Siirry pääsisältöön

Hakutreenit Landbossa ja tokoilua Sirkuskentällä

Oltiin hakuilemassa Landbossa ti iltana Emmin & bc-tyttöjen, Lea & bc Zero, Claudia & pyrtsi Flamma sekä katsojana Loviisa.

Ruutin treeni sisältä 5 pistoa. Ekat oli lähempänä n. 30m. Ekalle lähti oikomaan kalliolle, kun lähetin kallion alareunaa eteni hyvin. Haukkui näissä molemmissa kuuluvasti, mutta peruutti ja sai palkan kun tuli lähelle/ oli hetken oikeassa kohtaa. 3 pisto oli aika pitkällä ja Ruu lähti vinoon yhtäpolkua = meidän keskilinja, joka kaartui. Ei totellut tulla takaisin ja palasi kaartaen aluetta takaspäin ja ukko löytyi. 4 pisto oli tiheeseen kuusimetsään, mihin ei ollut kauheasti näkyvyyttä miten koira juoksee. Ruu oli tullut aika suoraan ja nyt haukku pätki enemmän ja oli kiertänyt ympäri Emmiä.  Vikasta sai ehkä hajua kun tultiin keskilinjalle ja piilo oli ylämäessä kallion lohkojen välissä, umpparin tapainen. Ruu alkoi haukkua ihan hyvin, ehkä pari katkosta. Ruuti tööttäili autossa Stepin vuoron aikana, väliverkko ei ole nyt paikalla ja oli tullut kuskin paikalle haukkumaan. Etulasi oli kuonon jäljissä ja taustapeili vinossa. :D

- itse liiku eteenpäin aina lähetyksen jälkeen!
- koira remmiin ja saa suurimman osan matkasta mennä alkuun, ei tarvitse olla käskyn alla. Jos haluaa lopussa voi ottaa irti ja pitää käskyn alla keskilinjalle mennessä.
- välineet laitetaan jo autolla päälle, ei keskilinjalla
- palkkausta siitä että haukkuu paikallaan

Otettiin meille tallaajille vielä ilmaisutreenit. Ruutille kolme kertaa haukut, meinasi lähteä taas peruuttamaan, kun korjasi lähemmäksi sai lelun. Pitää tehdä näitä ihan yksittäisenä.

Loppuun ammuttiin vielä, Ruu lysähti maahan kun kuuli ekan, ammuttiin 4. Söi namia ja otettiin naksun kanssa loppuun seurausta ja kerkesi ärähtämään Zerolle. Palautui taas jossain 10min.

: . : . : . : . : . : . : . : . : . : . : . : . : . :

Tokotreenit Sirkuskentällä ke iltana

Ruuti pääsi treenaamaan pitkästä aikaa. Kiitos seurasta Tia & Keiko, Sonja & bc-tytöt sekä uusi tuttavuus Marjo, bc Otto & rotikka Salli.

paikalla istuminen: 4m jaettuna noin 1,5min ja vähän pidempään pätkään. Välissä palkkaus. Ei mennyt maahan.

seurausta tarjoamisena, vähän hidasta ja käännöksiä myös. Liikkeestä istuminen hyvä.

Ruutu: hyvät toistot ja myös tarjoamisena "vääristä paikoista" sisään.

metsku: ekat kaksi kertaa vähän pyöritteli nostossa. Kolmas oli jo nopea ja vauhtina loppu. Tauon jälkeen taas ällöttävä ottaa suuhun.

kaukot: jankattiin vähän m-s tekniikkaa. Pyysin antamaan tassua, tai se itse tarjosi sitä. :D Ja niin että asennossa piti pysyä.

tunnari: lelun noudon jälkeen, joka nosti kierrokset. Vähän inisi hiljaa kun vei kapuloita. Ympyrästä nuuski hyvin ja nuuskasi eka omaa, tarkisti muut ja toi oman. Vähän vinoon eteen. Mutta taon jälkeen ja vireellä! 92-1=91  (sai aika kasan kirjoituksia hakea tätä :D)

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...