Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.6.2011

Miksi koiralla pitää olla kulmaukset?

TOKO
Tokoiltiin siis aamupäivällä vähän kun odoteltiin. Tehtiin kaukoja asfaltin reunassa olevalla pyörstetyllä n. 8cm korkuisella kynnyksellä. Kylläpäs se osaa siinäkin venyttää itsensä, olisi niin helppoa jos se olisi Rasmuksen rakenteinen joka ei pysty edes seistä niin venytettynä. :D

Treenattiin ensin remmin kanssa 2on2offeja siihen reunukselle, pidin niin ettei päässyt kipuamaan etupäällä päälle ja alas, vaan piti siirtää takajalkoja. Tässä kuului aika kovameteli, koska Ruuti oli sitä mieltä että kidutetaan koska sitä estetään menemästä kontaktille, haukkui täyttä huutoa siis. Tajusi sitten liikuttaa vähän takamustaan niin pääsi 2on2off-asentoon.

Seuraavaksi tehtiin takajalat kynnyksellä m-s-i kaukoja. Jos tuli pois käskin, touch (kontaktikäsky) että korjasi jalat takaisin. Lisäksi palkkailin hyviä seisomaan nousemisia. Mutta tuo on liian nopea tarjoamaankin. Yllättävän helppoa sille oli ne istumiset hyvin vippasi etujalat yli kynnyksen. Vire ei ole kyllä yhtään oikea kaukojen tekoon ja siitä tulee niin tarjoavakin.. Vaikka oon aina korjannut käsin sen siihen liikkeeseen mihin käskin, ei saa kunniaa suorittaa jotain omaa käskyjen kanssa. ainakaan tällä tavalla se ei pääse etenemään ja näkee selvästi meneekö täysin takajaloille ja sille on selkeä ero jos ne tippuu kynnykseltä. Maassakin niitä yritettiin mutta sitten tajusi taas korjata 2on2offiin. Toisena tapana mietin jos kokeilisin isompaa kosketusalustaa etujaloilla seisomaan nousuun..

Katsoin sitten yhen nuoren kultsun touhuja, se pääsi kerran pannasta irti ja ryntäsi Ruutin luokse. Ruu yritti nappasta sitä, menin komentamaan ja käskin Ruun muualle. Myöhemmin kun päästin sen autoon se oli vähän paineistunut, varmaan muistutti sitä niin Jalosta ja oli peloissaan. Kun kultsu oli autossa ja näytettiin vähän alustaan koskemista unohti paineistumisen.

AGI
Ainiin unohdin eiliseen laittaa, että Mia katsoi vähän Ruutia ja antoi luvan jalan kuntoutukseen. Aloittaa ihan alusta, hyppytekniikkaa, jotta saadaan lihaksia. Ehkä jotain temppujakin. Radalla enimmäkseen matalia hyppyjä vain suoraan, vältettävä jossa kipeä jalka jäisi sisäpuolelle tai ainakin matalana. Rahka on lähdössä pois ja uusi iho on tullut tilalle.

Sitten matkattiin käymään nopeasti kentällä kun en saanut Jannia kiinni heti.
- 5 hypyn sarja speedbumbeilla normaali x 2 ja pitenevä (yksi jalan mitta per este) x 1. kaikki hyviä. Ekalla kertaa ei ollut tajunnut namia mutta irtosi kokosarjan takaa.
- 5 hypyn sarja matalana mininä pitenevä x 3. Eka ja vika hyvä, keskimmäisellä tippui 1 rima, lähti varmaan liian läheltä. Hyvin arvioi etäisyydet.


PAUKUT

Ajeltiin Jannin kanssa Kauklahteen. Ruutille ensin paukkuja 4kpl, vähän vaihtelevin välein kun oli tyhjiä mukana. Ruu reagoi niitä kuunnellessa, kävelin vain samaa vauhtia. Olin keskellä kenttää ja Janni laidassa, sama matka kuin aiemmin viime kesänä. Jos mentiin autolle päin olisi kiskonut sinne, pystyi syömään padetta, ei tosin niin ahneesti. Kun vähän aikaa katseltiin Bobin ruutu treeniä, Ruu tuli pusuttamaan ja kun kuiskailin rupesi kyttäämään ruutua. Oli siis päässyt yli paukuista. Oli kuitenkin kaikkein nopeiten, koska Janni kerkesi tehdä muutamia toistoja ruutua ja aiemmin Emmi on kerennyt treenata montaa liikettä. Pystyttiin ottamaan myös seurauspätkää mistä vapautin odottavalle pateelle. Loppuun otettiin ruutu, missä pallo oli ruudussa. Tämä tapa sopii selvästi parhaiten Ruutille. Taliin en voi sitä viedä kun paineistuu jo paikasta (treenattiin edellisvuonna siellä paukkuja eritavalla).


Kerttu tuli meille illalla ja on hoidossa sunnuntaihin. Päästään puuhastelmaan taas vilkkaan pikku neidin kanssa. Se oli ovella tosi innokkaana, muisti selvästi mihin on tullut. :D Ruuti oli vähän kiinnostuneempi siitä kuin aiemmin ja ne alkoivat heti leikkimään. Mentiin sitten vähän treenaamaan pihalle.

perusasento & seuraus: sivulle tullessa ensin pomppi, tuli vinoon, meni maahan.. oli vähän virtaa. muutenkin oppinut vähän vinoon menemään ja kai vähän käsiavulla, koska oli siitä aika riippuvainen. Harjoiteltiin ensin katsekontaktia kädet sivuille ja sitten sivulla muhun katsomista jos käsi oli vaakatasossa. Seurauksessa oli samaa poikitusta joka oli jo pentuna havaittavissa, mutta minkä sain kitkettyä pois. Harjoiteltiin myös vain naksuttelemalla että tulisi lähemmäksi, pysähdyksin ja jokainen korjaus lähemmäksi kelpasi. Sekä palkkaus oli kääntymällä vasemmalle ja namin heitto taakse. 

2on2off: päätin koittaa muistaako likka sitä. Menin kyykkyyn kukkapenkin reunan viereen, alkuun naksutin pari kertaa katsomisesta ja sitten kun liikkui sitä kohden. Sitten tajusikin pistää takajalat sinne. Päätin huvikseni koittaa puomin alastulolla. Ja niimpä niin likka tarjosi 2on2offeja siihen! Käyttää tosi hyvin takapäätä ja heivaa ne sinne katsomatta. Otettiin vähän liikettäkin mukaan, uutta oli että sinne päätyyn pitäisi tehdä se. Tarjosi asentoa koko kontakti-pinnan matkalta. Mutta nopeasti sille saisi hyvät 2on2offit.

2x2 kepit: tehtiin huvikseen yhdellä parilla vain alkeita eli läpimenoa. Koitin ensin pallon kanssa mutta se vaan katsoo ja istuu erikohtiin tai pyörii ympäri. Niin otettiin asfaltilla namipalkalla. Ensin sain opetettua sen menemään keppejen eteen, tajusin sitten vahvistaneeni sitä vaikka juoksikin läpi palkalle, mutta sitten vaadin astua keskelle ja vähän yli. Jätettiin sellaiseen missä meni sen yli. Tehtiin pannasta päästämällä helppoja kulmia molemmilta puolilta.

Tollasen innokkaan pikku tollerin voisin ottaakin. Kun ottaa treeniliivin esille niin se jo kipittää innoissaan että tehdään tehdään, eikä mene edes käymään muualla. Lenkillä se uskoi heti pikku ärähdyksestä ettei kiskota ja kulki kuuliaisena. Ruuti ei olisi korvaa lotkauttanutkaan tuollaisesta.. Kotona se murisee mun huoneen pöydän alta mun luota ettei Ruu tule. :D Ruuti saa kokea minkälainen se itse on Rasmukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!