Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.6.2011

Cruisailua ja rallia radalla, että metsässä


Meidän koira-auto oli siis varattuna veljellä niin me tyydyttiin ajelemaan ahtaimmissa tiloissa. :D

Agilitya @ Puolarmetsä med Shanti & Dracu


Kerttu:

 • pätevä pieni teki hyppyteknikka sarjojen rakennuksen aikana elämänsä ensimmäisen puomin.. itsenäisesti. 
 • Putkea se teki loppujen lopuksi loivalla mutkalla ja edellis kerrasta oli pari kuukautta, jolloin mentiin lyhyttä suoraa. Tehtiin vähän naksun kanssa et odotin että tarjoaa putkeen menoa ja sit parit liikkeellä ja kädellä näyttämällä. 
 • Puomin alastulolla kontaktia (hyppää kontaktin yläreunasta laudalle), paristi meinas tulla yli kun oli vauhtia. 
 • Rengasta harjoiteltiin mininä alustalle, jossa oli nami. Ei ollu pantaa niin vein ihan lähelle ja pidin niskasta, kun lähti tai katsoi renkaan läpi niin päästin kun näin että hyppää oikein. Sitten myös kutsuna, yksi ohi ja hyvä. 
 • Pihassa illalla kahdella parilla, lelulla teki vauhdilla ja pystyin olla paikallaan, ei tarvinnut enää saattaa, teki varmemmin ja jos olin paikallaan vaikesta kulmasta haki oikein. Jos liikuin meni 2 parin ohi. 

Ruuti:

 • Hyppytekniikkaa oli kaksi sarjaa toinen pitenevä matalimmillaan ja sitten toinen missä oli 3x Speedbumb ja 2x mini hypyt. Ruutille jälkimmäinen oli vaikea, yritti paristi hypätä molemmat keskeltä sarjaa speedbumbin ja hypyn, riman pudottaen. Toinen sarja oli lälly ja tuttu. 
 • Rimat kerättyä, Ruu sai rallata vierekkäiset "eteenmenot" missä oli ollut hyppy sarjat ja koitin lähettää putkeen, mutta haki terävässä kulmassa olevat tai lenkittäen 90 asteen kulmassa olevat kepit ja juoksin sivulla "ulkokautta" ja kulma oli umpikulma (kiertää ekan kepin). Vau noi ei oisi sujunut ennen piha treenejä! Ja ongelmitta pujotteli, tekipä itse päätöksen mennä kepeille kun yritin vetää sen putkeen. Jäin vaan jälkeen, ajattelin kääntyä niin jätti paristi 2 vikaa tai yhden. Eli siinä treeniä! Kun Keke lähtee (huomenna) vedetään kaikki parit helposti juostavissa ("kapea kuja") mut treenataan mun taakse jääntiä! Ja siinä vastaan juoksu on haastavampi. 
 • Ruru teki Kertun rallattaessa perässä (ei onneksi puomilla). Putkesta puomille vau hienot 2 kontaktia, molemmissa tuli palkkauksesta pois. On niin tottunut, että otan "jes" = vapautus ja heitän palkan muualle. Oma vika, kun olen opettanut niin. :D

Hakutreenit @ Mätäkiventie

Mentiin taas kerran ihan uuteen porukkaan käymään tai Emmi & Sara oli sieltä tuttuja. Ja olipahan siinä myös monen vuoden päästä tuttu, kun oltiin Rasmuksen kanssa jälkiryhmässä, treenaaja myös nuoremman koiransa kanssa, jota ollaan toki agissa törmäilty. Sekä niin lajista tietämättömänä on hienoa nähdä niin erilaisia koiria, sekä monia haukku-ilmaisullisia sekä tapoja treenata.

Ruutille tehtiin hupsista ekaa kertaa maalimiehet oli takareunassa kaikki paitsi vika vähän lähempänä. Tehtiin taas kahdella liikkuvalla maalimiehellä eli ne meni valmiiksi piiloihin ja sitten vaihtoi aina seuraavaan. Haukkujen kriteerinä oli sujuva sarja ja sen jälkeen yritettiin palkata ettei haukkuisi sen jälkeen. Nameja olin varannut tosin vähän liian vähän, matka koiran luokse kesti pidempään, että nyt koira haukkuu vähemmän kuin  ennen haukkui pari sarjaa.. Tai sitten voisi olla helppo laiskana ottaa välillä lelu mitä ne voi heitellä ja patee loppuun.. Ruru leikkii niin helposti silläkin ja sillä on kaksi lempparipalloa. Tosin se väsyttää enemmän mutta pitäähän sen oppia kestämään väsymystä.

1. pisto oli roskiksen/hiekoitusastian takana ukko. Ruru meni vähän hitaammin, kuitenkin yhtäjaksoisesti ja menin hakemaan sitten maalimieheltä. 2. pisto ok. 3. Pisto oli aika kaukana ja piti mennä mäen päälle näkymättömiin. Hienosti poju kuitenkin löysi ukon. 4. pisto tuntui olevan aika kaukana, ehdin ajatella kävellessä kun koiraa jo palkattiin onkohan oikea suunta. :D Vähän alkoi väsyä niin otettiin sitten vika vähän lähemmäksi. Yritti ainakin tällä päästellä ääniä välissä, koska palkkaa ei tullut tarpeeksi nopeasti, koska yritettiin säästellä. 5. pisto oli monien kivien luona ukko. Otettiin valjaat pois ja sitten sai pallon. Oli kuulemma alkuun vähän aristanut tai ollu varovaisempi haukkumaan, mutta loppua kohden parantunut. Hyvä että päästiin treenaamaan vierailla ukoilla. Ruutin virtaa söi myös agitreenit ja sitten edellispäivän/yön hälinät ja kertun huutaminen huoneesta missä se koitti nukkua.. Koira nukkui aika sikeää unta kotimatkalla.

Ruuti oli peruutellut haukuissa, niinhän sitä on vahvistettu, pitäis hankkia tieto säännöistä, mikä oli se määrätty etäisyys.. Niin ja yhdelle ukolle oli kai käynyt eka aika lähellä naamaa nuuskasemassa. Meidänhän "kotiryhmässä" on usein käsikin ojennettu avuksi, tosin tällaista ei ole kisoissakaan. Ja toinen joka oli, että ei näytä niin pitkään metsään, tässäkin on huomautettu toisessa paikkaa että pitää pidemmin, tosin se voi liittyä myös aloittelevaan koiraan, että nyt jos lähtee hyvin niin turha sitä kättä pitää kun ei se enään katsele taakse kuin harvassa tapauksessa.. Ryhmässä oli myös jännä nähdä että koira sai juosta ilman pysähdystä oli, kai jotkut tuomarit tykkää mutta on sitä sm tasollakin saanut pysäytellä.. Haukkuvalla koiralla se mahdollista on vain tyhjältä tullessa. Kun Rurun pistot on vähän varmempia voi lisätä pikku hiljaa yhtä tyhjääkin.

Niin ja Rurun juoksutyyli oli aika Steppimäistä, etenee suht suoraan, vähän loivaa mutkittelua maaston mukaan ja siitä huomasi heti kun bongasi maalimiehen eli niitäkin voisi alkaa peittämään pressuilla tai laittaa parempiin piiloihin. Voisi kätevät pressut hankkia.. Ja ehkä tehdä tänä vuonna uuden etsintä kierroksen vihreästä sadetakista/viitasta.


 • tarpeeksi palkkaa (taitaa tarvita nykyisin isommat rasiat) vai lelu?
 • lämppä haukut unohtui, mutten tiedä tarvitseeko niitä edes ja onko sellaisia mahdollista tehdä kokeessakaan?
 • mm:t paremmin piiloon
 • pidemmät matkat ok, välillä voisi olla sitten taas kestävyyttä, enemmän pistoja ja vähän lyhyemmät matkat
 • haukkusarjan määrän nostaminen, nyt en laskenut max. 10-15


Pahoittelen, jos teksti on vähän huonosti kirjoitettua väsymyksen vuoksi. :D Treenit sentään onnistui hyvin ja Ruu oli pätevä hakumies!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!