Siirry pääsisältöön

Mian vikat treenit

Tänään oli Mian vikat treenit meille, onneksi ollaan saatu nauttia treeneistä tänkin aikaa ja olen tykännyt kovasti! Rata oli pitkä ja siitä valittiinkin pätkät. Valitsin juuri samat, mitkä Mia pyysi tekemään. Tehtiin alkuun puomille asti tai oli suunnitelmissa. 3 hyppy meni plörinäksi, ohjasin sen epäselvästi ja ruuti luki sen takaaleikkaus pyyntönä. Sen jälkeen käänsin vartaloa oikeeseen suuntaan ja koirakin kääntyi.



Suunnitteluvirhe oli ohjata pussi toiselta puolelta, eka vasemmalta ja sehän sinkoo vasemman hypyn kun en kerkee pidemmälle. Tällaisia juttuja mun on vielä vaikea tajuta rataantutustumisessa, pussi on niin harvoin ja tajuta tollaista yksinkertaista asiaa..

Takaaleikkauksella hypyt ja kepit sujui, mun rytmi muuttui lopussa ja Ruu lopetti paristi 2 ennen loppua kepit. Kun olin jäljessä ja keskityin rytmiin niin meni oikein. Harjoiteltava, että vedätän ja varsinkin kun edessä ei ole selvää estettä/käännytään.

Puomin kontakti oli tosi hieno, Ruu meni sen edellä, se toimiikin paremmin eikä himmaa. siitä palkkaus, molemmat vapautukset puomilta lähti jes sanasta. Tässä tarkkana että tulee tiedostetusti ja välillä palkkaa kontaktille.

A:n kontaktilla oli täydellinen rytmitys, samoin ilman speedbumpia. Jos sen kosketus alkaa nousta (nyt koskettaa kahdella taskulla noin alastulon keskikohtaan) pitää ottaa taas speedbump mukaan. Nyt noin 50% ilman ja pumpilla.

A:n jälkeinen kuvio oli vaikea, luovutin Ruun väärään putkeen, en taistellut että tulisi oikein. Ja twistimäisesti hypyn yli otto ja vienti ei sujunut kun ukko tulee päälle, se ei väistele. Keinulla yhdellä tuli ennen lupaa pois ja toinen hyvä. Sitten kepeille asti ja palkka.

Mian palaute:
- Hypyt ennen kontakteja niistä rimat alas, kiihdyttämisen kestoa, kiihdytän itse tai käännän.
- kepeillä edistäminen & kääntäminen
- kontaktit hyvässä mallissa, häiriön sietoa, vapautustapa
- nyt ajatellaan että valmentaudutaan kevään kisoihin, keväällä kisataan paljon ja nyt käydään välillä katsomassa tilannetta ja treenataan alueita sm 2012 kuntoon. Treenikausi alkaa uudestaan eli kepit yms tekniikka treenit.

Tekniikkatreenattavaa yhteenveto:
- twisti (vaikea)
- takaakierrot
- jaakotus & (saksalainen tai päällejuoksu, meidän heikkoudet)
- ennakoiva valssi
- pituuden käännökset
- kepit: kulmat, käännökset
- välistävedot molemmin puolin (veto & työntö)
- putkijarrutukset, pimeät kulmat (ulkokautta ohjaus)
- harvinaisemmat esteet pussi (ansaeste), rengas (eteenmeno suoralla, pieni kaarros) & muuri (käännökset)

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...