Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.8.2011

Tokoa ja agia Puolarmetsässä

Tokoiltiin Annan ja harjisten kanssa agikentän parkkiksella. Tein ruudun sinisistä hiekkaämpäreistä ja ilman nauhoja.Kentällä oli keskiviikon tavoitetreeniryhmän treenirata jäänyt. Tehtiin siitä kahta pätkää 1-11 ja 12-26. Eka suora oli kolme hyppyä puomille, vedätin alkua ja sain puuttua ensin kun rimat tuli alas. Puomi oli ok, ei tosin mennyt ihan maahan mutta seisoi kaikki jalat kontaktilla. Sitten tuli hypyn takaakierto, valssi, hypylle lähetys ja seuraavan hypyn taakse valssi. Oli kyllä vaikea keretä ne valssein! Pitäisi osata ekaan valssiin jarruttaa koiraa jo kun se lähtee ponnistamaan, mutta jos on myöhässä ei uskalla yhtään tehdä valssia. Koitin sitten kerran että jätin valssit pois ja takaaleikkasin hyppyjen jälkeiseen putkeen ja kerkesin juosta persjätön putkelle ja vetää niistosokkarilla takaakierron, meni hyvin! Toisella tapaa oli ongelma jos sai juosta suoraa putkesta niin kerkeen itse vain valsseilla muuten työntämään takaakiertoon.
Tokoilujen lopussa koitin loppu radasta pätkää. 2 hyppyä, joista piti ohittaa yksi johon olisi ollut helppo mennä. Hypyltä piti mennä kepeille terävän kulman, sain parhaimman kulman kepeille kun vedin pitempää kautta kieputuksen ja persjätön, ja takaaleikkauksella vaihdoin kepeillä puolen. Sitten kaksi U-putkea, keinu, pituus ja pituudelta käännös muurille, jossa myös käännyttiin. Sitten 2 hyppyä, mistä Ruu helposti luukutti putkeen, kun koitin kääntää juoksi monesti pussin suun ohi. Vaikea vetää tai pitää kiinni ja sitten käskyttää että menisi pussiin. Puomilla jätin kontaktille, ekalla lähti ilman lupaa. Toisella kerkesin hypylle persjätön ja kutsuin sitten sen mukaan.

- rimat suoralla vedätyksestä
- ennakoivat valssit on siis tosi vaikeita, eka kuvio oli tosi vaikea keretä, toi jyrää päälle :D mun pitäis osata jarruttaa sitä
- väärien esteiden ohitus, eli haltuunotto
+ twist ja niistosokkarit hyvät, kuitenkin treeniä vaikeammista kulmista
+ pituuden ja muurin käännös, joka toistolla ei yhtään virhettä

Ruutin kanssa tokot (ei kaikki putkeen):


  • metsku: ensin yksi kokonainen vauhtina loppu, sitten muutamia luovutuksia lyhyeltä matkalta maasta nostosta, piti nyt hyvin ja vein kädet ihan melkein kapulaan ja naksauksen jälkeen palkka
  • ruutu: alusta oli osittain peitettynä, meni hyvin. Sitten kerran ilman, kerran sain käskeä korjaamaan paikkaa keskemmälle.
  • seurausta patoamisella: tehtiin ensin perusasennosta, sitten lyhyt suora pätkä. Koitettiin myös sivuaskelia ensin yksi ja sitten enemmän. VAU en muista milloin Ruu olisi ollut niissä _täysin_ hiljaa! Paitsi jos sitä imuttaa. Tämä toimii ja Ruu osaa toisaalta jo ideaa. Täytyy vaan pidentää liikkeitä ja sitten yhdistää muutamia. Mutta nyt tehtiin lyhyitä seuraustreenejä. 
  • hyppynouto: puukapulalla, ekalla jäi mua tuijottamaan ja sitten vasta poimi. Oli nytkähtänyt käskystä. Toistolla toi nopeasti ja hyvin eteen.
  • tunnari: ympyrä, nuuski niin että oli melkein oman päällä ja ei huomannut sitä. Rupesi taas tuijottamaan mua ja vähän aikaa tuijotettuaan jatkoi nuuskimista ja huomasi oman. Oli kai väsynyt kun kyseli neuvoa molemmissa tai mikä. 87-1=86
  • ohjattu: oikea, merkki ihan ok, ei täysin suora. Hyvin oikea kapula tuli, kiersi merkin kautta takaisin. Tehtiin vielä pari merkkiä. 
Rasmus sai tehdä myös ohjatun, teki oikein oikean vinolta merkiltä. Sitten treenattiin merkkiin suoruutta. Ras suoritti myös istumisen ja paikka makuun sekä teki vähän seurausta ja ruudun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!