkissa, jonka kannessa reikiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!