Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

24.6.2011

Aamun treenit ja muuta pohdintaa

Kertun kanssa kun kävelee ympäri taloa niin se aina hössöttää mukana, tuli pesukoneen sisällekin katsottua. :D Ulko-ovea lähestyessä alkaa pomppiminen ja juokseminen. Se on kova vahtimaan, nyt vähän paremmin kuin ekana päivänä murisi niin monia ääniä (mm. linnun laulu). Tehtiin eilen myös ovikello treeniä, en huomioinut haukkuja ja kunnes oli hiljaa kehuin (rimputin sitä vähän väliä), Ruru oli melkein kokoajan hiljaa jos ei pari haukahdusta tullut. Omakotitalossa voi tollaista tehdäkin. :D

Lenkillä Kerttu sai harjoitella paikka makuuta kun treenasin Ruutin kanssa. Tein tahalleen luoksetuloja, alkuun eteen käskyllä mitä kerttu ei tunne. Jos lähti korjasin ja tehtiin taas uusi, jos pysyi sai palkan. Nyt oli hiljaa! Kai koska ei ollut edes pantaa ja käskyn alla, eilen remmi taisi roikkua mukana. Kun käytiin parkkisella laitoin sen istumaan remmikaulassa, ja silloin kyllä inisi taas..

Ruru teki seurausta, eteentuloja ja sitten kaukoja parkkiksella. Kynnyksellä ja ilman. Kynnyksellä meinasi m-s valua vähän ja sallin vain oikeat. Seisomisessa tein niin että kävelin vähän ja sitten menin palkkaamaan. Korjasi vähän painoa, oli helpompi seistä. Mutta vieläkään ei osaa kuitenkaan siitä asennosta istua, vaikka katson ettei liiku yhtään, se on kyllä "ylikulmautuneena". Ehkäpä pitää tehdä niitä käsi avulla tai vaan koittaa poimia niitä oikeita.. Mieleen tuli kanssa jos pitäisi takajalat laudan päällä ja sitten ohentaisi lautaa.. Toi kynnys on liian helppo..

Kerttu sai tehdä sivulletuloja, jo parempia! Seuraus, sekin alkaa olla lähempänä ja suht suoraa, korjaa hyvin paikkaa jos hidastan. Luoksetuloa, hieman epäröi loppua, sivulle tulo ei ole varma. Tehtiin metrin matkalta vain edestä sivulle tuloja. Suurin osa hyviä. Sitten kerrattiin kädellä maahanmeno, mutta likka on niin pätevä menemään maahan ettei kertauksen jälkeen tarvitse edes apuja. Painuu hissinä maahan, testasin myös 2m ohikävelyä. Seisominen ei taas onnistu yhtään, eikä sitä voi tehdä samalla kertaa, tosin se ei sitä varmaan tarvitse mihinkään arjessa. Sen kanssa on ilo tehdä mitä tahansa, se on 110% mukana, ei ääntele, keskittyy, tosi ahne, tykkää leikkiä ja on kokoajan "mitä sitten, mitä sitten". Ei häivy kun näyttää että ei tapahdu mitään tai nuuski.

Katselin tarkemmin Kertun sukua niin äidin 2 sukupolvesta löytyy Rasmuksen äiti. Eli äidin isä on ollut Rasmuksen puoliveli. Jos Kertulle tulisi joskus pennut kivalla isällä niin voisin kyllä ottaakin tollerin. ;) Kertun sisaruksissa on 6x A-lonkkaa, 1xB-lonkka, yksi ei kuvattu.

Tehtiin koirapuiston räyhäävien koirien ohitus. Naksauttelin Kertun katsekontaktista, Ruu seurasi sivulla (ilman käskyä) Kerttu oli metrin säteellä vetämättä.

Pihassa kerrattiin Keken kanssa keppejä ensin kulmat yhdellä parilla ja otin sitten toisen parin 2m päähän. Alkuun monta toistoa: yksi pari, palkka keskelle ja itse liikuin mukana keskiväliin ja siitä toisen parin tarjoaminen. Kahdella palkkauksella edettiin siis namein, yhdellä parilla tehtiin pallolla. Jätettiin toistoon missä en palkannut keskelle ja tarjosi pyörimättä 2 parin.

Ruru sai tehdä kentällä keppikulmia (2 parilla) ehkä kaksi kertaa väärä sisäänmeno. Tein että juoksin vastaan, leikkasin edestä, pyörin yms. Ei hämääntynyt ja heitin pallon aina kun oli pujotellut. Täytyy myöhemmin tehdä pitempi pari rivi niin on enemmän haastetta. Ja kerkeän pyörähtää enemmän kuin melkein kerran. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!