Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.6.2011

Hakutreenit @ Pyymosantie & paukkuja

Oltiin hakuilemassa Emmin & Sara bc:n sekä Claudian & Flamma pyrtsin kanssa. Tehtiin neljä pistoa, maasto oli kallion päällä ja alamäkiin piilot, oli paljon kaikkia hökkeleitä minkä taakse mennä piiloon. Koiran työskentelyn näki ja kuuli hyvin. Teemana oli yksi umppari ja pressuihin kääriytyneet mm:t. Ruuti teki vikana, eli radalla oli muita hajuja.

1. pisto oli vasen etukulma, meni suoraan ja ukko oli umpparissa. "puulavoin" ympäröity puu mistä näki läpi ja Emmi oli siellä pressun sisällä. Ruuti kiersi sitä ensin ja sitten aloitti vähän epäröiden haukun. Parista haukusta palkka. Palkkana oli tällä kertaa leikittää pallolla, että tulen hakemaan.

2. pisto oli etukulma myös oikealle. Ruuti lähti vähän vasemmalle päin, ei toisaalta silloin mennyt polkua ja ihmisten jälkiä pitkin. Ukko oli kääriytynyt pressuun ja oli yrittänyt sieltä raapia pois ja sitten haukahti hiljaa ja sitten kaksi 5 sarjaa tauolla, kun haukkui pari peräkkäin sai palkan.

3. piston puolella oli paljon mahdollisia piiloja matalla havupohjalla. Ukko oli alueen reunassa metrin korkuisen kalliojyrkänteen alla. Ruuti lähti pistolla vähän vasemmalle eli takaisin päin, ei se tosin ollut juossut sitä aluetta aiemmin, eli ihan hyvä. Sitten oli saanut hajun ja haukkui paremmin kuin 2:lla. Joku 10, kuuluvasti mutta oli pitänyt jossain aina noin 3s tauon.

4. pistolle lähetin vähän liian edestä eli joutui vähän palaamaan. Pistolle oli alamäki ja pieni ylämäki, jonka kallion syvennyksessä oli ukko. Vähän paremmat haukut n. 5 mistä hyvästä katkottomasta palkka. Sai leikkiä siihen asti, että tulin ja kamppeiden otossa sai pateen.

+ Irtoaa hyvin, ei tarkastele kaikkia mahd. piiloja
+ tuli aika nätisti piilolta keskilinjalle
- haukujen määrää lisää, nyt pressut + umppari lisäsi niihin epävarmuutta joten helpotettuna palkka
- lisää umppareita/pressuihin kääriytyneitä ihmisiä

Täytyy ottaa haukkuja ihan yksikseen, ei olla treenattu niitä nyt yhtään erikseen.
____________

Paukut @ Tallinmäentie

Emmi tuli nopeasti ampumaan meille. Flamma kuuli paukut ekaa kertää 3kpl eikä reagoinut yhtään. Ruutin huomasin paineistuneen ihan heti paikastakin. Se varmaan yhdistää Emmin niihin, koska ei olla käyty tuolla koskaan. Jäätiin Ruutin kanssa hengailemaan vielä kun muut lähti. Kävelytin sitä, kontaktista syöttelin nameja. Lopussa otin naksun kanssa ja sen ilme kirkastuu heti ja rupesi tarjoamaan seurausta.Käveltiin näin autolle, että käveli nätisti. Muuten alussa yritti kiskoa täysiä autoa päin tai lähi metsään. Lähdettiin hakupaikasta 12 ja lähdin kentältä 12.20 eli olisikohan 10min kestänyt toipua. Reagoi vahvemmin tuolla kuin Kauklahdessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!