Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.8.2011

Niistosokkaria ja backläppiä

Tänään Pian treeneissä meillä oli tekniikkatreenit.

  • Kerrattiin ensin takaperin ketjuttaen vika backläp, jota harjoiteltiin ensin yksittäin ja sitten putken kanssa. Pia palkkasi pallolla. Ei ongelmia Rurulla. 
  • Sitten tehtiin niistosokkaria, meni paremmin kuin odotin. Näihin pitää treenata vain, että pystyn jättämään yhä paremmin suorittamaan ja muistaa ottaa haltuun ennen estettä, koska muuten koiran voi löytää kahden esteen päästä putkesta. 
  • Pakkovalssi + aiemmat tekniikat, tässä ruu karkasi tuonne putkeen. Sitten sujuikin. Kerran tuli alas pakkovalssissa rima kun otin haltuun riman päällä seuraavaa estettä varten. Rataa jatkettiin A, hyppy ja puomille suoraan. A:lla ei speedbumpeja. Hypystä tuli rima alas kerran kun vedätin myös. Ruu hyppäsi laakahypyn ja liian vähän varasi ilmavaraa. Näissä se tiputtaa vain huolimattomuutta/kärsimättömyyttä. Jatkossa rupean vaatimaan ne, keskeyttämällä suorituksen. Puomin kontaktille irtosi hienosti myös takaaleikkauksella (siinä oma rytmitys onnistuu pakolla paremmin). Sitten puomin alta suoraputki, hyppy, takaakierto ja päällejuoksumaisesti kepeille terävään kulmaan. Ruu luki ensin mun viennin takaaleikkauksena kahdesti, kunnes osasin kääntää vartalon kepeille päin. 
Ruuti rupesi haukkumaan jo ekat haukut kun oltiin saapumassa kentälle ja oli taas niin intona. Lähdössä pysymisten kanssa tapeltiin. Oi, kun katselin yhtä bc narttua miten kiltisti se tottelee pientäkin kehotusta. Itse sain Ruutia niskasta parit kerrat vetämään istumaan ja vaadin kahdet kurret, mutta kyllä se ryhti kuitenkin kerkeää mennä. Vois joskus muistaa palkata pallolla tuosta odottamisesta. Ehkä pallo voisi olla parempi palkka kuin lelu tuon painetynnyrin kanssa. 


- pakkovalssissa ei voi ottaa tiukkaan haltuun riman päällä
- sokko niisto tähän itse uskalla, rima tässäkin kerran alas

- kepeille päällejuoksumaisesti viennissä Ruuti luki takaaleikkausta, vartalon suunta ja käskytys ajoissa!
- koira ei meinannut taas pysyä istumassa
+ backläp toimi ihan hyvin
+ kontaktit oli hienot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!