Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

9.8.2011

Mian vikat treenit

Tänään oli Mian vikat treenit meille, onneksi ollaan saatu nauttia treeneistä tänkin aikaa ja olen tykännyt kovasti! Rata oli pitkä ja siitä valittiinkin pätkät. Valitsin juuri samat, mitkä Mia pyysi tekemään. Tehtiin alkuun puomille asti tai oli suunnitelmissa. 3 hyppy meni plörinäksi, ohjasin sen epäselvästi ja ruuti luki sen takaaleikkaus pyyntönä. Sen jälkeen käänsin vartaloa oikeeseen suuntaan ja koirakin kääntyi.Suunnitteluvirhe oli ohjata pussi toiselta puolelta, eka vasemmalta ja sehän sinkoo vasemman hypyn kun en kerkee pidemmälle. Tällaisia juttuja mun on vielä vaikea tajuta rataantutustumisessa, pussi on niin harvoin ja tajuta tollaista yksinkertaista asiaa..

Takaaleikkauksella hypyt ja kepit sujui, mun rytmi muuttui lopussa ja Ruu lopetti paristi 2 ennen loppua kepit. Kun olin jäljessä ja keskityin rytmiin niin meni oikein. Harjoiteltava, että vedätän ja varsinkin kun edessä ei ole selvää estettä/käännytään.

Puomin kontakti oli tosi hieno, Ruu meni sen edellä, se toimiikin paremmin eikä himmaa. siitä palkkaus, molemmat vapautukset puomilta lähti jes sanasta. Tässä tarkkana että tulee tiedostetusti ja välillä palkkaa kontaktille.

A:n kontaktilla oli täydellinen rytmitys, samoin ilman speedbumpia. Jos sen kosketus alkaa nousta (nyt koskettaa kahdella taskulla noin alastulon keskikohtaan) pitää ottaa taas speedbump mukaan. Nyt noin 50% ilman ja pumpilla.

A:n jälkeinen kuvio oli vaikea, luovutin Ruun väärään putkeen, en taistellut että tulisi oikein. Ja twistimäisesti hypyn yli otto ja vienti ei sujunut kun ukko tulee päälle, se ei väistele. Keinulla yhdellä tuli ennen lupaa pois ja toinen hyvä. Sitten kepeille asti ja palkka.

Mian palaute:
- Hypyt ennen kontakteja niistä rimat alas, kiihdyttämisen kestoa, kiihdytän itse tai käännän.
- kepeillä edistäminen & kääntäminen
- kontaktit hyvässä mallissa, häiriön sietoa, vapautustapa
- nyt ajatellaan että valmentaudutaan kevään kisoihin, keväällä kisataan paljon ja nyt käydään välillä katsomassa tilannetta ja treenataan alueita sm 2012 kuntoon. Treenikausi alkaa uudestaan eli kepit yms tekniikka treenit.

Tekniikkatreenattavaa yhteenveto:
- twisti (vaikea)
- takaakierrot
- jaakotus & (saksalainen tai päällejuoksu, meidän heikkoudet)
- ennakoiva valssi
- pituuden käännökset
- kepit: kulmat, käännökset
- välistävedot molemmin puolin (veto & työntö)
- putkijarrutukset, pimeät kulmat (ulkokautta ohjaus)
- harvinaisemmat esteet pussi (ansaeste), rengas (eteenmeno suoralla, pieni kaarros) & muuri (käännökset)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!