Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.6.2011

Ronja treenaa ja pojat katsoo

Oltiin tiistaina Ronja tollerin medi1:sen kanssa treeneissä Mian vetämissä. Sainkin jälkeen tietää (en muistanut) että paikka olikin vain koirakohtainen eli ei saada jatkossa treenata tuolla. Onneksi päästiin tämä kerta ja sitten käydään itsenäisesti. Mia katsoi myös haavaa ja huomasi että Ruu pitää painon toisella jalalla seisoskellessaan ja sanoi, että ne on isot lihakset siinä ja on kerennyt mustelman tavoin nestettä ja se on samalla tavoin kipeä kuin mustelma ainakin. En jaksaisi odottaa, että Ruuti paranee, olisi niin enemmän aikaa tehdä kaikkea ja energiaa, vaikkakin töitä mutta sen on eri juttu (kesäloma alkoi koulusta). Jälkeä me voidaan tietty treenata, jos on innokasta treeni seuraa niin voisin jonkun kanssa tulla tekemään (yksin ei jaksa)? :D

Ronja viime kesänä, aika samannäköisenä
Mian rata oli ihan kiva, siinä oli vauhtia ja taas pientä kieputusta. Ronjan kunto oli vähän huono ja ylipainoa taas kertynyt, hommattiin sille heti light ruokaa ja täytyy hakea välillä lenkeille. Ronja teki innoissaan, tehtiin pienissä pätkissä ja palkattiin vain vauhdista ja lisäksi jätettiin vaikeimmat kuviot pois. Mia ehdotti leluksi sellaista mistä saa nameja, koitettiin sitten yhtä lelua mihin sai nameja, se hoitettiin ja sitten annettiin nami, se toimi. Radalla tein persjättöä, toimi ja muuten tavallista kuljetusta. Tehtiin eka rata medeillä ja toinen mineillä. Radalla tehtiin N-Y-T NYT lähtöjä eli sanoin sen ja sitten lähettiin tai sitten Ronja lähti T:n kohdalla. Ronja ei ole koskaan tykännyt paljoa vieraista koirista, nyt se sentään käyttäytyi paremmin kuin nuorempana. Nosteli jos tuli metrin etäisyydelle huulia ja liian säheltäen tulevalle partikselle ärähti (tuli siihen metrin päähän). Muuten se napitti mua namin toivossa. Nyt meidän pitää saada, parempi kunto, paino laskemaan ja treenata irtoamista.

Erikseen kerrattiin puomin kontaktia, hyvin tarjosi 2on 2offin paikkaa, mutta kovasta vauhdista ne ei varmaan kestä. Keppejä tehtiin yksittäin, meinasi jättää kaksi vikaa tekemättä (välillä katsoi muhun), tässä etupalkka auttoi. Putket oli myös vähän hitaita, ne ei ole ollut koskaan myös Rasmuksenkaan lempparieste. Mutta olipa helppoa ohjata vähän hitaampaa koiraa (paitsi, Ronja on paljon nopeampi hyvässä kunnossa). Mun ohjauksessa näkyi taas se että jään katsomaan käskyn jälkeen, ihailemaan kun se suorittaa mun antamaa käskyä. Voisin samalla liikkua ja katsoa.

vanhat hyvät ajat, Vilin aikaan sulassa sovussa

Ruuti on nyt ollut viikon lääkkeillä, kipulääkkeen antamisen voisi lopettaa. Lonkan haavaan on kasvanut jo millin karva, iho ei paista enään niin ja haava on nyt umpeutunut kevyesti (vielä on kolo). Vähän turvotusta ympärillä, taipeen iho ei ole vielä samanlainen kuin toisella puolella. Selän haava näyttää aika samalta kuin pidemmänkin aikaa. Ei voi olla vielä ilman kauluria kun yrittää nuolla lonkan haavaa. Hyvä sentään että haavat ei tulehtuneet.

Kerttu tolleri tulee meille juhannuksena hoitoon, en vielä tiedä otanko sen juhannuskisoihin mukaan tai ketkä lähtee mun mukaan..

Kerttu 4kk
Kerttu 5kk


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!