Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.8.2011

Tokoa ja hyppytekniikkaa Puolarmetsässä

Tokoiltiin kimppatreeneissä Puolarmaarin nurtseilla. Kiitos kaikille häiriöstä! Shanti, Tia, Janni, Anna ja Marika.

Paik. istuminen 2min: sujui hienosti, Ruu oli reunassa. Jes taas onnistuneet treenit, yhdessä vaiheessa ajattelin oppiiko se koskaan istumaan. :D

Paik. makuu: evl käskytyksenä, hyvin Ruu totteli vaan mun käskyjä. 4min piilossa ja takaakävelyllä.

ohjattu: merkille meinasi taas ennakoida stoppia ja stoppasi vähän alle metrin ennen merkkiä ja sen sivuun. Käskin korjaamaan merkkiä ja palkkasin hyvästä. Suunnat sujui hienosti! Palautukset oli välillä aavistuksen vinoja, niitä voisi kerrata erikseen.

metsku: tehtiin lelupalkalla yksi nouto, palautus eteen. Vau hieno oli, ei ääntelyä ja poimi nopeasti.

kaukot: tehtiin hiekalla. m-s palkkasin kun kesti kävelyä tai kun kiersin sen. s-m oli parempia, puhtaita. Häiriötä oli kiitettävästi, takana tehtiin ruutua, käskyjä kuului ja leikkimistä.

pateen näyttämisen jälkeen:

seuraus: sain puuttua alussa ääntelyyn, eikä lähdetty ennen liikkeelle ja kehuin niin että käskin istumaan ja silitin. Tehtiin kaikki variaatiot. Peruutuksessa taas vähän ääntä.

ruutu: hienosti meni kahdesta häiriömerkistä huolimatta. Palkkasin ja erikseen jätin maahan ja tehtiin kävely seuraamaan tulolla, siitä pari toistoa ja lelulla palkkasin hyvän. Vielä vähän tiiviimminkin voisi tulla, tuli tosin niin lujaa.

tunnari: ensin puukapulanouto ja sitten tehtiin rivi. Ruu osasi jotenkin välttää aina oman ja jonkun aikaa työskenneltyä ehkä kahdesti katsottua muut huomasi vasta oman. Kesti siis hienosti työskennellä pitkään eikä tuonut väärää, jes! Toinen toisto vielä missä joutui käydä pari läpi ja huomasi niin kun sai hajun ja paikansi sen, tuuli toi hajun kapuloille missä oli. Näytin ennen tunnaria että laitettiin pateen loppu rasiaa, muttei se nostanut sellaista kisavirettä. Ehkä pitää alkaa tekemään ekana treeneissä ja pateella.. nyt kun tunnarit tulee vikana ja kerkee jo vähän väsyä. 90-2=88

Mentiin vielä käymään Shantin kanssa kentällä tehtiin hyppytekniikka sarja n. 3m välein. Nostettiin pikku hiljaa mineistä mataliin makseihin. Koiran piti osata arvioida välimatkat ja ponnistuksen voimakkuus. Ruuti oikasi hyvin takajalat taakse ja arvioi hyvin. Pidemmillä väleillä 3,5m tuli ensin yksi rima alas, toinen toisto hyvä. Kepit kerrattiin myös ja alastulo minipöydältä.

2 kommenttia:

  1. heips! eksyin petsien kautta tänne teidän blogiin. :)upeita koiria sinulla! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Petsiessä käyn aika harvoin nykyään. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!