Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

23.6.2011

Agia ja tokoa x2

Tehtiin aamulla Kertulle perusasento& seuraus treeni. Samaa settiä kuin eilen. Sitten 2 by 2 keppejä yhdellä parilla. Nyt lähti jo reippaammin kohden ja tehtiin vähän vaikeampiakin kulmia sekä vähän kääntäen paria.

Lenkillä Ruru sai tehdä kaukoja kynnyksellä. Jotenkin se tekee siirrot siinä hyvin, ettei ole ongelmia sen istumisen kautta. Oiskohan helpompi kun ei pääse yhtä etupainoiseksi tai takajalat niin alas/pitkiksi. Tehtiin vuorotellen maassa ja kynnyksellä, jos teki maassa väärin muistutin kynnyksellä miten se piti tehdä. Hmm vaikkei liikuttanutkaan etujalkoja seisomaan nousussa on kyllä niin pitkä, osa onnistui istumisista ja osa ei. Mutta nyt teki paljon rauhallisemmin. Kerttu on kyllä ihan kauhea äänen käyttäjä odotellessa :0, koitin pitää sitä käskyn alla ja komentaa olemaan hiljaa.. Loppuun vielä lyhyt seurauspätkä, tosi kivan tuntuista! Ei painanut ja oikea kohta.

Pihassa etsin ensin agikentälle ehjät 2 hyppyä, siellä olevien kahden lisäksi ja tein neljän sarjan matalimmalla hyppytekniikkaa tasavälein. Rurulle pari toistoa, jokainen hyvä. Puomin kontaktit alastulolta joka on noin 20cm korkealla oli tosi makeita. Meni heti oikeeseen asentoon, huomasi taas jos olen oikealla jää helposti snadisti vinoon muhun päin.

Päästin Kertun kentälle ja se kävi juoksemassa A:n ja hyppäsi aika reilusti alas.. se ei ole nähnyt kenenkään suorittavan sitä aiemmin ja sitten se vaan yksin käy suorittamassa.. :D Tehtiin puomin alastulolla 2on2offia molemmilta puolilta ja noi metrin päästä. Kävelin aina kontaktin viereen, että menee suoraan. Sitten tehtiin A:n alastuloille kontaktin tarjoamisia. Vaihtelin sijaintia, sivussa oli vaikea mutta rupesi jo paremmin oppimaan että se tehdään A:n suuntaisesti. Koitettiin myös kokonaisena, onnistui jos olin edellä ja alastulolla olin sitä päin. Mutta ekoiksi A:iksi tosi taitavaa.

Ruru halusi niin tulla myös tekemään, vaihdolla. Otin sitten kaksi 2 by 2 keppi paria ja tehtiin eka superloiva millä pari kertaa. Tein sitten 20cm välillä olevat kepit mistä pystyy juosta suoraan, sisäänhaun jälkeen. Tehtiin kaikista kulmista ja pidin huolen että liikuin vaikeuttaen kun kulma oli sujunut kertaalleen. Eli liikuin keppejen suuntaan kun se juoksi vielä sisäänmenoon, Ruu ei kestä sitä yhtään radalla. Vaikeimpia oli avokulmat, mutta nekin alkoi paremmin sujua.

Ruru ja Kerttu jäähdyttelivät treenien lopuksi ralleilla pihalla. Ruuti oli jahdattavana ja se tykkää tehdä äkkikäännöksiä kiertäen puskia yms. :D Hyvä ajoitus, koska myöhemmin alkoi sade, sain ainakin molemmat väsytettyä. Kerttu on ihan lenkillä kun se pitää huolen, ettei lähde liian pitkälle ja ainakin katsoo aina että pysyn mukana. Tai jos ei nää mua, tulee tarkistamaan. Lisäksi se tulee rakettina kutsusta. Mulla on ollut viikko vain vapaata ja toimistohommat vedin yhteen päivään niin on energiaa touhuta karvasten kanssa. :D

Hyvää juhannusta! Me vietetään tänä vuonna sittenkin kaupunki juhannusta. Ehkä ensi vuonna, jos onni suosisi ja päästäisiin Tuorlaan juhannuskisoihin!

2 kommenttia:

  1. Kivoilta kuulostaa Kertun treenit, jos lähetän Reenkin jossain vaiheessa agin perusteisiin sulle kun mua laiskottaa... XD
    Hauskaa Juhannusta teille! Me myös kaupungissa, toivottavasti ensi vuonna kans Tuorlaan, jos olis vaikka koiria ihan monikossa millä kisata, kun tänä vuonna ei oo yhtään. ;)

    VastaaPoista
  2. Joo Kerttua on kiva kouluttaa kun se on super innokas ja niin FIKSU. Se hoksaa niin nopeasti naksulla asioita, vähän kuin Rasmus nuorena oppi temput tosi nopeasti. Harmi kun omistajat asuu Vantaalla niin en saa siitä itselleni agikoiraa. :D

    Niin ensi vuonna sinne sitten. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!